Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

30-09-2015, 20:00
Dokładnie. Do tego wszystkie dvd będą trochę lepiej wyglądać na dużym ekranie, a jak będzie miał funkcje smart to i youtuba obejrzysz i pliki z pena czytać i inne bajery Wink

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

01-10-2015, 14:25
(30-09-2015, 19:12)Gieferg napisał(a):  Nie szkoda ci płacić 30+ za wykastrowane wydania DVD?

Jasne że szkoda, ale mało kiedy wiadome jest jaki bubel się wkłada do koszyka Tongue

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

01-10-2015, 14:31
A od czego jest to forum? Najpierw pytasz, potem kupujesz Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

31-10-2015, 11:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2017, 13:38 przez kryst007.)
Dwa filmy z 2014 (chyba najnowsze jakie mam obecnie w kolekcji):

[Obrazek: k18m7Kw.jpg]
"Grand Budapest Hotel" oraz "Birdman" - prawdę mówiąc, to moje pierwsze digibooki z poza gazetowych kolekcji filmowych. Całkiem fajne książeczki, można się nawet dosyć ciekawych rzeczy dowiedzieć na temat powstania tych filmów.

[Obrazek: ztesZLz.jpg]
"Gorączka sobotniej nocy" - muszę sobie przypomnieć ten klasyk, bo widziałem go dosyć dawno i pamiętam że mi się bardzo podobał. Na płycie kilka ciekawych dodatków z PL, a do tego chyba jedno z najfajniejszych menu z jakimi miałem styczność Smile "Siedmiu samurajów" to kupiłem, bo chciałem też poznać twórczość Kurosawy (a z jego filmografii mam tylko "Tron we krwi" którego nawet nie obejrzałem jeszcze). Bardzo ładne te wydanie od Mayfly'a. Resztę Kurosawy, Bunuela, Polańskiego czy Felliniego też sobie pewnie w przyszłości załatwię.

[Obrazek: 5G6nGrE.jpg]
BTTF 2 i 3 - pozostałe z wyprzedaży w MM. Trochę to dziwne że jedynka i trójka mają spolszczone menu, a dwójka ma natomiast oryginalne anglojęzyczne - przynajmniej dodatki i opcje się zgadzają Wink

[Obrazek: j3ROyop.jpg]
Dwa koncerty od Galapagos film o których już niedawno wspominałem (w moim gdańskim Media Marktcie jest tego pod dostatkiem Shy ). Całkiem fajne w oglądaniu, a "The Song Remains the Same" ma na drugiej płycie ciekawe dodatki m.in dwa nigdy wcześniej niepublikowane utwory Led Zeppelin.

[Obrazek: Zx0Po84.jpg]
"Witaj Święty Mikołaju" - co prawda trochę to dziwne że kupuję świąteczny klasyk w połowie jesieni, ale tak mi zależało na tym filmie, że kupiłem go wcześniej niż wypada Big Grin . Z "Misia" to jestem jednak najbardziej zadowolony, bo to digipack na który polowałem chyba 3 lata, jednak zawsze miałem strasznego pecha do tego wydania. Bardzo fajne ilustracje Raczkowskiego oraz obszerna wkładka w środku. W dodatkach ciekawy dokument "Bareizm" m.in z wypowiedziami innych uznanych polskich twórców (w tym Wajdy, Morgenstena czy Zanussiego) oraz współpracowników Barei (Tyma, Kowalewskiego, Pyrkosza, Turka itd.). Nareszcie jestem szczęśliwy, iż mogę postawić ten digipack na półce Cool
[Obrazek: SPkb4oF.jpg]

Odpowiedz
Rupert1138
Niezarejestrowany

31-10-2015, 14:48
Jak ja Ci pozazdroszczę tego "Misia"! Gdzie w ogóle dostałeś to wydanie!?

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

01-11-2015, 00:23
Gratuluję kolekcji. Na niektóre filmy wciąż poluję. Ja również zbieram dvd wydania pełne a bluray płyt mam trochę ale zdecydowanie wolę dvd.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

01-11-2015, 06:53
(31-10-2015, 14:48)Rupert1138 napisał(a):  Jak ja Ci pozazdroszczę tego "Misia"! Gdzie w ogóle dostałeś to wydanie!?

Olx.pl - nawet specjalnie założyłem tam konto, by skontaktować się ze sprzedającym Smile

@accept2 - Dzięki za miłe słowa. Zaglądaj tu czasem Wink

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

01-11-2015, 11:02
Na olx.pl nie trzeba mieć konta by zadawać pytania. Chyba że się coś zmieniło.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

02-11-2015, 07:43
(01-11-2015, 11:02)Sokal napisał(a):  Na olx.pl nie trzeba mieć konta by zadawać pytania. Chyba że się coś zmieniło.

Nigdy wcześniej nie znałem się na tym portalu internetowym. Myślałem więc, że raczej konto jest potrzebne w kontaktach ze sprzedającym, ale właściwie co tam...

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

04-12-2015, 18:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2017, 13:44 przez kryst007.)
[Obrazek: v5TdcZi.jpg]
"Ofiarowanie" Tarkowskiego - mój siódmy film z digibook'owej kolekcji "Mistrzowie kina", a wziąłem tym bardziej gdyż ma znakomite opinie na Filmwebie. Warto jednak zwrócić uwagę, bo to wydanie posiada obraz nieanaformiczny (choć ten film ma akurat dosyć cienkie pasy, więc zbytnio to nie przeszkadza).
"Artysta" - czy "Najbardziej oryginalny film od czasów kina niemego" to ja nie wiem, bo z taką fabułą spotkałem się nie raz. Ogólnie bardzo się cieszę, że zobaczyłem ten film i może do niego kiedyś wrócę. W książeczce kilka ciekawych informacji o kinie niemym.

[Obrazek: YucHpwa.jpg]
"Woodstock" 3 dni pokoju i muzyki w 4-godzinnym filmie na dwóch krążkach DVD Smile Ten koncert przeszedł już dawno do historii, więc warto mieć. Kupione jeszcze na Merlinie przed tym jak ostatnio zaczął szwankować. Trochę żałuję że nie załapałem się na 4-płytową edycję, ale trochę było dla mnie za drogo.
"Easy rider" to też dosyć podobny film, a przynajmniej z tego samego okresu dla USA. Takie "easy" kino drogi to ja lubię, więc trafił na moją półkę. Cool

[Obrazek: Oht36dD.jpg]
2x Eastwood - "Bez przebaczenia" jest jednym z ulubionych westernów, na drugiej płycie kilka ciekawych dodatków bez PL. Natomiast "Strażnik prawa" (czy jak kto woli "Egzekutor") to już mój trzeci Brudny Harry w kolekcji.

[Obrazek: QgouzMk.jpg]
"Fantastyczny Pan Lis", drugi po "Grand Budapest Hotel" Wes Anderson w kolekcji. Wiem że to śmieszne, iż w tym wieku stawiam na półce "Toy Story", ale mam wręcz spory sentyment do tej animacji (pamiętam jak za dzieciaka się męczyło kasetę VHS). Jak może będę miał dzieci to będę im to puszczał.

[Obrazek: O9t7PbS.jpg]
"To nie jest kraj dla starych ludzi" - wysoko sobie cenię kino Coenów, mimo że dotąd obejrzałem tylko ich dwa filmy. Ci bracia jako jedyni potrafią łączyć brutalny thriller z groteskowym humorem  Smile
"Samotność długodystansowca", kolejny z przezroczystej serii Mayfly'a - przezroczysta płyta, a niej wprowadzenie Roberta Glińskiego (zdradzające zakończenie filmu)

A na koniec coś naprawdę pięknego...

[Obrazek: mWYST4d.jpg]
"Czarnoksiężnik z Oz" 4DVD!!! Jak dla mnie TO jest zdecydowanie najpiękniejsze wydanie w mojej kolekcji! Kilka godzin interesujących dodatków specjalnych, mnóstwo tekturowych replik związanych z filmem, parę obszernych kilkudziesięciu stronicowych wkładek oraz przede wszystkim prześliczne wykonanie! Jedynym mankamentem jest to że jedna z płyt z dodatkami jest całkowicie pozbawiona polskich napisów, podczas gdy pozostałe dwa mają je na spokojnie, ale to i tak nie przyćmiewa mojego zadowolenia z tego BOX-u. Po prostu cudo! To jedno z tych wydań, których na pewno się nie pozbędę.
[Obrazek: AoGJ8dg.jpg]
[Obrazek: uQfDOyI.jpg]

Jeśli chodzi o snappery, to wolę je akurat pokazać po świętach. Wtedy dojdą jeszcze jakieś dwa kolejne  Wink

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku