Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (459): « Wstecz 1 ... 455 456 457 458 459

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,932
Reputacja: 126

#4,581
27-08-2026, 22:38
(26-08-2026, 13:35)misfit napisał(a):  Złożyłem zamówienie dla jaj na Amazonie, na 99% wiedząc jak to się skończy i do dziś nawet kasy nie pobrali, o jakiejś wysyłce nawet nie wspominając.

Potwierdzam. U mnie podobnie, Troja miała przyjechać tydzień temu w czwartek, teraz mam info że niby w ten piątek, ale to pobożne życzenia, po prostu czekają na nową dostawę, bo w magazynie pustka Big Grin

Ja tam zamawiałem, bo nie miałem dużego ciśnienia na ten film, zwłaszcza że ta limitka nie jest wypasiona, więc żadna strata.

Gorzej że oddają mi kasę za The Hot Spot, który przepadł po odprawie celnej u naszych zachodnich sąsiadów Sad

Natomiast mogę już podsumować wątek Rarewaves - zamówiłem tam ostatnio 14 filmów, które zostały wysłane 8 lipca:

2 wydania doszły normalnie bez żadnych dopłat (jeden tytuł to nawet bardzo szybko - kurier GLS),
8 wydań z błędem (IOSS?) za które musiałem sporo dopłacić (zwrócili pieniądze),
4 wydania zaginęły (wysyłają ponownie).

Myślę że zrobię sobie przerwę z tym sklepem, bo mnie to męczy - mogę ulec tylko jak będzie mega obniżka na wydania Criterion, jak było rok temu.

Na pocieszenie bardzo szybko przyszła "Różowa pantera" (Amazon UK) i kolorki ma kapitalne, znaczy wzorcowe  Heart

(27-08-2026, 06:47)sebas napisał(a):  Limitka Kosiarza Umysłów

Taka:
[Obrazek: thumb-300x300-54310-tlmc.jpg]

Czy coś innego się pojawiło?

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline NWWStation
Użytkownik
Liczba postów: 235
Reputacja: 5

#4,582
27-08-2026, 23:11
Mojej batalii z pocztą polska paczki z Rarewaves ciag dalszy. Ostatecznie powiedzieli mi, że numerek IOSS to za mało, bo muszą mieć fakturkę, gdzie tak iejst widoczny. Napisałem do Rarewaves i o dziwo takie coś dostałem. Poszło do poczty polskiej, lIcze, że teraz już ją puszczą,, bo już wszystkie wydumane prośby spełniłem.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,920
Reputacja: 783

#4,583
28-08-2026, 08:11
(27-08-2026, 22:38)HAL 9000 napisał(a):  Potwierdzam. U mnie podobnie, Troja miała przyjechać tydzień temu w czwartek, teraz mam info że niby w ten piątek, ale to pobożne życzenia, po prostu czekają na nową dostawę, bo w magazynie pustka

Ja tam zamawiałem, bo nie miałem dużego ciśnienia na ten film, zwłaszcza że ta limitka nie jest wypasiona, więc żadna strata.

W nadchodzącym zwyklaku jednak może wyparować płyta z wersją kinową. Chyba, że komuś do niczego nie jest ona potrzebna, wtedy luz.

Dodatkowa dostawa na Amazonie pewnie za jakiś czas nastąpi, ale z własnego doświadczenia mogę napisać, że jeśli chcecie się na nią załapać to należy powtórnie złożyć zamówienie gdy film będzie miał status "in stock". Wtedy wasze zamówienie będzie realizowane priorytetowo i jest duża szansa, że załapiecie się na swoją sztukę.
Trzymając się cały czas zamówienia w pre-orderze, czekacie w długiej kolejce do zrealizowania, bo Amazon typowo przyjął zbyt dużo zamówień w stosunku do ilości sztuk jakie otrzymał od dystrybutora. Równie dobrze możecie czekać na swoją sztukę do usranej śmierci.

Wiem, że to głupie i to pre-orderowcy powinni być traktowani priorytetowo z wysyłkami, itd. ale tak to już działa na Amazonie od sporego kawałka czasu.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 617
Reputacja: 55

#4,584
28-08-2026, 08:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2026, 08:26 przez Ash-9001.)
(27-08-2026, 22:38)HAL 9000 napisał(a):  Potwierdzam. U mnie podobnie, Troja miała przyjechać tydzień temu w czwartek, teraz mam info że niby w ten piątek, ale to pobożne życzenia, po prostu czekają na nową dostawę, bo w magazynie pustka Big Grin

Może magazyny zostaną uzupełnione, bo Arrow w końcu wysłał moją Troję.

Natomiast Amazon.fr zdaje się mnie załatwił z pre-orderem Mars Attacks! Bo już mail o opóźnieniu przyszedł...

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,781
Reputacja: 174

#4,585
28-08-2026, 12:35
(28-08-2026, 08:11)misfit napisał(a):  W nadchodzącym zwyklaku jednak może wyparować płyta z wersją kinową.

Albo płyta z dodatkami, wtedy dostajemy właściwie sam film.

Odpowiedz
Offline Qlas1990
Użytkownik
Liczba postów: 66
Reputacja: 12

#4,586
28-08-2026, 13:16
Troja wysłana 13.08 z Rarewaves dotarła cała i zdrowa. Etykieta z priorytetem z Austrii. Zastanawia mnie tylko dlaczego etykieta Customs Declaration została zaklejona czystą białą etykietą.
Kurier/listonosz wcisnął ją na siłę do skrzynki na bramie wjazdowej( podałem adres firmy w której pracuje). Każdy z ulicy mógł sobie ja wyjąć, bo 2/3 koperty wystawało. Dobrze że coś mnie naszło i wyszedłem sprawdzić Smile Kolejne zakupy od Arrow tylko z ich oficjalnego sklepu.

Odpowiedz
Offline NWWStation
Użytkownik
Liczba postów: 235
Reputacja: 5

#4,587
04-09-2026, 12:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2026, 12:24 przez NWWStation.)
Wygrałem batalie z poczta polską i celnikami w sprawie mojej przesyłki z Rarewaves. Uznali fakture z IOSS, ale do opłaty było i tak 33zł. 20zł za ich analize i niby za cło dodatkowe 12zł. Zastanawiam się ,czy pisać do Rarewaves, skoro nic nie miało być do opłaty przy odbiorze Big Grin

Napisałem im, że tylko musiałem 33zł zapłacić przy odbiorze, ale udalo się bez wiekszych opłat i nastepnego dnia zrobili mi refund dla tej kwoty. Walki trochę było, ale zwyciesko.

Odpowiedz
Strony (459): « Wstecz 1 ... 455 456 457 458 459

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku