Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Telewizory LG OLED seria 8

Strony (27): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27

Opcje tematu
Telewizory LG OLED seria 8
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 1,091
Reputacja: 63

7 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 7 godzin(y) temu przez kulcikriu.)
Big Grin Szczerze to, gdyby nie moje dzieci, przerzuciłbym się w pełni na apple tv i tyleWink

Wrzucam poza tym info, bo ktoś miał tu też G5 - tak jak misfitowi napisałem, zaktualizowałem do tego nieszczęsnego webos 26. Póki co wszystko wydaje się ok, obejrzałem wczoraj Shrinking w Dolby Vision kilka odcinków, wszystko wydaje się w porządku. Dziś przetestuję film na płycie. Nie wydaje mi się, jak na szybko testowałem, żeby poza tym aktualizacja namieszała coś w obrazie. Co ciekawe, aktualizacja nie uruchomiła sam a z siebie żadnych funkcji AI, które miałem wyłączone, a takie głosy też czytałem w necie.

Co do jakiegoś namieszania w ASBL, o którym wspomina się na forum, które podrzucił @misfit - trudno mi stwierdzić, nie widziałem na razie żadnych niepokojących objawów. Mowa dokładnie o czymś takim (przepraszam za pełny cytat, ale nie wiedziałem jak wrzucić link do pojedynczego wpisu z AVS forum):
"Według wspomnianego filmu, niedawny problem z oprogramowaniem wprowadzony wraz z aktualizacją platformy webOS 2026 wynika z awarii algorytmów odczytujących poziomy jasności ekranu. Logika telewizora mierząca średni poziom obrazu (APL) staje się całkowicie ślepa na statyczne elementy w ciemnych scenach o niskim kontraście.
Jeśli wstrzymasz grę lub pozostawisz otwarte statyczne menu w ciemnym otoczeniu, telewizor nie uruchomi algorytmu przyciemniania. Ekran pozostaje w pełnej statycznej jasności w tych obszarach, co znacznie zwiększa ryzyko chwilowego utrwalenia obrazu lub trwałego wypalenia".

Na szczęście ten model ma te 5 lat gwarancji na matrycęWink jeśli to prawda, to sądzę, że naprawią to w kolejnej aktualizacji, bo to byłby chyba zbyt duży problem.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Strony (27): « Wstecz 1 ... 23 24 25 26 27

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   GOLUMN, 1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku