Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 Dalej »

Moja kolekcja

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
Moja kolekcja
Offline Sammael
Nowy użytkownik
Liczba postów: 21
Reputacja: 3

03-03-2016, 12:15
Powiem tak zgodze sie z tym co pisal Accept2 za jakis czas wyjdzie lepszy nosnik itd to ciagle bedzie sie zmieniac i w kolko a kolekcjoner bedzie wymienial nosniki lub nie wymienial. To juz indywidualne podejscie.To forum jest dla osob ktore kolekcjonuja filmy i w zasadzie kolekcjonerzy maja swoje uzasadnienie dla swoich zbiorow ten temat to temat rzeka. Zbieramy to na co mamy ochote i tyle w tym temacie.Co sie zas tyczy blu ray to tak do konca to tez nie wypalilo poniewaz wciaz pojawiaja sie nowosci na dvd i sa znacznie tansze .Blu ray zagosci chyba tylko wtedy jak Dvd zniknie z rynku ale wtedy juz pewnie wejdzie cos nowego.Jak stwierdze ze po zakupie jakiegos doladowanego tv jakosc mi nie odpowiada to zmienie sprzet na taki ktory bedzie mi odpowiadal i po problemie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

03-03-2016, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2016, 12:44 przez Gieferg.)
Zadaj sobie pytanie - jaki jest docelowy rozmiar ekranu na jakim chcesz oglądać filmy? Nastawiasz się na 40 cali? 50? 80?

Do 50 blu-ray spokojnie wystarczy i NIGDY nie będzie tak, źe będziesz koniecznie musiał wymieniać filmy, bo źle wyglądają. Jesli chcesz większy - może kiedyś przyda się UHD, a jeśli oglądasz 32 cale z 4 metrów to możesz spokojnie zostać przy DVD i nigdy nie interesować się niczym więcej (a przynajmniej do czasu aż DVD zdechnie).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Regis
Użytkownik
Liczba postów: 147

03-03-2016, 12:50
(03-03-2016, 12:15)Sammael napisał(a):  Powiem tak zgodze sie z tym co pisal Accept2 za jakis czas wyjdzie lepszy nosnik itd to ciagle bedzie sie zmieniac i w kolko a kolekcjoner bedzie wymienial nosniki lub nie wymienial. To juz indywidualne podejscie.To forum jest dla osob ktore kolekcjonuja filmy i w zasadzie kolekcjonerzy maja swoje uzasadnienie dla swoich zbiorow ten temat to temat rzeka. Zbieramy to na co mamy ochote i tyle w tym temacie.Co sie zas tyczy blu ray to tak do konca to tez nie wypalilo poniewaz wciaz pojawiaja sie nowosci na dvd i sa znacznie tansze .Blu ray zagosci chyba tylko wtedy jak Dvd zniknie z rynku ale wtedy juz pewnie wejdzie cos nowego.Jak stwierdze ze po zakupie jakiegos doladowanego tv jakosc mi nie odpowiada to zmienie sprzet na taki ktory bedzie mi odpowiadal i po problemie.

Czyli dostosujesz przekątną ekranu przyszłego TV do jakości DVD mimo że filmy w TV w HD będą ok ? Ciekawe. To najlepiej kup telewizor HD ready póki takie istnieją Smile
PS. nie krytykuję wyboru DVD - każdy kupuje co chce, krytykuję logikę argumentacji

Odpowiedz
Offline Sammael
Nowy użytkownik

03-03-2016, 12:50
Wszystko co zyje predzej czy pozniej zdechnie .A tak z innej beczki ciekawi mnie twoja opinia o steelu Everestu bo widzialem go tez u ciebie w kolekcji

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

03-03-2016, 12:59
(03-03-2016, 12:15)Sammael napisał(a):  Powiem tak zgodze sie z tym co pisal Accept2 za jakis czas wyjdzie lepszy nosnik itd to ciagle bedzie sie zmieniac i w kolko a kolekcjoner bedzie wymienial nosniki lub nie wymienial. To juz indywidualne podejscie.To forum jest dla osob ktore kolekcjonuja filmy i w zasadzie kolekcjonerzy maja swoje uzasadnienie dla swoich zbiorow ten temat to temat rzeka. Zbieramy to na co mamy ochote i tyle w tym temacie.Co sie zas tyczy blu ray to tak do konca to tez nie wypalilo poniewaz wciaz pojawiaja sie nowosci na dvd i sa znacznie tansze .Blu ray zagosci chyba tylko wtedy jak Dvd zniknie z rynku ale wtedy juz pewnie wejdzie cos nowego.Jak stwierdze ze po zakupie jakiegos doladowanego tv jakosc mi nie odpowiada to zmienie sprzet na taki ktory bedzie mi odpowiadal i po problemie.

No to nie musisz wymieniać całości od razu, ale ulubione filmy chyba chcesz mieć w najlepszej jakości? Wymiana filmów to nie jest szybciutki i łatwy proces - niektóre filmy znikają z rynku u nas i nie są wznawiane. To co poniżej masz napisane o calach to bujda na resorach. Nawet na 32 cali widać różnicę pomiędzy blu, a dvd. Testowałem na pierwszym moim lcd 32 cale. Pierwsze filmy blu jakie kupiłem miażdżyły dźwiękowo i obrazem dvd (te same porównywałem) - zawsze kupowałem najlepsze wydania dvd. Gdybym zauważył minimalną różnicę , to bym zostawił stary format jeszcze na 3-4 lata, a tak poszło wszystko pod topór. Uzasadnienie do zbierania dvd wg mnie oczywiście jest jedno, kolekcjoner chce posiadać dany film fizycznie i z PL wersją. Inaczej by w cyfrze kupił lepszą jakość danego filmu niż inwestował w przeżytek.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

03-03-2016, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2016, 13:03 przez Gieferg.)
Co do Everestu - steele kupuję tylko wtedy, gdy mi się podobają albo wychodzą taniej niż inne wydania. W tym wypadku miało miejsce i jedno i drugie (bo wyszło mnie za film 42 zeta, a byłoby taniej - pewnie 25 - jakbym wcześniej wiedział, że w pobliskim MM sprzedają go taniej niż w Saturnie).

Odpowiedz
Offline Sammael
Nowy użytkownik

03-03-2016, 13:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2016, 13:10 przez Sammael.)
Regis tak w ramach scislosci nie przeszladza mi jakosc filmow dvd w moim przypadku.Ogladam na razie na 32 calach i nie narzekam.Poza tym nie skupiam sie wylacznie na dvd bo blu ray tez kupuje.Nie krytykuje tez nosnikow bo jest to indywidualna sprawa zdaje sobie sprawe z faktu ze na 50 calach jakosc jest juz nie ta sama ale po jakiego przeplacac.Jezeli zakupie a na pewno zakupie wiekszy tv to jezeli bedzie jakies wznowienie filmu z dvd na blu ray to sobie zakupie ot co.

Gieferg jak dales 42 zeta to zajebista cena ja kilka dni temu w MM dalem za niego 80 zl i przezyje jakosc. Film fajny i wydanie ladnie sie prezentuje

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

03-03-2016, 13:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2016, 13:11 przez Gieferg.)
42 zeta to wyszło jak się pozbyłem płyty 3D, co jest w moim wypadku standardową procedurą Tongue

Odpowiedz
Offline Sammael
Nowy użytkownik

03-03-2016, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2016, 13:12 przez Sammael.)
Poluje na Skyfall w steelu w dobrej cenie.

(03-03-2016, 13:11)Gieferg napisał(a):  42 zeta to wyszło jak się pozbyłem płyty 3D, co jest w moim wypadku standardową procedurą Tongue

To duzo tlumaczy :-)

Odpowiedz
Offline marion7733
Liczba postów: 49
Reputacja: 0

03-03-2016, 14:59
[quote='Sammael' pid='15540' dateline='1457003710']
Powiem tak zgodze sie z tym co pisal Accept2 za jakis czas wyjdzie lepszy nosnik itd to ciagle bedzie sie zmieniac i w kolko a kolekcjoner bedzie wymienial nosniki lub nie wymienial. To juz indywidualne podejscie.To forum jest dla osob ktore kolekcjonuja filmy i w zasadzie kolekcjonerzy maja swoje uzasadnienie dla swoich zbiorow ten temat to temat rzeka. Zbieramy to na co mamy ochote i tyle w tym temacie.Co sie zas tyczy blu ray to tak do konca to tez nie wypalilo poniewaz wciaz pojawiaja sie nowosci na dvd i sa znacznie tansze .Blu ray zagosci chyba tylko wtedy jak Dvd zniknie z rynku ale wtedy juz pewnie wejdzie cos nowego.Jak stwierdze ze po zakupie jakiegos doladowanego tv jakosc mi nie odpowiada to zmienie sprzet na taki ktory bedzie mi odpowiadal i po problemie.
[/quo

Pomimo, że głównie kolekcjonuję blu to zdarza mi się od czasu do czasu zakupić film na dvd (np. kiedy nie ma wydania blu-ray lub jest ale bez polskiej wersji językowej) i czasem jakość pozytywnie mnie zaskakuje a inna sprawa, że istotna jest też kwestia finansowa bo blu-ray jak na polskie warunki jest nadal zdecydowanie za drogie i nie każdy może sobie po prostu pozwolić na zakup. W sumie nieważne z jakich powodów ktoś kupuje głównie dvd bo grunt to satysfakcja oraz indywidualne potrzeby i możliwości. Zgadzam się w pełni z opinią, że głównym aspektem jest samo kolekcjonowanie filmów a nośnik to sprawa drugorzędna (znam takich co jeszcze na VHSach oglądają).

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:  

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku