Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

20-11-2015, 16:58
Ładne te digipacki filmów Hasa - patrzę właśnie, że teraz chodzą trochę za zbyt wysokie ceny, ale mogło być gorzej. BOX Żandarmów to już naprawdę unikat!

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

20-11-2015, 20:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2015, 20:27 przez matwiko.)
Digipacki ładne a zawartość ciekawa bo poza rewelacyjnym filmami są dodatki. Na Pętli wywiady z Holoubkiem o Hasie 10min i samym filmie 14min. Do tego film dokumentalny Hasa: Ulica Brzozowa 9min i impresja Moje miasto 6min oraz fotosy a Na "Wspólnym pokoju" film krótkometrażowy Hasa: Harmonia. Filmy dodatkowo z napisami Francuskimi i Angielskimi. Więc ogólnie wydania porządne.

Filmy z Louis de Funesem bardzo lubię. Z Twojej kolekcji najbardziej Ci ich zazdroszczę Wink A ceny na allegro absurdalne za pojedyncze dvd ponad 100zł! Dziwne że nie zostały wznowione skoro było wydanych jego około 50 filmów z polskim tłumaczeniem!

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

21-11-2015, 10:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2015, 13:17 przez kryst007.)
(20-11-2015, 20:25)matwiko napisał(a):  Filmy z Louis de Funesem bardzo lubię. Z Twojej kolekcji najbardziej Ci ich zazdroszczę Wink A ceny na allegro absurdalne za pojedyncze dvd ponad 100zł! Dziwne że nie zostały wznowione skoro było wydanych jego około 50 filmów z polskim tłumaczeniem!

O ten BOX to nie czuję żadnej zazdrości, bo sam jestem bardzo zadowolony z tych moich de Funesów (choć mógłbym dokupić sobie te trzy brakujące mi części Żandarma, na które już się nie załapałem). Miałem na myśli, że sam pakiet jest już bardzo trudno dostępny i też jest czymś czym kolekcjoner mógłby z dumą postawić na półce. Wink
Przypomniało mi się jak kilka lat temu (chyba w 2009) w nieistniejącym już Media-Marktcie widziałem sporo wydań filmów z cyklu Żandarmów i nawet było ich wówczas więcej jak obecnie Grey'a w Empiku Smile - do tego jeszcze za 10-15 zł. Teraz to jakikolwiek film z de Funesem jest na wagę złota.

Odpowiedz
Offline matwiko

05-03-2016, 21:39
Pakiet filmów Steve'a McQueena. Jak zwykle śliczny metalbox z harmonijkowymi tackami i miniksiążeczką
[Obrazek: 4af828ef37f7e29fmed.jpg]

[Obrazek: acaf058dfefb8069med.jpg]
5 DVD z czego Bullit dwupłytowy. Czyli 4 filmy. Trochę szkoda bo Warner ma w ofercie jeszcze parę jego filmów. Można było coś jeszcze dodać do pakietu jak w przypadku bliźniaczego metalboxu 6 filmów Bogarta. Allegro ok 40zł

[Obrazek: 185c85f4479cdb49med.jpg]
King Kong QDVD w digipacku. Allegro 10zł. Lektor lub napisy i brak dodatków

[Obrazek: 4fab7efa714913fcmed.jpg]
Ex Machina. Biedra 9zł. Może bym kiedyś skusił się na blu ale ta cena mnie przekonała.

[Obrazek: f298a9266887e961med.jpg]
Freejack i Człowiek Omega. Długo przezemnie poszukiwane snappery w końcu upolowane na allegro za znośna kwotę. Oba z napisami pl. Czowiek Omega ma kilka dodatków. Niezwykle się ciesze z tego zakupu.

[Obrazek: 8d50675f950f82c0med.jpg]
Dwa filmy z 1989r na których zdarłem kasetę VHS. Ulubione wspomnienia z dzieciństwa. Robot Jox Gief edition lektor lub napisy PL Wink. Kochanie zmniejszyłem dzieciaki lektor lub napisy, długo go szukałem, wydany dawno temu ale trudno dostępny. Powiem tak, oba sobie przypomniałem i efekty w jednym jak i drugim nie rażą. Ogląda się świetnie. Może czasem widać wyraźny blu box ale ogólnie wrażenie pozytywne. Czekam na wspólny seans z synkiem jak mój malec podrośnie.

[Obrazek: f1393efced56bf2cmed.jpg]
Potwór z czarnej laguny z serii potworów Uniwersala oraz Kult z Qdvd

[Obrazek: 55dea9e4de99ab63med.jpg]
Ich noce, obejrzałem i jestem zachwycony tym filmem i chyba słuszne 5 Oscarów (reżyseria, scenariusz, aktor aktorka i film w 1934) Ostatnio pojawił się na blu z napisami ale to wydanie dvd nie jest najgorsze. Natomiast Ewa chce spać to niestety film przed remasterem. Oglądało się nie za dobrze. Wtopiłem bo wersja odrestaurowana jest dostępna i czasem niedrogo.

[Obrazek: 4fd2dfb7a0aeae95med.jpg]
Orbitowanie, obejrzałem ostatnio w serii TVP Kultura: Filmy które zmieniły Ameryke i zrobił na mnie wrażenie. Rykszarz - skusiła mnie informacja o złotych lwach dla tego filmu.

[Obrazek: f64f1324921cc113med.jpg]
Dokument koncertowy Woodstock. Wersja reżyserska 216min. Grechuta, jeden z 3 dvd wydanych na rynku. Dokumenty, występy, wideoklipy czyli coś dla miłosników Marka za którego też się uważam Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

05-03-2016, 22:04
kij z Ex machiną - Potwór Cię nie kusił pięknym steelbookiem? Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

05-03-2016, 22:29
Cytat:Robot Jox Gief edition lektor lub napisy PL

Widzę, że też stawiasz na klasyczną okładkę Smile Bardzo słusznie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

05-03-2016, 23:23
King Kong, Robot Jox i Free Jack zazdroszczę. Robot Jox co to za wydanie?

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

06-03-2016, 06:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2016, 06:55 przez kryst007.)
Cieszę się, że w końcu upolowałeś wymarzonego "Człowieka Omegę", a naklejkę widzę że udało się usunąć bez śladu. Woodstock natomiast jednak w wersji reżyserskiej Wink

No i jeszcze plus za "Legendy kina" Visiona oraz "Kolekcję Potworów Universala" - muszę zacząć zbierać te serie!

Fajne zakupy!

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

06-03-2016, 10:12
Tego Robot Jox i Freejack to dla oglądania czy na półkę?

Odpowiedz
Offline matwiko

06-03-2016, 12:43
(05-03-2016, 22:04)Mefisto napisał(a):  Potwór Cię nie kusił pięknym steelbookiem? Smile

Tak, wiem steelbook śliczny ale zbieram głównie z polską wersją ;P

(05-03-2016, 22:29)Gieferg napisał(a):  Widzę, że też stawiasz na klasyczną okładkę Smile Bardzo słusznie.
No oryginalna okładka tego wydania jest kiepska, dlatego również wole klasyczną. Custom chyba trochę zżółkł ale i tak prezentuje się lepiej od tamtej badziewnej wersji.

(05-03-2016, 23:23)accept2 napisał(a):  King Kong, Robot Jox i Free Jack zazdroszczę. Robot Jox co to za wydanie?

Robot Jox to specjalne wydanie kolekcjonerskie 2DVD z custom cover, zwana w środowisku jako Gief-edition. Prawdziwy unikat limitowany do... 1 egzemplarza Wink

(06-03-2016, 06:52)kryst007 napisał(a):  naklejkę widzę że udało się usunąć bez śladu. Woodstock natomiast jednak w wersji reżyserskiej Wink
Na szczęście naklejki Beverly Hills zeszły bez szkody. Lekko namoczyłem i delikatnie oderwałem. Była tylko jedna na froncie. Kupiłeś może ten drugi egzemplarz Człowieka Omegi?
Na płycie Woodstock wszytko co trzeba. Jest Janis Joplin, Hendrix, Cocker, Who i wiele innych .

(06-03-2016, 10:12)wolfman napisał(a):  Tego Robot Jox i Freejack to dla oglądania czy na półkę?
Do oglądania, na półkę i do macania ;P

Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku