16-05-2016, 18:24
Mała wypiska tego co mi przybyło w kolekcji. Zdjęć nie robię bo to standardowe wydania na polski rynek (choć wiem, że wizualnie łatwiej ogarnąć niż czytać).
No więc w lutym kupiłem:
- Cannonball (1976) - 15 zł, takt.eu
Choć wstyd przyznać to pomyliłem filmy
Tytuł skojarzyłem z komedią The cannonball run (1981), i nawet nie wiecie jak przykro mi było w czasie seansu.
- Blood: The Last Vampire (2009) - 7 zł, Saturn Złote Tarasy
Byłem w sklepie, a że nie znalazłem nic ciekawszego postanowiłem wziąć tą adaptacje komiksu, której wcześniej unikałem (cena też wydaje mi się adekwatna).
Pod koniec lutego przy okazji promocji w empik.com na wydania blu-ray TiM Film Studio zakupiłem:
- Przylądek strachu/Cape Fear (1962) - 18,99 zł
- Barton Fink (1991) - 18,99 zł
- Lektor/The Reader (2008) - 21,49 zł
- Czas na miłość/About Time (2013) - 27,99 zł
- Jaś Fasola: Nadciąga totalny kataklizm/Bean (1997) - 18,99 zł
- Johnny English Reaktywacja/Johnny English Reborn (2011) - 18,99 zł
Jednocześnie zauważyłem w sklepie Gutek Film pojawienie się z powrotem w sprzedaży "Trylogii Zemsty" co przesądziło o złożeniu zamówienia także tam. Wszystko to wydania DVD:
- Zagadka zbrodni (2003) - 9,99 zł
- 2046 (2004) - 9,99 zł
- The Host - potwór (2006) - 8,99 zł
- Tony Takitani (2004) - 9,99 zł
- Nieodebrane połączenie (2003) - 19,99 zł
- Lustro (2003) - 9,99 zł
- Dead or Alive I (1999) - 19,99 zł
- Pusty dom (2004) - 14,99 zł
- Trylogia Zemsty (Pan Zemsta, Old Boy, Pani Zemsta) - 39,99 zł
Zamówienie złożyłem w czwartek, wysłano je w piątek a otrzymałem w poniedziałek. Zapakowane były w zwykłą kopertę bąbelkową, dotarły bez uszkodzeń.
W zeszłym miesiącu zamówiłem w Anime Eden preordery na "5 centymetrów na sekundę" (kombo BD/DVD) oraz "Głosy z odległej gwiazdy" (DVD). 5 centymetrów oglądałem dawno temu i nawet któraś z historyjek mi się spodobała. W każdym razie Anime Eden warto trochę wesprzeć bo starają się w Polsce wydawać anime i to z dubbingiem, co niezwykle rzadko zdarza się nawet dużym graczom.
Ostatnie zakupy zrobiłem przy okazji seansu Kapitana Ameryki w kinie:
- Zaginiona dziewczyna/Gone Girl (2014) - blu-ray 39,99 Saturn Złote Tarasy
Dawno mi się tak żaden film nie spodobał, więc był wysoko na liście priorytetów.
- Papusza (2013) - blu-ray 39,99 Empik Złote Tarasy
Ponoć dobre, Polskie, cena trochę spadła...
I to na tyle obecnie choć uśmiecham się skrycie w stronę Gutek Film, który wprowadza do kin kilka ciekawych filmów (trailery: Neon demon, Nasza młodsza siostra, i prawdziwa perełka jeśli chodzi o zachętę Służąca). Niestety w najlepszym wypadku pewnie czekają nas tylko niezbyt tanie i atrakcyjne DVD albo co gorsza, nic.
No więc w lutym kupiłem:
- Cannonball (1976) - 15 zł, takt.eu
Choć wstyd przyznać to pomyliłem filmy
Tytuł skojarzyłem z komedią The cannonball run (1981), i nawet nie wiecie jak przykro mi było w czasie seansu.- Blood: The Last Vampire (2009) - 7 zł, Saturn Złote Tarasy
Byłem w sklepie, a że nie znalazłem nic ciekawszego postanowiłem wziąć tą adaptacje komiksu, której wcześniej unikałem (cena też wydaje mi się adekwatna).
Pod koniec lutego przy okazji promocji w empik.com na wydania blu-ray TiM Film Studio zakupiłem:
- Przylądek strachu/Cape Fear (1962) - 18,99 zł
- Barton Fink (1991) - 18,99 zł
- Lektor/The Reader (2008) - 21,49 zł
- Czas na miłość/About Time (2013) - 27,99 zł
- Jaś Fasola: Nadciąga totalny kataklizm/Bean (1997) - 18,99 zł
- Johnny English Reaktywacja/Johnny English Reborn (2011) - 18,99 zł
Jednocześnie zauważyłem w sklepie Gutek Film pojawienie się z powrotem w sprzedaży "Trylogii Zemsty" co przesądziło o złożeniu zamówienia także tam. Wszystko to wydania DVD:
- Zagadka zbrodni (2003) - 9,99 zł
- 2046 (2004) - 9,99 zł
- The Host - potwór (2006) - 8,99 zł
- Tony Takitani (2004) - 9,99 zł
- Nieodebrane połączenie (2003) - 19,99 zł
- Lustro (2003) - 9,99 zł
- Dead or Alive I (1999) - 19,99 zł
- Pusty dom (2004) - 14,99 zł
- Trylogia Zemsty (Pan Zemsta, Old Boy, Pani Zemsta) - 39,99 zł
Zamówienie złożyłem w czwartek, wysłano je w piątek a otrzymałem w poniedziałek. Zapakowane były w zwykłą kopertę bąbelkową, dotarły bez uszkodzeń.
W zeszłym miesiącu zamówiłem w Anime Eden preordery na "5 centymetrów na sekundę" (kombo BD/DVD) oraz "Głosy z odległej gwiazdy" (DVD). 5 centymetrów oglądałem dawno temu i nawet któraś z historyjek mi się spodobała. W każdym razie Anime Eden warto trochę wesprzeć bo starają się w Polsce wydawać anime i to z dubbingiem, co niezwykle rzadko zdarza się nawet dużym graczom.
Ostatnie zakupy zrobiłem przy okazji seansu Kapitana Ameryki w kinie:
- Zaginiona dziewczyna/Gone Girl (2014) - blu-ray 39,99 Saturn Złote Tarasy
Dawno mi się tak żaden film nie spodobał, więc był wysoko na liście priorytetów.
- Papusza (2013) - blu-ray 39,99 Empik Złote Tarasy
Ponoć dobre, Polskie, cena trochę spadła...
I to na tyle obecnie choć uśmiecham się skrycie w stronę Gutek Film, który wprowadza do kin kilka ciekawych filmów (trailery: Neon demon, Nasza młodsza siostra, i prawdziwa perełka jeśli chodzi o zachętę Służąca). Niestety w najlepszym wypadku pewnie czekają nas tylko niezbyt tanie i atrakcyjne DVD albo co gorsza, nic.

Gdzieś tam w głowie krąży mi nawet myśl, żeby kiedyś wszystko ładnie poskanować i zasilić bazę wydań filmoskopu. Niestety moje dotychczasowe doświadczenia w skanowaniu wskazują, że to ogrom pracy.
Ale jakoś tak wyszło. Obecnie przed seansem powstrzymuje mnie pewna osoba, która chce to obejrzeć ze mną (bo uwielbia Stokera). Swoją drogą Stoker to przykład, że nie zawsze warto kierować się oceną z filmwebu. Mi się podobał a ocenę ma marną.