Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Steelbooki/Futurepacki

Strony (145): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 145 Dalej »

Opcje tematu
Steelbooki/Futurepacki
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

23-09-2016, 13:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016, 13:25 przez Wolfman.)
Nie, dodatki w środku są miłe dla oka bynajmniej na jeden raz i wolę w takiej formie czyli steel z magnesem i coś w środku. Pytam tylko ile krajów, bo wydaje mi się , że coraz więcej przybywa tych wydań. Po premierze ich nie kupuję , bo ceny z kosmosu jak w erze dvd. Jak się rozgości uhd to wszystko to poleci w dół, ale gdyby mi się udało kupić na premierę to czemu nie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline MovieShelter
Użytkownik
Liczba postów: 147
Reputacja: 2

23-09-2016, 13:25
W kolejności jak postępowało -> Korea (KimchiDVD, NovaMedia, Plain Archive) - Chiny (Blufans, HDZeta) - Czechy (FilmArena, Black Barons) - Niemcy (SteelArchive) - Hong Kong (Manta Lab).

Kiedyś kiedy tylko KimchiDVD wypuszczało takie wydania, było warto i starałem się mieć praktycznie każde wydanie. Później ich jakość się mocno pogorszyła.
Jeśli chodzi o moje preferencje, (na dana chwile) kiedy jest tego tak dużo:
1) Film Arena - głównie z uwagi na cenę i tani transport.
2) Plain Archive - głównie specjalizują się w kinie bardziej niszowym, które tylko dzięki nim zyskuje prestiżowe życie. To zależy...
3) HD Zeta, NovaMedia, Manta Lab - selektywnie. HDZeta ma świetne steelbooki, które często odzwierciedlają to co uważam że powinno znaleźć się na steelbooku. Wyjątkowo cenie to co zrobili z Mad Maxem, Terminatorem 1, Interstellarem. Nova Media i Manta Lab - mają ciekawe opakowania. Manta np. wypuściła ostatnio Zjawę w skórzanej obwolucie. Myślę że za dwa tygodnie powinna do mnie przyjść, wiec ocenię wykonanie.
4) KimchiDVD & Blu-fans - bardzo żadko, KimchiDVD ma teraz bardzo ubogie edycje a Blu-Fans ciągle zmienia daty i przeciąga sprawę, przez co załatwianie czegoś z nimi to koszmar.
5) SteelArchive - na daną chwilę, nic ciekawego.
6) Black Barons - czekam na coś nowego z ich strony. FilmArena mi wystarczy.

Trochę tego jest, wydaje mi się że rynek już się tym przesycił...ale wciąż dużo film walczy o ten rynek.

Movie Shelter: Destination Point for Movies
Blog: http://movieshelter.blogspot.com/
YouTube Channel
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-09-2016, 13:28
Problem z tymi wydaniami jest taki , że to większość filmów o herołsach w obcisłych kalesonach. Rzadko coś ciekawszego jest, albo jakieś stare filmy, które mam nawet i w dwóch wydaniach. Filmarena ma najtańszą 10 euro wysyłkę? To ile najdroższa?

Odpowiedz
Offline MovieShelter
Użytkownik
Liczba postów: 147
Reputacja: 2

23-09-2016, 13:40
Zamawiam innymi kanałami - Jak mi sie uzbiera z 5-10 szt. to za wysyłake płacę 40-70 zł. Zależy od wagi oczywiśćie.
Co do tytułów jest całkiem dobrze: Pianista, Memento, Rush, Wrestler, Drive, It Follows, Amelie, Pachnidło...to te co mi przyszły do głowy i mozesz je znaleźć na blogu. Do tego dochodzi Forest Gump (który wyjdzie z pod ręki Blufans i HDZety), L.A. Confidential (HDZeta), Oldboy (Plain Archive) - to premiery planowane na ten rok o których wiem. Wiadomo ekranizacje Marvela mają największy popyt, ale jest dużo wiecej innych tytułów w ich zestawie.

Movie Shelter: Destination Point for Movies
Blog: http://movieshelter.blogspot.com/
YouTube Channel
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-09-2016, 15:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016, 15:28 przez Wolfman.)
Steel Pachnidło, Memento, Drive, It follows w dobrej cenie gdzie kupię? Styknie mi zwykły steel, jak będą extra pocztówki albo rozbierany plakat z główną aktorka to nie pogardzę

Kurde jestem napalony. Tam się płaci za preordery z góry czy po premierze?
Underworld 1-4 soczyste ociekające metalem steele
Link

Odpowiedz
Offline Montana
Stały bywalec
Liczba postów: 615
Reputacja: 10

23-09-2016, 15:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016, 15:36 przez Montana.)
U mnie Big Grin

LG OLED65C6
OPPO UDP-203
Marantz SR7013
Klipsch RP 8000 F + Klipsch RP-504C + Klipsch RP-600M + Klipsch RP-500SA + Canton GLE 416 Pro
SVS-2000 PRO
PS4 PRO + XBOX ONE X
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

23-09-2016, 15:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016, 15:50 przez Wolfman.)
Ale mi chodziło o samego steela z dodatkami w środku lub bez. Bez samej obwoluty

[Obrazek: boqUvVT.jpg]

Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

23-09-2016, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016, 16:23 przez Verrax.)
Wybiórczość Galapagos w kwestii wydawanych przez nich steelbooków nie przestaje mnie zaskakiwać. Największe premiery potrafią, kolokwialnie mówiąc, olać, tylko po to żeby za moment wypuścić w takim wydaniu coś zupełnie losowego. 12 października dostaniemy od nich V for Vendetta - na równi z resztą krajów EU, a nawet przed niektórymi z nich. Jest to któraś już reedycja tego filmu na świecie, z tą samą płytą co np. w wydaniu z Premium Collection. Art na przodzie i tyle (zajumane z FilmAreny):

[Obrazek: film_22850_3.jpg]

Mimo że jest moim zdaniem brzydszy od poprzednich steelbooków dla tego filmu, to i tak ma w sobie to coś i może się nim zainteresuję - filmu nie posiadam jak dotąd w swojej kolekcji, a poprzednie steele są raczej ciężko dostępne. Wszystko zależy jednak od ceny, no i zobaczę sobie to wpierw na własne oczy w sklepie. Tongue

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

29-09-2016, 21:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2016, 21:41 przez Wolfman.)
Szukam informacji od innych kolekcjonerów na temat tego co mi jeszcze brakuje w kolekcji "hero obcisłe gacie" filmy i animacje w steelbooku.
posiadam te co na foto + preordery na Daredevill (serial, w drodze), Agent Carter s1 w drodze , drugi preorder, Avengers 2 preorder, Hulk 1&2 preorder, Spiderman 1-3 stara trylogia preorder, Superman Antologia preroder. Ponadto kupiłem Guardians z magnesem, Wolverine 3D, XMen pierwsze klasa.
Wiem o Xmen2, Doctor Strange animacja, Hulk animacja, Batman 3&4 (stare części)Daredevil z afflekowym drewnem. Naturalnie nie chcę powielać filmów co już mam.

Posiadam te poniżej + Avengers 1 zabrakło na foto.

[Obrazek: RKbm6vq.jpg]

[Obrazek: a4fYjom.jpg]

[Obrazek: PP62J07.jpg]

[Obrazek: R6Dwvwx.jpg]

[Obrazek: B1tHKas.jpg]

[Obrazek: opFNKEB.jpg]

[Obrazek: odej9Ka.jpg]

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

30-09-2016, 22:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2016, 22:11 przez Gieferg.)
Green Lantern, ale tego bym nie polecał.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (145): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 145 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku