Zwróciłem na to już wcześniej uwagę i niestety najpóźniej gdzieś do końca następnego tygodnia powinny się fotki z powrotem pojawić, kiedy opłacę abonament czy coś takiego
|
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
|
|
Zwróciłem na to już wcześniej uwagę i niestety najpóźniej gdzieś do końca następnego tygodnia powinny się fotki z powrotem pojawić, kiedy opłacę abonament czy coś takiego
02-10-2016, 18:38
Musisz opłacać? Wypróbuj stronkę co podałem. Z tego co wiem nic tam płacić nie muszę, a używam ponad rok
02-10-2016, 18:40
Używam nieszczęsnego Fotosika Dopiero co zauważyłem ten Twój link i dzięki za podanie mi strony. Jutro gdzieś po południu spróbuję to wszystko przenieść.
02-10-2016, 18:42
Ja używam tinypic.pl i również wszystko jest ok. Są jakieś ograniczenia np. naraz można wrzucić max 10 plików (po ich wrzuceniu znów będzie można wrzucić dziesięć itd.), ale jak na darmowy serwis to jest w porządku.
Every champion was once a contender who refused to give up
03-10-2016, 05:08
A ja polecam tą stronę http://s87.photobucket.com
Ten, który walczy z potworami powinien zadbać, by sam nie stał się potworem. Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas.
TYLKO Imagebam. /case closed.
03-10-2016, 11:28
Dzięki wielkie koledzy za rekomendacje stron z hostingiem zdjęć. Już zdołałem zdjęcia z poprzednich trzech update'ów poprzenosić z fotosika na tinypic.pl (wybrałem tą stronę ze względu na polski język), choć tak czy siak opłacę ten przeklęty abonament, bo nie mam już zdjęć na moim aparacie sprzed maja i to będzie jedyna opcja by te starsze zdjęcia powróciły. Jeszcze raz dziękuję Wam wszysytkim!
Trzy pakieciki Warnera - Tennessee Williams dorwany na Allegro za 40 zł, a Scorsese i Pacino w prezencie od kolegi. Warto dodać, że "Noc Iguany", "Słodki ptak młodości", "Rzymska wiosna Pani Stone", "Kto puka do moich drzwi", "Po godzinach" oraz "Strach na wróble" są osobno unikatami, więc warto sobie sprawiać niektóre filmy w zbiorczych pakietach. Warto zwrócić uwagę na "Chłopców z ferajny", w oryginalnym dwupłytowym wydaniu to na krążku z napisem "Płyta 2 - Dodatki specjalne" był nagrany film, a na "Płycie 1" były właśnie dodatki. W komplecie Scorsese wszystko jest natomiast poprawione 2xQDVD i 1x"Legend kina", wydanie "Nieśmiertelnego" mocno zawodzi, ponieważ obraz jest nieanaformiczny (ciekawe jak się prezentuje wznowienie od "Kina Świat"), "Życzenie śmierci" i "King Kong" pożądnie wydane pod tym względem. "Nieśmiertelny" z Allegro, z kolei pozostałe dwa tytuły z OLX. "Czarny dzień w Blach Rock" - zapomniany klasyk ze Spencerem Tracy. Rzadkie wydanie też zdobyte za niewiele na Allegro. Kolejny film ze złotych lat Hollywoodu, "Arszenik i stare koronki" Capry - jedna z zabawniejszych czarnych komedii jakie ostatnio widziałem z rozbrajającą rolą Granta. Oglądałem się za snapperem, ale wydanie w amaray'u to i tak już była właściwie prawdziwa okazja. "Imperium słońca" Spielberga. Na drugiej płycie ciekawy dokument o realizacji filmu. Obejrzałem właśnie "Dług" i jestem zachwycony tym filmem. Jeden z najmocniejszych jakie w życiu widziałem, a Chyra będzie mi się teraz śnił po nocach Ostatnio został ten film wznowiony przez Best Film po rekonstrukcji, ale cena mnie podkusiła do starszego wydania. Co prawda z obrazem nieanaformicznym, "Nagi lunch" Cronenberga, czyli istny biały kruk dla kolekcjonerów. Na Allegro nadal chodzi jeszcze sztuka za 150 zł znana jako JEDYNY NA ALLEGRO. Mnie z kolei udało się wygrać ten film w licytacji za 26 zł Co kolejną aktualizację ostatnio natrafia się choć jeden tytuł, który po obejrzeniu trafia na listę najlepszych filmów jakie w życiu widziałem. Taki jest właśnie "Trainspotting". Pomijając fakt, że jest to naprawdę świetne wydanie pełne interesujących dodatków to sam film to uczta dla takich lubiących ćpanie na ekranie psycholi jak ja xD Teraz wystarczy mi tylko czekać na T2 "Pociąg do Darjeeling" Wesa Andersona - do niedawna nakład był wyczerpany, ale z okazji promocji Empiku "100 filmów, które warto obejrzeć" wrócił na rynek. Na płycie parę interesujących dodatków z krótkometrażówką "Hotel Chevalier" na czele. "Co się zdarzyło Baby Jane" jeszcze nie widziałem, a historię spoza planu ma jeszcze ciekawszą niż sam film. "Frances Ha" - zainteresowały mnie opinie o tym filmie. Świetne kino wyraźnie inspirowane Allenem i Jarsmuchem, do tego ze znakomitą tytułową bohaterką. 10zł - Matras Kolejne snappery na półce, "Człowiek Omega" z licytacji, choć po znacznie podniesionej cenie oraz 2 i 3 część trylogii o Shafcie, na jedynkę ciągle poluję. W obydwu przypadkach filmy na jednostronnych płytach z dwoma formatami obrazu, choć z racji tego że były akurat kręcone w formacie Panavision to obraz dużo traci (może w najbliższym czasie wrzucę porównanie). "Shafta w Afryce" dostałem nawet w foli. "Star Warsy" na Blu-ray'ach. Po 40zł za sztukę w Saturnie. Jakość obrazu naprawdę powala, chociaż szkoda że pod względem dodatków wydania są takie gołe. Do tego słuchanie tego nowego polskiego dubbingu powoduje krwotok z uszu, jak słyszę ten polski głos Luke'a czy Hana Solo to mnie krew zalewa xD Na szczęście napisy są. A na koniec parę filmów kupionych podczas wakacji w UK. "Filadelfijska opowieść" z Katharine Hepburn, dwa musicale z Astairem, "Carrie" De Palmy, "Głowa do wycierania" Lyncha, "Mój własny wróg" Petersena, "Kto się boi Virginii Woolf" z Liz Taylor oraz dwa filmy Hughesa. Poza "Virginią Woolf" wszystkie filmy albo nie wydane w Polsce, albo ciężko dostępne, a z pośród moich angielskich zakupów to tylko "Eraserhead" jest bez napisów PL (i tak tam ledwo co mówią).
10-12-2016, 17:57
Potężny i bardzo przyjemny update, sporo tytułów trafiających w moje gusta. Trainspotting mam tylko jednopłytowe wydanie, trzeba chyba będzie rozejrzeć się za jakąś okazją choć po cichu liczę, że może przy okazji wydawania T2 dystrybutor pomyśli też o wznowieniu pierwszej części na BD
10-12-2016, 18:54
(10-12-2016, 17:23)kryst007 napisał(a): "Star Warsy" na Blu-ray'ach. Jakość obrazu naprawdę powala Tja ;] >> http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=153998
Unboxing >> YouTube
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |