Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Półeczki Jubego

Strony (30): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Półeczki Jubego
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

16-10-2016, 12:06
Nie płacz. Przeczytaj o co pytał.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

16-10-2016, 12:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2016, 12:22 przez Gieferg.)
Jeśli myślisz, że on nie widział Grawitacji i pyta o to, o czym mu napisałeś to... się mylisz.
O ile mi wiadomo Juby nie kupuje filmów w ciemno, a pytał o to, czy wydania, które ma w planach mają jakieś wady. Nie filmy. WYDANIA BD.

Juby - powiedziałbym ci, że Troja... wiadomo, ale dla ciebie to nie stanowi problemu Smile

Co do Ostatniego samuraja - jeśli masz DVD to skok jakościowy nie jest tu jakiś dramatyczny, jak nie masz, wiadomo, że lepiej kupić blu.
https://caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=1445&d2=647&s1=13667&s2=6584&i=7&l=0

Juby napisał(a):Poza tym, być może dostanę od Mikołaja Batmany Burtona pod choinkę.

Miałeś pewnie wydania 2DVD, nie? Ciekawe, czy spodoba ci się tłumaczenie w napisach na blu (inne - gorsze) i źle rozciągnięty, "obniżony" lektor Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

17-10-2016, 12:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2016, 12:47 przez Juby.)
Dzięki wszystkim  za rady. Smile A teraz, bezpośrednie odpowiedzi.

@wolfman - widziałem Grawitację (nie kupuję filmów w ciemno) i chcę mieć ten film mimo braku kina domowego i 3D, za którym nie przepadam. Z tym, że akurat jest to najmniej pożądany przeze mnie film z tej listy, więc... może czekać jeszcze lata.

@Gieferg - wiem, że Gorączka to tylko allegro i na pewno ją kupię. Nigdy nie twierdziłem, że nie kupuję przez internet, po prostu mam bardzo małe zaufanie do alledrogo, jeśli nie sprzedaje tam jakiś sklep, no i do sklepów zagranicznych. Ale dla uwielbianych filmów (w tym wypadku 9/10) mogę zrobić wyjątek.

Ostatniego samuraja nie mam, więc jak już mam zakupić to na Blu. Troja - mimo gorszego remastera - jest przeze mnie pożądana wyłącznie w wersji kinowej, czyli PL. A co do Batmanów - mam i 2DVD i 1DVD, w których są dokładnie te same napisy co na Blu-ray, więc znam je i nie będzie mnie to raczej razić. Rozciągnięty lektor do NTSC nagrywany pod PAL może, ale nie wiem, przekonam się. W każdym razie nie wiem, czy na pewno dostanę taki prezent. Tylko coś zasłyszałem. Wink

Ogólnie to miałem spory zastój z kupowaniem nowych filmów (Mad Max to mój pierwszy zakup od 10 miesięcy), ale po przeprowadzce i zmianie pracy myślę, że z końcem roku mocno ruszę z nadrabianiem braków w kolekcji.

EDIT:
Aktualna fotka, bo widzę, że wcześniejsze szlag trafił:
[Obrazek: f3c28a510127619.jpg]

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

17-10-2016, 13:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2016, 16:00 przez Gieferg.)
Poza Bourne'ami i dupiatymi częsciami FF wszystko ok.

No, poza jednym - sam bym nie dał na fotkę kolekcji pirackich płytek, a gdybym drukował okładki do trylogii, to w pierwszej kolejności zadbałbym o to, żeby do siebie pasowały. Bo to co tu widać to konkretny WTF Tongue

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

18-10-2016, 10:41
Okładek niestety nigdy nie skończyłem. Sad ANH ma pierwszą wersję jaką zrobiłem (na pewno nie będzie tak wyglądać, za dużo roboty bym miał z kolejnymi, a chcę żeby do siebie pasowały), a TESB i RotJ mają to co znalazło się w folderze z filmami, chyba autora/ów Despecialized Edition. Kiedyś skończę swoje, wszystkie trzy, i nie poznasz, że tam jest coś nieoryginalnego. Wink

A Bourne'a przybędzie (pewnie grudzień/styczeń). Choć najnowszy jest najsłabszym z serii, to chcę mieć kolekcję w komplecie. Poza tym, finałowa akcja jest warta powtarzania, no i liczę na przyjemne 120 minut dodatków o realizacji, standardowo przy filmach Universala. "Dupiate części FF" w sumie też mam tylko dlatego, że chciałem mieć serię w komplecie (+ planowałem powtórzyć przed premierą F&F6). No i były w promocji (kupisz dwa, płacisz za każdy dychę mniej).

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

18-10-2016, 10:50
Z tej samej promocji mam na półce 1 i 4 (żeby mieć całość historii Doma i Briana - choć po pierwszym seansie niezbyt mi te filmy podeszły), ale do zakupu 2 i 3 raczej powodu nie znajdę. Są to takie "questy poboczne", które w dodatku mi się w ogóle nie podobają.

Odpowiedz
Niedostępny mk1976
Użytkownik
Liczba postów: 204
Reputacja: 7

07-11-2016, 01:04
Jesli kupujesz uzywane plyty to tutaj masz Ostatniego Samuraja w atrakcyjnej cenie https://uk.webuy.com/product.php?sku=7321900108096#.WB-0gfqLTIU

Filmweb
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

05-12-2016, 10:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2016, 10:56 przez Juby.)
Po wypłacie, także ja skorzystałem z promocji w Saturnach/Media Marktach.

[Obrazek: 368ec4518425725.jpg]

T3 miałem w gołej jednopłytówce na DVD, więc upgrade na Blu był nieunikniony (obraz spoko, dodatki jakieś takie bidne), a TS lubię na tyle, że mogłem go wziąć na doczepkę za dyszkę, zwłaszcza, że teraz będę miał do wyboru wersję reżyserską (którą wolę).

EDIT:
Ale *%jowe mają menu i podział na sceny (na DVD duuuużo lepsze). Zupełnie jak Galapagos dzisiaj, nieważna jest długość filmu i filmowy podział na sceny, po prostu pokroili wszystko na 16 chapterów bez ładu i składu, i ch*#. :/

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

05-12-2016, 12:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2016, 12:08 przez Gieferg.)
Lepsze menu na DVD? O ile T3 miało fajne menu i taka sytuacja mnei nie dziwi, to już w Salvation był chyba statyczny obrazek. Zmienili na gorszy?

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

06-12-2016, 14:32
Pisałem głownie z myślą o T3. TS ma niemal to samo, tylko na DVD było statyczne, a tutaj coś tam się rusza w tle. A dźwięk wchodzi w obu trochę za późno, albo z początku jest za cicho.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku