Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

Suicide Squad(2016)

Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »

Opcje tematu
Suicide Squad(2016)
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 382
Reputacja: 10

16-08-2016, 19:36
Dobra, mój błąd. Myślałem, że wrzuciłem tutaj relację na gorąco zaraz po seansie, ale widzę, że to forum przegapiłem :-P

Film nie jest kupą, co to to nie. Ogląda się go dobrze, ale dupy, ani innej części ciała nie urywa. To zwykły średniak, na raz i do powtórzenia kiedyś tam. Na mocny plus postaci Deadshota i Harley, oraz Jokera. Gdyby nie oni, to fakt, wtedy byłaby kupa. Jest kilka fajnych scen, ale brakuje tej widowiskowości, którą mają filmy Snydera. No i boli ten zwrot fabularny zaserwowany, który jest głupszy niż ratowanie pieska przez papę Kenta w "Człowieku ze stali". Film do kolekcji z pewnością kupię, ale nie na premierę.

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,048
Reputacja: 113

16-08-2016, 21:20
Chodziło mi o Giefa, jak on nie idzie do kina na ciasne majty na męskich pośladkach to musi być słabo

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,860
Reputacja: 146

26-10-2016, 17:32
Tak na serio i przepraszam za off top, czy naprawdę podobał wam się ten film, aby go postawić na półce z innymi filmami ??

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Iselor
Nowy użytkownik
Liczba postów: 18
Reputacja: 1

02-11-2016, 13:58
Film jest po prostu dobry. Ratuje go postać Harley Quinn. Na pewno lepszy od BvS (przeciętniak do bólu) i paru rzeczy spod szyldu Marvela (Daredevil, Fantastyczne Czwórki itp.).

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 175
Reputacja: 4

02-11-2016, 14:23
Ja uważam ten film za średni. Walka z ostatnim "bossem" to jakiś żart, nie trzymał mnie w ogóle w napięciu, jedyne co zapamiętałem z fabuły to pochód przez miasto trwający niespełna dwie godziny (co prawda efekty były w porządku). Jedynym dużym atutem według mnie była postać Harley zagrana przez Margot Robbie kapitalnie i chyba tylko dzięki niej nie przerwałem oglądania filmu przed jego końcem. Możliwe, że kiedyś skuszę się na jego zakup, gdy będzie stosunkowo tani, ponieważ wydanie będzie zawierać dysk z wersją rozszerzoną, a gdzieś przeczytałem, że ponoć usunięte sceny wnoszą dosyć sporo do fabuły trochę pogłębiając charakterystyki postaci (ciekawe ile w tym prawdy), może wtedy moja ocena się podniesie. Póki co dla mnie 6/10, ale gdyby nie rola Margot zagrana na 10/10 to pewnie byłoby mniej.

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,107
Reputacja: 173

04-12-2016, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2016, 13:08 przez Gieferg.)
Wątek Harley i Jokera zaskoczył mnie pozytywnie, tzn nie był gówniany, w sumie wolałbym film, który się na nich skupia. Leto jako Joker nawet daje radę (choć do swych dwóch poprzedników się nie zbliża), w ciekawszej fabule mógłby być niezły, Harley też w porządku, chętnie bym ich zobaczył w kolejnym Batmanie. Co do reszty...

Reszta, na czele z villainem rodem z Ghostbusters to na dobrą sprawę kubeł rzygowin. NIC tu nie gra, humor nie śmieszy, akcja nudzi, fabuła zasysa, postaci nie jestem w stanie polubić.

Mam nadzieję, że kolejne filmy DCEU nie będą do tego jakoś specjalnie mocno nawiązywać, bo wolałbym o tym czymś jak najszybciej zapomnieć.

3/10 - punkt za Harley, punkt za Jokera i punkt za Slipknota Tongue

Aczkolwiek dnem roku wciąż pozostaje Warcraft.

PS. oglądałem wersje rozszerzoną, potem sprawdziłem, które sceny są dodane - NIC ciekawego.

Glaeken napisał(a):Legion Samobójców jest o niebo lepszym filmem niż BvS

Fajnie by było, ale niestety jest filmem zdecydowanie gorszym.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

05-12-2016, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2016, 14:10 przez Verrax.)
Też mam seans Suicide Squad już za sobą, i niestety zgadzam się z powszechną opinią. Ten film to niestety kolejny po BvS koszmarek z DCEU, i mimo że najnowszy film z gackiem bardzo mi się nie podobał i nie zamierzam do niego wracać... to tutaj jest jeszcze gorzej. O ile Batman v Superman jeszcze jakoś działał od początku do końca jako film (słaby bo i słaby, ale wciąż film), to w przypadku SS mam wrażenie że oglądam coś zmontowanego na kolanie, w ostatnim momencie.

Brak tu ładu, składu, sensownej fabuły, konsekwencji realizatorskiej; najbardziej drażniły chyba mnie wstawki muzyczne, które pojawiały się co chwilę, a prócz tego często w momentach w których nie powinno ich być. Warner Bros chyba za bardzo zapatrzyło się na sukces marvelowskich Strażników Galaktyki, i chcieli stworzyć coś o podobnym feelu - no ale niestety, wiedzieli gdzie dzwoni, ale nie w którym kościele. Ponadto koszmarne tęczowe przejścia do flashbacków, albo a'la komiksowe karty z opisem postaci, wepchnięte nie wiadomo po co (przy czym zauważyłem też dziwną niekonsekwencję, bo chyba jeden członek (albo dwóch) "Legionu" takiej prezentacji nie dostało... emm, wut?) - są one niesamowicie infantylne, drażniące, i zakładają że widz potrzebuje takiego typu "in your face" ekspozycji. Zdecydowanie za dużo było też niesamowicie tępych (w zamierzeniu śmiesznych) dialogów i one-linerów, które chyba były efektem tych całych przerażających dokrętek mających podnieść "zabawność" filmu - a co do których nie jestem pewien czy wzbudziły śmiech u przeciętnego dziecka z pierwszych klas podstawówki.

Gdzieś spod tego bagienka wyłania się fajniejszy film, który po fabularnej rekonstrukcji, wypieprzeniu części ekipy produkcyjnej (w szczególności montażystów) na zbity pysk i większym nacisku położonym na niektóre postacie (no do cholery, gdzie ten Joker?) byłby całkiem zjadliwy. Większość aktorów koniec końców oglądało się całkiem przyjemnie (jak mieli coś do roboty), a parę wątków jest nawet ciekawych (ale nigdy nie zostają rozwinięte) - niestety oba te aspekty pokazują nic więcej, jak jedynie zmarnowany potencjał Suicide Squad. No ale nie o gdybanie "co by było..." tutaj chodzi, tylko o produkt finalny - a ten niestety jest stosunkowo słaby. Oglądałem wersję kinową, ale wątpię żeby te 11-12 minut w jakikolwiek sposób pomogły mi w odbiorze tego filmu. 3-4/10.

Odpowiedz
Offline MadMix
Użytkownik
Liczba postów: 50

06-12-2016, 14:20
Ja rozpływam się też nad sceną gdy Batman wyławia Harley z tonącego wozu. Wink Nad całym filmem też, podobał mi się równie jak Deadpool.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,026
Reputacja: 129

06-12-2016, 14:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2016, 14:26 przez Mateusz.)
(06-12-2016, 14:15)pred895 napisał(a):  I chyba tylko nad tym można się tu rozpływać Wink

Zaliczyłem w ciągu dwóch dni wersję rozszerzoną i kinową w 3D i wystawiam solidne 8/10. Całkowicie rozumiem, że ktoś może uważać ten film za totalny gniot, ale ja mam mnóstwo frajdy z oglądania i całkowicie kupuje tych bohaterów.

(06-12-2016, 14:20)MadMix napisał(a):  Ja rozpływam się też nad sceną gdy Batman wyławia Harley z tonącego wozu. Wink Nad całym filmem też, podobał mi się równie jak Deadpool.

Scena z Deadshotem też jest genialna.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline MadMix
Użytkownik
Liczba postów: 50

06-12-2016, 14:45
(06-12-2016, 14:09)Mateusz napisał(a):  Jako największy fan Suicide Squad na forum rozpływam się nad materiałami dodatkowymi i pięknym metalowym opakowaniem. Big Grin
Nie jesteś największym fanem na forum, ja dałem mocne 9/10. Big Grin

Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku