Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

14-12-2016, 20:02
Ano. W sumie zastanawiam się, czy sobie nie sprawić tego wydania rocznicowego.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

14-12-2016, 20:13
Ja Ci się dziwię, że go jeszcze nie masz. Film, który bardzo lubisz i cenisz - a dalej męczysz się z DVD. Screeny pewnie nieraz przeglądałeś więc o zaletach obrazu już wiesz. Ma poprawione audio (a właściwie jego mix) względem poprzedniej edycji Blu. No i liczne dodatki, w tym niemal 2-godz. making of. Gwoli ścisłości: kupiłem wydanie amerykańskie, najtaniej na wowhd.us (10$ razem z wysyłką).

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

14-12-2016, 20:15
Dzięki za przesłanie screenów. Obraz wyraźnie rozciągniety, choć zdecydowanie wolę to jak nonamanorphic. Dzięki też za te ostrzeżenie o wznowieniu Visiona w amaray'u - sam digipack jest rzadziej obecnie widywany w internecie, więc muszę być z tym naprawde ostrożny...

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-12-2016, 20:21
Szczególnie, że możesz znów trafić na non-anamorphic. Może lepiej się rozejrzeć za wydaniem KŚ, skoro w grę wchodzi tylko DVD?

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

14-12-2016, 20:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2016, 14:51 przez kryst007.)
Zawsze przed kupnem można się zapytać sprzedawcy w sprawie obrazu, o ile w ogóle rozumie on pojęcia typu obraz anamorficzny czy obraz nieanamorficzny, choć może kiedyś kupię właśnie to wydanie BD z okazji 30. rocznicy z dorobionymi napisami, tak jak wcześniej zachęcał mnie do tego wolfman Wink

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-12-2016, 20:46
Powinieneś, będą święta. Blu ray jest już tańszy i będzie więcej tańszy niż te dvd za które przepłacasz w Polsce. Rozumiem, jak czegoś nie ma, ale większość jest. Przygotuj sobie listę priorytetów i działaj

Odpowiedz
Offline daniel99
Nowy użytkownik
Liczba postów: 4
Reputacja: 0

30-12-2016, 16:00
(14-12-2016, 20:46)wolfman napisał(a):  Powinieneś, będą święta. Blu ray jest już tańszy i będzie więcej tańszy niż te dvd za które przepłacasz w Polsce. Rozumiem, jak czegoś nie ma, ale większość jest. Przygotuj sobie listę priorytetów i działaj

Bardzo fajna kolekcja.W kolekcji masz bardzo dużo filmów których wydań znaleźć jest dość ciężko.Kupuj dalej bo taka pasja jak kolekcjonowanie filmów to dobra pasja.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

30-12-2016, 17:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-12-2016, 17:31 przez kryst007.)
(30-12-2016, 16:00)daniel99 napisał(a):  Bardzo fajna kolekcja.W kolekcji masz bardzo dużo filmów których wydań znaleźć jest dość ciężko.Kupuj dalej bo taka pasja jak kolekcjonowanie filmów to dobra pasja.

Jeszcze raz dzieki wielkie za miłe słowa i z chęcią zobaczę też fotki Twoich zbiorów, jeśli masz jednak zamiar je opublikować. Wink Uwierz mi, to idealne forum dla takich kolekcjonerów jak Ty.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

11-01-2017, 21:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2017, 12:39 przez kryst007.)
Przez ten miesiąc było naprawdę bogato, choć głównie ze względu na Święta Wink

[Obrazek: 7msISFM.png]
2x Scorsese. "Infiltracja" to całkiem fajne wydanie i na drugiej płycie ma naprawdę interesujące materiały dodatkowe, za to "New York, New York" wydany byle jak. Nie dość, że brak napisów, to jeszcze obraz nieanamorficzny. Te dwie rzeczy w przypadku takich musicalów robionych z rozmachem to chyba największy grzech jaki można popełnić moim zdaniem.

[Obrazek: eaG3322.png]
2x Weir. Unikatową "Ostatnią falę" upolowałem za 15 zł od sprzedawcy barbarita790, a digipack "Gallipoli" zdobyty za ok. 20 zł i to jeszcze w foli. Jak wspominałem kilka ciekawych dodatków z PL na płycie, a sam digipack z rozkładówką bardzo ładny i warto mieć go na półce.
[Obrazek: hvYw1gT.jpg]

[Obrazek: UTh2KQa.png]
"Las Vegas Parano" Gilliama w końcu obejrzałem i się w ogóle nie zawiodłem. Dostałem chore, psychodeliczne arcydzieło jakiego się spodziewałem. Dodam, że to wydanie w amaray'u jest trudno dostępne i dałem za nie ok. 50 zł z wysyłką, a na płycie są fajne wywiady oraz materiał z planu filmowego. "Wysyp żywych trupów" to drugi z komediowej trylogii Edgara Wrighta, zostało mi jeszcze do kupienia "To już jest koniec". Zawartość krążka nie robi większego wrażenia, ale sam film to czołówka współczesnej komedii.

[Obrazek: VOjlW8z.png]
Hitchcock i Cameron. Obydwa filmy w prezencie. "Głębia" to niestety to słynne wydanie z obrazem nieanamorficznym.

[Obrazek: WxW7jsH.png]
"Milczenie owiec" dopiero teraz dołączyło do mojej kolekcji, na krążku całkiem fajne animowane menu. Wstyd przyznać, ale "Fight Club" jeszcze nie widziałem i wiem, że muszę w końcu nadrobić tą zaległość Wink

[Obrazek: SJfWsEo.png]
Almodóvar za 10 zł w MM. "Lepiej być nie może" z kolei to jeszcze dosyć stare wydanie za czasów gdy Columbia i Universal były wydawane przez Warnera. Nie dawno puściłem sobie powtórkę i ten film nawet za drugim razem jeszcze bardziej mi się spodobał.

[Obrazek: 2VML0aN.png]
Blockbustery. "Deadpoola" nie zamierzałem nigdy kupować, ponieważ nigdy mnie nie ciągnęło do filmów Marvela. Z racji tego, że dostałem to od brata pod choinką, to uznałem że najwyższa pora to zmienić. Fajnie się bawiłem na nim, pomimo iż nie widziałem wcześniej żadnego innego "X-mena". "Mad Max" z kolei to jeden z moich ulubionych filmów tej dekady, aż chciałbym znowu obejrzeć ten film w kinie. Planowałem się załapać na BD, ale ostatecznie jednak poskąpiłem.

[Obrazek: NqugbvG.png]
Pakiet Franka Capry. Jak ktoś się interesuję jego filmami to polecam kupić, bo "Ich noce" poza tym BOXem jest ciężko dostępny, a coś czuję że za niedługo cena się podwyższy. Podoba mi się ten pomysł na pakiet w postaci klapsa, z otwieranym od góry magnesem. Klapsy Pollacka i Yatesa też może kupię w przyszłości.

A teraz filmy, z których jestem najbardziej zadowolony:

[Obrazek: DhHaLhj.png]
Na te BOX-y Bergmana oszczędzałem bardzo długo. Zazwyczaj jeden taki jest dostępny najtaniej w sklepach typu DVDMAX za kilka stów. Mnie się udało zapłacić łącznie 300 zł za obydwa w sklepie Gutka. Narożniki tekturek łatwo się zagniatają, z kolei obraz niespecjalnie zachwyca. Filmy czarnobiałe nie wypadają pod względem jakości źle, ale te kolorowe od "Szeptów i krzyków" mają obraz nieanamorficzny, a o kolorystyce "Scen z życia małżeńskiego" to nawet szkoda pisać. Mimo wszystko cieszę się, że mam w końcu Bergmana na półce, bo takiego giganta powinien mieć każdy miłośnik sztuki filmowej na półce

[Obrazek: kKkwt4z.png]
I jeszcze coś lepszego, czyli pakiet Spielberga na BD. Na to wydanie też zamierzałem trochę czasu pooszczędzać, ale akurat szczęśliwie dostałem go w prezencie świątecznym. Bardzo jestem z tego prezentu zadowolony. Świetny pakiet z książeczką i masą ciekawych dodatków. Z tych wszystkich filmów miałem tylko w swojej kolekcji DVD "Szczęki", ale już się pozbyłem. "Pojedynek na szosie", "1941" oraz "Na zawsze" to już unikaty na rynku, natomiast "Sugarland Express" chyba nawet nie był nigdy wydawany w naszym kraju na DVD. Cieszę się, że będę mógł obejrzeć filmy człowieka od którego zaczęła się moja miłość do kina w takiej włąśnie jakości. Polecam każdemu ten BOX, nawet osobom które rzadziej stawiają na półce BD.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

11-01-2017, 21:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2017, 22:05 przez Gieferg.)
Cytat: "Głębia" to niestety to słynne wydanie z obrazem nieanamorficznym.

Wszystkie są nieanamorficzne prócz chińskiego (ale to upscal, więc wygląda tak samo źle), jest jeszcze amerykański fullscreen (inne kadrowanie), gorzej, że wydanie z lektorem nie zawiera dłuższej o pół godziny wersji reżyserskiej (przynajmniej egzemplarz który kiedyś miałem jej nie zawierał).

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku