Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum

Strony (32): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 Dalej »

Opcje tematu
Stara kolekcja, po aktualizacji z poprzedniego forum
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

29-04-2017, 17:52
Tyle, że ja kupiłam wydanie nowe w folii. To na olx ma też zmienione pudełko, bo oryginalne jest przezroczyste a nie czarne.

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 175
Reputacja: 4

29-04-2017, 18:21
W DVD World można kupić za 40 zł, ale niemieckie wydanie. Fakt, polskie nie schodzi poniżej 180 zł.

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Offline DanSavio
Movie Maniac
Liczba postów: 194
Reputacja: 14

29-04-2017, 18:40
"Chłopca..." kupiłem za 2.50 też w folii, wystarczy być cierpliwym i stalkować ogłoszenia. Ja tak Nagi lunch zdobyłem za 15zł z wysyłką.

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

29-04-2017, 18:54
Czekałam długo na inną ofertę niż 180 zł. Nadażyła się okazja, więc się nie zastanawiałam. Tym bardziej, że wszystkie filmy kupiłam od jednego sprzedawcy.

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

29-04-2017, 19:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2017, 19:16 przez Wolfman.)
(29-04-2017, 17:52)Monica_Geller napisał(a):  To na olx ma też zmienione pudełko, bo oryginalne jest przezroczyste a nie czarne.
Nie jest tak jak kiedyś, że premierowe miały czarne (lub te z wypożyczalni, wydania dwupłytowe i itp, a dodruki późniejsze białe?
Przy dvd max większość cen to okazja.

(29-04-2017, 18:40)DanSavio napisał(a):  "Chłopca..." kupiłem za 2.50 też w folii, wystarczy być cierpliwym i stalkować ogłoszenia. Ja tak Nagi lunch zdobyłem za 15zł z wysyłką.
Możesz siedzieć godzinami i czekać na upragnioną okazję, za 2,50 - trwoniąć mnóstwo czasu (jeśli komuś tam niby chce się to wysyłać za tą kwotę). Ktoś za kilka godzin pracy może zarobić na kilka takich filmów w tym czasie, a nie oszukujmy się mało co od ręki wpada za pół darmo. Olx i alledrogo są pełne sępów.

Odpowiedz
Offline DanSavio
Movie Maniac

29-04-2017, 20:21
Dvdmax jest czołowym sępem i na ich podstawie zwykły człowiek wycenia wartość filmu. Przykładem jest "Błękitna nuta" wyceniana na 200 złotych a wystarczy wychwycić okazję żeby mieć ten film za dyszkę, teraz ktoś wystawił używkę z wypożyczalni za 150 złociszy, więc biznes się kręci. I nie potrzeba do tego multum czasu i scrollowania co chwila ogłoszeń.

Odpowiedz
Offline MoviePsycho
Stały bywalec
Liczba postów: 689
Reputacja: 13

29-04-2017, 21:11
Pamiętam jak w empikach walał się za 10 zł ten film. Czasami jak cena jest normalna, a film jest na naszej liście zakupowej to lepiej nie odkładać zakupu. Nawet jakby potem był za te 3 zł w koszu w MM to lepiej przepłacić te 7 złociszy niż 90 jak w tym przypadku. Ja jednak stawiam ponad lektora jakość obrazu I wybieram wersję BD.

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

29-04-2017, 21:17
Przyznam rację wolfmanowi. Zamiast czatować latami aż trafi się okazja, idz ogarnij ogródek babci i dostań stówe. Ilosc czasu przeznaczona na śledzenie i polowanie czasem przekracza zdrowy rozsadek i w tym czasie można zarobić na zakupy.
Fajny update

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

29-04-2017, 22:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2017, 00:14 przez Wolfman.)
(29-04-2017, 21:11)MoviePsycho napisał(a):  Czasami jak cena jest normalna, a film jest na naszej liście zakupowej to lepiej nie odkładać zakupu.
Tyle, że kolego tu są filmożercy. Listy zakupowe są duże i nie wiesz , który będzie drogi, a który później tani. Swego czasu jak zbierałem dvd to przez pewien okres czasu SW Atak klonów schodził po około 200 zł używka, Oszukać przeznaczenie 1 na płycie jednowarstwowej , które było w MM po 9,99 , a później na alledrogo stało po 120-150 zł
Polska dystrybucja jest tragiczna i istnieje dużo "unikatów" i nie chodzi tu o premierowe wydanie, ale o posiadanie najzwyklejszego wydania w ogóle.
Sam natomiast jak kolekcjonowałem to przywiązywałem wagę to rodzaju wydań - czyli premiera, najlepiej wydanie specjalne typu digipack , obowiązkowo nakładki tekturowe w premierach typu Pasja, Ongbak i itd. Jak weszło blu ray i wystawiłem swoją kolekcję dvd, to w przeciągu tygodnia wszystko poszło za 100% więcej niż sam za to zapłaciłem. Nie dziwią mnie więc już ceny 200 zł w Polsce za film, który można za granicą wyrwać za 15 zł. Mogę się tylko dziwić temu, że ktoś to kupuje.

Odpowiedz
Offline DanSavio
Movie Maniac

29-04-2017, 23:40
Ale po co przepłacać?Wink Wystarczy miesiąc lub dwa i nie trzeba przepłacać. Chwila cierpliwości i tak zdobyłem Nagi lunch, Chłopca w pasiakach, box Jodora, Funny Games austriackie etc.

Odpowiedz
Strony (32): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 32 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku