Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Seriale
« Wstecz 1 2 3

Wataha

Opcje tematu
Wataha
Offline Ferrum
Stały bywalec
Liczba postów: 339
Reputacja: 15

29-06-2017, 16:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2017, 16:39 przez Ferrum.)
http://www.bluray-disc.de/blu-ray-news/serien/113569-erste-staffel-der-polnischen-hbo-krimi-serie-wataha-einsatz-an-der-grenze-europas-ab-0109-auf-blu-ray

Niemiecki dystrybutor Alive wyda pierwszy sezon Watahy na błękitnym dysku ze stereofonicznym DTS-HD Master Audio, zarówno w lokalnej wersji dźwiękowej, jak i po polsku. Wydanie sklepowe bez dodatkowych materiałów. Premiera sklepowa - już 1 września.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kliw
The Night Is Dark And Full Of Terrors
Liczba postów: 179
Reputacja: 19

29-06-2017, 18:51
Na allegro można nabyć coś takiego: http://allegro.pl/wataha-sezon-1-steelbook-2xblu-ray-pl-i6862571880.html
Pytałem się skąd to jest, bo na pewno nie z ogólnej dystrybucji, ale nie uzyskałem odpowiedzi.
Serial ciekawy, wydanie także, ale cena odstrasza.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

29-06-2017, 19:30
Jakbyś zajrzał na drugą aukcję to posiada coś podobnego też z Hbo. Czy oni w małym stopniu wydają filmy jako niskie nakłady dodawane do np pakietu kablówki , nagród i itp?

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 288
Reputacja: 10

29-06-2017, 19:32
(29-06-2017, 18:51)kliw napisał(a):  Na allegro można nabyć coś takiego: http://allegro.pl/wataha-sezon-1-steelbook-2xblu-ray-pl-i6862571880.html
Pytałem się skąd to jest, bo na pewno nie z ogólnej dystrybucji, ale nie uzyskałem odpowiedzi.
Serial ciekawy, wydanie także, ale cena odstrasza.

Jeżeli się okaże, że jest jakaś zamknięta dystrybucja dla "równiejszych", gdzie i opłaca im się zrobić mastering blu-ray i nawet steelbooka tłoczyć, to się wnerwię.

Odpowiedz
Offline Lester
Nowy użytkownik
Liczba postów: 5
Reputacja: 0

29-06-2017, 20:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2017, 20:06 przez Lester.)
Co do Watahy wydanej na BD to powiem tak pokrótce. Dystrybutorem z tego co wiem tego serialu jest Galapagos. Pojawiło się BD serialu wydane w Polsce. Rok wydania 2015. Dwa lata temu. Wydanie całkowicie limitowane. Całe wydanie posiada 2 płyty. Na pierwszej są pierwsze 3 odcinki na drugiej 3 ostatnie. Ścieżki audio to: Angielska i Polska. Napisy: Polskie i Angielskie. Dodatkowo mamy dodatki. Najciekawsze jest to że u dystrybutora brak jakichkolwiek informacji o wydaniu na BD.

Co do wydania Niemieckiego: Całkiem nie fajnie że wyjęli ścieżkę audio angielską i zastąpili ją wersją niemiecką.

(29-06-2017, 19:32)czarodziejmarx napisał(a):  Jeżeli się okaże, że jest jakaś zamknięta dystrybucja dla "równiejszych", gdzie i opłaca im się zrobić mastering blu-ray i nawet steelbooka tłoczyć, to się wnerwię.

Czarodziej może jako tako samej tego typu dystrybucji nie ma. Pewnie jak się domyślasz do małych kin np domów kultury w których są małe kina czasem trafiają płyty BD z filmami których nigdy nie uraczysz w oficjalnej dystrybucji. Po prostu musimy cierpliwie czekać aż DVD umrze śmiercią naturalną. Jednak jak obserwuje rynek to z roku na rok jest coraz lepiej. Jeżeli coś u nas jest nie do nabycia to istnieje szansa że pojawi się zagranicą jak np polskie filmy. Tego typu tytuły można trafić np w samej Japoni.

Odpowiedz
Niedostępny mk1976
Użytkownik
Liczba postów: 204
Reputacja: 7

29-06-2017, 20:07
Skoro to wydanie niemieckie to chyba oczywiste że wstawili niemiecką ścieżkę

Filmweb
Odpowiedz
Offline Lester
Nowy użytkownik
Liczba postów: 5
Reputacja: 0

29-06-2017, 20:10
Ja nie mam pretensji że wstawili wersje niemiecką tylko że wyjęli z wydania angielską. To tak moja fanaberia.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku