Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Batman (Trylogia Nolana)

Strony (23): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23 Dalej »

Opcje tematu
Batman (Trylogia Nolana)
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

11-07-2017, 11:55
Batmany z HDR-em i szeroką paletą? Biorę!

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

11-07-2017, 12:30
Zapowiedzi Galapagos się sprawdzają, zobaczymy czy data premiery też się sprawdzi (koniec listopada/początek grudnia).
Fajnie, że to będą remastery, chciałoby się napisać - w końcu.

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

11-07-2017, 13:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2017, 13:49 przez pred895.)
Pierwsza część najbardziej na tym powinna skorzystać i wliczając narzekania na przestrzony obraz to dwójka chyba też Wink

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

11-07-2017, 16:02
(11-07-2017, 12:30)misfit napisał(a):  Fajnie, że to będą remastery, chciałoby się napisać - w końcu.

Trochę zazdroszczę , że masz tyle czasu to oglądać, że wyczekujesz tak remasterów prawie każdego filmu Smile. Mój ostatni seans jedynki to na dvd, a tu proszę zapewne blu ray nie obejrzę, który tam gdzieś mam, tylko przeskoczę na 4k za rok

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

11-07-2017, 16:48
(11-07-2017, 13:47)pred895 napisał(a):  Pierwsza część najbardziej na tym powinna skorzystać i wliczając narzekania na przestrzony obraz to dwójka chyba też Wink

Zdecydowanie najbardziej powinna skorzystać dwójka, której obecnie, w przeciwieństwie do jedynki, nie da się normalnie oglądać.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

11-07-2017, 16:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2017, 16:51 przez misfit.)
(11-07-2017, 16:02)wolfman napisał(a):  Trochę zazdroszczę , że masz tyle czasu to oglądać, że wyczekujesz tak remasterów prawie każdego filmu Smile. Mój ostatni seans jedynki to na dvd, a tu proszę zapewne blu ray nie obejrzę, który tam gdzieś mam, tylko przeskoczę na 4k za rok

A widzisz, mamy coś wspólnego Wink
Ty wyczekujesz na steelbooki prawie każdego filmu, ja wyczekuję na remastery, przede wszystkich tych filmów, które wcześniej nie zostały wydane w należytej jakości (mam jeszcze sporą listę życzeń do Mikołaja).

(11-07-2017, 13:47)pred895 napisał(a):  Pierwsza część najbardziej na tym powinna skorzystać i wliczając narzekania na przestrzony obraz to dwójka chyba też Wink

Stawiam, że TDK najbardziej zyska względem dotychczasowego BD.
Raz, że najpewniej EE w końcu zniknie i obrazek nabierze naturalności, dwa - w BB nie ma scen IMAX, które to w TDK i TDKR na UHD powinny powodować opad szczeny, trzy - HDR zgaduję, że też w tych nowszych filmach będzie dawał więcej czadu, ale zobaczymy Smile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

11-07-2017, 18:23
Wspaniale, cieszy - i mile zaskakuje - mnie zwłaszcza pozytywna opinia Nolana o HDR, sądziłem raczej że swoim zwyczajem będzie psioczył, a tu proszę Smile No i mówi, abstrahując już od tego skopanego mastera TDK, o czymś ważnym - różnica między porządnym skanem taśmy 35 mm a scenami IMAX nie powinna być aż tak drastyczna.

Ważne: będzie Dolby Vision czy nie? Niby Warner wspiera ten fornat, ale jak na razie o wydaniach z DV nic nie słychać.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

11-07-2017, 18:47
(11-07-2017, 18:23)Mierzwiak napisał(a):  Ważne: będzie Dolby Vision czy nie? Niby Warner wspiera ten fornat, ale jak na razie o wydaniach z DV nic nie słychać.

DV na razie od nich jest tylko na VUDU.
Pewnie wciąż uczą się softu do authoringu w DV, który niedawno co pojawił się jeśli chodzi o UHD BD. A nauka tego typu klocków zwykle trochę czasu im zajmowała (seamless branching, itd.), ale miejmy nadzieję, że zdążą Big Grin

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

11-07-2017, 19:47
(11-07-2017, 16:48)Gieferg napisał(a):  Zdecydowanie najbardziej powinna skorzystać dwójka, której obecnie, w przeciwieństwie do jedynki, nie da się normalnie oglądać.

No proszę, a ja jakoś odpaliłem i mogłem normalnie oglądać. Smile

Ale tak serio, świetna wiadomość, choć nie mam telewizora 4K, a mój ponad pięcioletni odtwarzacz chyba nie odczyta płyty UHD(??). Jakieś szanse, że galapagos wyda nowy remaster też na Blu-ray?

W ogóle jestem zielony w tych sprawach. Płyty UHD odpalają na odtwarzaczu Blu-ray, czy trzeba kupić specjalny odtwarzacz? To samo z tv?

(11-07-2017, 18:23)Mierzwiak napisał(a):  Wspaniale, cieszy - i mile zaskakuje - mnie zwłaszcza pozytywna opinia Nolana o HDR, sądziłem raczej że swoim zwyczajem będzie psioczył, a tu proszę Smile

Nolan w ogóle od kilku miesięcy gada jakby czytał forum KMF (i kilka innych miejsc) i wie czym w ostatnich latach podkopał swoje dobre imię. Niech jeszcze Dunkierką mnie zadowoli i znowu wraca do moich ulubieńców of all time.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 288
Reputacja: 10

11-07-2017, 21:39
(11-07-2017, 19:47)Juby napisał(a):  Ale tak serio, świetna wiadomość, choć nie mam telewizora 4K, a mój ponad pięcioletni odtwarzacz chyba nie odczyta płyty UHD(??). Jakieś szanse, że galapagos wyda nowy remaster też na Blu-ray?

W ogóle jestem zielony w tych sprawach. Płyty UHD odpalają na odtwarzaczu Blu-ray, czy trzeba kupić specjalny odtwarzacz? To samo z tv?

UHD jest tłoczone na płytach trójwarstwowych bodaj, a więc to standard, który nie każdy czytnik/nagrywarka obsługuje. (Są różnice w laserze i mechanice zapewne.) To po pierwsze. Po drugie UHD wykorzystuje inny kodek (HEVC), więc wyszła osobna specyfikacja. Osobną specyfikację formatu muszą zaimplementować w oprogramowaniu odtwarzacza - znowu - nikt tego raczej za darmo jako "update" nie wypuści. Kolejna sprawa, jeżeli chodzi o przesył obrazu 4K - HDMI 2.0. Tutaj w sumie nie na konieczności - możesz wziąć odtwarzacz, który ma i tak downscaling na wyjściu i taki sam sygnał (np 1080p) odbierze spokojnie telewizor FHD. Ale nie wiem czy robią odtwarzacze 4K, które nie dają sygnału 4K na wyjściu, bo to by było bez sensu. Tongue

Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku