Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy › Reżyserzy
1 2 Dalej »

Jim Jarmusch

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Jim Jarmusch
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

16-07-2017, 15:08
Ja liczę na Gutka że wyda pakiet DVD Paterson i Gimme Danger, bo miały w podobnym czasie premierę. Choć pewnie skończy się na samym Patersonie, a Gimme Danger nie będzie w Polsce wydany jak inny muzyczny dokument Jarmuscha - Rok konia.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Panaes
Użytkownik
Liczba postów: 130
Reputacja: 10

16-07-2017, 15:10
Też tak sądzę. "Gimme Danger" zostanie całkowicie pominięty. Nie rozpaczam jakoś okrutnie, nie mniej chciałoby się mieć wszystko w polskiej kolekcji. ;)

Do you like our owl?
Odpowiedz
Niedostępny mk1976
Użytkownik
Liczba postów: 204
Reputacja: 7

16-07-2017, 15:17
Powód jest jeden, kasa. Niebieskie płyty nie przyniosą gutkowi oczekiwanego zysku.

Filmweb
Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

16-07-2017, 17:59
O nawet zdjęcie mojego zbioru Jarmusha pojawiło sie w 6 poście Wink od tego czsu jeszcze kilka doszlo.

Fajnie że jest zbiorczy temat. Niedy nie mogę się zabrac za uzupełnienie braków w seansach tego reżysera wiec nie mam jeszcze wyrobionej opinii o samym tworcy. Jak widac ma u nas szczescie do wydań i to głównie dzieki Gutkowi

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Panaes
Użytkownik
Liczba postów: 130
Reputacja: 10

16-07-2017, 18:33
Szczęście w nieszczęściu, ale faktycznie - dobrze, że są. Wink

Do you like our owl?
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961

16-07-2017, 20:20
Szkoda, że Gutek wydaje na DVD co dziesiątą swoją pozycję. Zwłaszcza, że człowiek nie może jak kiedyś być na 15 seansach w kinach studyjnych w miesiącu, jak w dawnych czasach. Z drugiej strony to pewnie nie wina Gutka tylko społecznego przyzwolenia na kradzież filmów w sieci. Przez to tacy mali i fajni wydawcy jak Manana czy Vivarto dali sobie spokój.

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

16-07-2017, 21:41
Kto Cii kupi takie kino? Garstka osób w kraju. Po drugie do ambitnego czy trudnego kina rzadko sie wraca. Sam takie lubię ale taraz czesciej pożyczam i niekoniecznie muszę mieć w kolekcji. Nie są to Gwiezdne Wojny a raczej filmy na raz.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

16-07-2017, 21:48
Masz w 100% rację. Najczęściej jeszcze takie kino jest przeintelektualizowane i mało kto do tego wraca raz na 20 lat, a co dopiero sens zakupu w kolekcji. Podobne filmy to ja online obejrzę i nawet nie potrzebuję wydania dvd , a co dopiero innych nośników.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961

16-07-2017, 22:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2017, 22:39 przez Ethan.)
Totalnie się nie zgodzę z przeintelektualizowaniem kina studyjnego (nie podoba mi się słowo ambitne). Co jest przeintelektualizowanego np. w historii z Milczenia Lorny. Dominuje wyciszenie, realizm, mięso, życie. Czasami zamienia się to w realizm magiczny jak w przypadku Proroka. Większy problem ma raczej współczesne kino rozrywkowe, które próbuje opierać się na budowaniu wielowymiarowości swoich dzieł, uderza w anty- i posty- vide Watchmeni, chwyta się zagrywek znanych z kina niszowego (też głupia nazwa), dorzuci sepie, wsteczną narrację itd. Przecież mowa o ambitnym kinie w przypadku W głowie się nie mieści, tylko temu dziełu zaszkodziło. Że niby złożoność dziecięcej natury? wow? to do oświecenia w tej materii trzeba było amerykańskiej, pixarowej animacji Smile? Weźmy dalej Nolana z jego Batmanem. Przecież to przegadane-przeintelektualizowanie już na starcie przegrywa z Burtonem, który nie dość, że serwował rozrywkę, dorzucał swój artystyczny, niepowtarzalny styl. Panu Nolanowi pozostawało kręcenie bączkiem jak w końcówce Incepcji Smile
A czy do kina studyjnego się nie wraca. Byłbym chory gdybym raz na jakiś czas nie odświeżył Nienawiści czy Przed Wschodem Słońca.

No i syndrom spadku sprzedaży dotyka też w naszym kraju dużych graczy.

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254

16-07-2017, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2017, 22:49 przez kew97.)
Ja do kina artystycznego powracam dużo częściej niż do rozrywkowego, które już po jednym seansie jest łatwe do przyswojenia i zrozumienia. A jak oglądam film z oferty np. Gutka czy Nowych Horyzontów to za każdym razem odkrywam coś nowego, coś czego za pierwszym razem nie dostrzegłem lub nie zrozumiałem sensu, a za drugim i kolejnym coraz więcej z seansu wynoszę.

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku