22-10-2017, 12:17
Dlaczego? Każdy coś tam doda, zrecenzuje, i zawsze można wyciągnąć jakieś wnioski.
|
Amplitunery AV - sekcja video
|
|
22-10-2017, 12:17
Dlaczego? Każdy coś tam doda, zrecenzuje, i zawsze można wyciągnąć jakieś wnioski.
22-10-2017, 12:28
Ja mam z gola inne doswiadczenia. Przy tak zadanym pytaniu, mozesz miec 10 odpowiedzi, a kazda inna i polacajaca co innego. A na koncu dojedziesz do wniosku ze potrzebujesz 10 razy wiecej kasy a i tak nie bedziesz zadowolony ;-) Kazdy ma inny gust i inne doswiadczenia z roznorakimi markami. Musialbys jakies konkrety zarzucic.
22-10-2017, 12:58
(22-10-2017, 12:10)czuubakka napisał(a): Pomożecie w wyborze zestawu kina domowego? Planuje zakup w niedługim czasie, i nie wiem co wybrać. Budżet tak do 2500 zł. Budżet niewielki, ze swojej strony mogę polecić zestaw głośników Jamo S626 (kiedyś miałem model niższe S606 i grały bardzo dobrze jak na taki niski budżet). Jeżeli chodzi o amplituner to celowałbym w coś używanego, np. Onkyo TX-609.
15-11-2017, 21:01
Takie coś : Kino domowe DENON AVR-X520BT + Eltax Universe Czarny Lub: Kino domowe YAMAHA MusicCast RX-V483 + Pure Acoustics NOVA 6 Dodam, nie mam większego budżetu, nie będę miał. Jakieś sugestie?
Pierwszy wybór to mój aktualny zestaw kina domowego Jestem bardzo zadowolony Denon to Denon, ale kino pięknie daje czadu i brzmi czyściutko, masz też już kompatybilność z 4k Jakieś cztery miesiące temu dałem 2100 za nie.
Unboxing >> YouTube
16-11-2017, 08:13
O popatrz. Powiedz mi, jak to tam jest z podpinaniem do niego sprzętu. Mam zamiar blu ray (wiadoma rzecz), dekoder, ps4, i gramofon. Nie ma z tym żadnego problemu? Masz suba? Mam zagwozdkę, ponieważ jestem laikiem w tych sprawach. Mam zwykły odtwarzacz blu ray Samsunga, i czy podpięcie tegoż to w/w sprzętu to nie jest żaden problem? Ostatnio zauważyłem (to już z innej beki), jak go podpiąłem kablem hdmi, do tv, to mam problem ponieważ nie ma dźwięku. Obraz jest, ale dźwięku nie ma. Ustawienia wszystkie ok, kable ok.
Obecnie mam podpięte do niego ps3 i ps4, subwoofer oraz dźwięk z tv i wszystko działa idealnie. Ogólnie podpinasz akcesoria pod amplituner a sygnał z niego idzie jednym kablem hdmi do tv. Przestawiasz sobie na ampli z jakiego sygnału chcesz teraz korzystać i tyle filozofii. Bardzo łatwo ustawiasz takie kino, wszystko masz objaśnienie podczas pierwszego uruchamiania na Tv. Potem tylko ewentualnie podnosisz sobie głośność na konkretnych głośnikach wedle uznania. Jeśli chodzi o twój problem to jest pewnie kwestia ustawienia odtwarzacza albo tv nie potrafi rozkodowac dźwięku, ale ten amplituner spokojnie sobie z tym poradzi
Unboxing >> YouTube
16-11-2017, 10:07
Super. Dzięki za info. Prawdopodobnie zakupię to kino. Jeszcze przetestuje w sklepie. Zapytam jeszcze, czy słuchasz muzyki z niego? W sensie jak się sprawuje przy 2.0? (16-11-2017, 09:49)pred895 napisał(a): dźwiękOptycznym?Widziałem że posiada ten amp wejście na usb? Czy z tego wejścia czyta filmy (jakie formaty), i pliki z muzyką?Dopytam, korzystając z okazji
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |