Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Mayfly

Strony (24): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
Mayfly
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

13-03-2018, 23:20
Jak chciałem kupić jeden z nielicznych wybitnych filmów współczesnych na blu to takie sytuacje Smile Potem się dziwicie, że część ludzi woli dvd Smile

A te ich dvd to też wypalane?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

14-03-2018, 10:11
W tym tygodniu stałem się posiadaczem nowego odtwarzacza (Sony UBP-X700) i na nim niestety też te przeskoki widzę Sad
Co do AR podanego na poral.eu to nadal podtrzymuję swoją wersję, że wynosi on 2.39:1 Smile

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

14-03-2018, 13:38
CHOLERA JASNA! Polak potrafi. Angry Co jest nie tak z naszymi wydawcami (pytanie retoryczne)? Gdzie nam do Europy…

Misfit, dwie sprawy:
1. Stacjonarne odtwarzacze pokazują 1080p / 24, bo inne zbliżone wartości nie są im znane. Czy w opisie płyty powinno widnieć 1080p / 25? O rety, takich oznaczeń nie spotkałem na żadnym opakowaniu BD.
2. Jeśli możesz... Proszę abyś wkleił tu ze dwa zrzuty wydania hiszpańskiego vs fotki z serwisu pana Porala. Takie porównanie może zaciekawić gros osób.

Kirek, tak jak już napisałem wcześniej - z całą pewnością zwrócę uwagę na płynność filmu. Po projekcji dam znać.
Widzę, że zrobiłeś przesiadkę na 4K. Jak rozwiązałeś sprawę zakupu telewizora? Może napisz kilka słów w odnośnym dziale, gdzie wyraziłeś swoje wątpliwości dotyczące skalowania płyt DVD.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-03-2018, 14:10
Daras śledztwo prowadzisz? Nic tu dziwnego nie jest, w tak nędznym wydaniu, gdzie widać , że obraz się lekko szarpie na każdym urządzeniu jakie mam , a posiadam ich tylko sześć. Patrząc na to, to nie wiem czy ten czas filmu wziął się z przyśpieszenia , czy też cięcia w klatkach. Czasami widać, że idą, a po chwili przeskakują dalej. Ode mnie mayfly kasy nie dostanie więcej. Amatorski wydruk okładki, wypalona płyta. Taki syf to ja mogę sobie sam zrobić.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

14-03-2018, 15:11
Daras - Nie mam tej płyty z polskiego wydania więc nie chcę nic pisać na 100%, ale wygląda mi na to, że dostali źródło 25 fps i zamiast to tak zapisać na płycie (w 1080i50, bo specyfikacja Blu-ray nie przewiduje czegoś takiego jak 1080p25) to namieszali z konwersją do 24 fps, do tego zupełnie nieumiejętnie. Stąd ten dziwny czas trwania filmu jak na 24 fps i wynikające z tego problemy z płynnością obrazu.

Co do screenów to proszę bardzo:
http://screenshotcomparison.com/comparison/134365
http://screenshotcomparison.com/comparison/134366
http://screenshotcomparison.com/comparison/134367

Jak widać obraz w polskim wydaniu jest ciemniejszy względem hiszpańskiego. Ale może to i dobrze bo komprecha dzięki temu jest trudniejsza do wyłapania Wink

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

16-03-2018, 00:13
Chciałem wysmażyć list do Mayfly.  Jednak dałem sobie chwilę i nieco ochłonąłem. Może jakiś ichni pracownik tu zagląda i szefostwo na czas zrozumie, że klientów należy szanować...

Ilekroć mówiłem znajomym, iż moja noga więcej nie powstanie w takim lub innym sklepie, to w dość krótkim czasie dana firma znikała z rynku. Nie, nie – to nie czary. Niekiedy miałem niezłą intuicję co do losów tworów ruchających ludzi (rzecz ująłem po staropolsku, ale oczywiście miałem na uwadze wyłącznie zdolność określonych usługodawców do ruszania / poruszania emocji konsumentów). Jak będzie w tym przypadku? Nie wiem...

Droga Mayfly, czy krążek kupiony u Was zachowa zapis nagrania przez 5 lat? A może 10? Jeśli nastąpiły jakieś technologiczne zmiany związane z żywotnością płyt wypalanych, to proszę o informację.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

16-03-2018, 01:19
Cytat:Droga Mayfly, czy krążek kupiony u Was zachowa zapis nagrania przez 5 lat? A może 10?

Wątpię, czy mają na stanie szklaną kulę, żeby to stwierdzić Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

16-03-2018, 08:55
(16-03-2018, 01:19)Gieferg napisał(a):  Wątpię, czy mają na stanie szklaną kulę, żeby to stwierdzić
Dowcipniś Gief jesteś, a ja słyszałem , że od Saurona pożyczyli.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

16-03-2018, 14:29
To może dzięki tej kuli ustalili czas, który im pozostał. Z moich obserwacji wynika, że każda upadająca firma chce zarabiać do ostatniej chwili. Zatem po co inwestować i tłoczyć, jak można to i owo wyPALIĆ (przy okazji głupa).

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

16-03-2018, 14:56
Daras - może poniższy link poprawi Ci humor. A w szczególności obecność np. Sony w tym zestawieniu Smile

http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=287883

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku