Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Używane wydania w marketach - ponowne foliowanie opakowań

Strony (9): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 Dalej »

Opcje tematu
Używane wydania w marketach - ponowne foliowanie opakowań
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

09-04-2018, 11:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2018, 11:23 przez Pai-Chi-Wo.)
(09-04-2018, 00:27)sebas napisał(a):  Co do opisywanych przez Ciebie zachowań pracowników MM, to nie jestem skłonny w nie wszystkie uwierzyć. Rozumiem, że pracownicy teoretycznie mogliby oglądać filmy "z półki" (ale tego nie pochwalam), ale doprowadzanie płyt do takiego stanu, żeby konieczny był zwrot do dystrybutora, to byłoby działanie pozbawione logiki. Przecież taki zwrot, to dla nich dodatkowa papierkowa robota, w wyniku której te płyty i tak miałyby trafić do nich ponownie: zabrudzone, nie zapakowane fabrycznie i znowu byłoby je trudno sprzedać/zwracać. To byłoby działanie bez sensu i na swoją szkodę...

Przepraszam a kto by miał sprawdzać te paluchy? Kto miałby w sklepie kontrolować czy płyta wróciła z paluchami czy bez? Jest taki etat? NIE.
Jak te płyty krążą powszechnie między pracownikami za przyzwoleniem i bez odpowiedzialności pracownika to wszyscy mają wyjebane, zwróci do sklepu
i ją sam zafoliuje... Kierownik? Zapomnij on tego nie ma wpisane do roboty. Potem promocja... i git. Najlepiej winnych szukać w wytwórni. Tam nie ma warunków aby ze szpindla wyjąć sobie płyte i poyczyć i jeszcze sąsiadowi dać oglądnąć a potem ją na koniec osrać bo nie moja.
Jak ktoś kiedyś pożyczał swoje płyty bądź to robi to wie o czym mówię.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline lis22
Stały bywalec
Liczba postów: 299
Reputacja: 1

09-04-2018, 17:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2018, 17:03 przez lis22.)
Lata temu w MM, Saturn czy w Empikach można było odsłuchać sobie płytę w sklepie i często korzystałem z tej możliwości. Czy taka odsłuchana i ponownie zafoliowana płyta też jest traktowana jako "używana"?
Na pewno część filmów w marketach jest otwartych na potrzeby sklepu, gdyż lecą one w sklepie w okresie premiery - moim zdaniem, takich płyt nie powinni sprzedawać.
Szczerze, to pierwszy raz spotykam się z tematem i problemem używanych filmów, gier, CD w sklepach, gdzie są one sprzedawane jako nowości ... Czy, np. filmy w dniu premiery i zakupione np. w pre orderze też mogą być rozfoliowane, używane?

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 320
Reputacja: 2

09-04-2018, 18:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2018, 18:30 przez ifeelveryblah.)
(09-04-2018, 00:11)Ethan napisał(a):  Miliony pracowników MM (bywam w olsztynskim i są to dwaj panowie, w tym jeden mój znajomy) ma czas i chęci na wysokości 2018, w dobie netflixów i taniej kablówki lub mniej legalnych miejsc na oglądanie filmów do woli. Kocham takie teorie spiskowe.

Ty do mnie to piszesz? Bo ja niedawno skończyłem pracę w Saturnie i doskonale wiem co tam się dzieje. Nie masz o tym zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj. Pracownicy na potęgę wypożyczają gry, muzykę, filmy. I tak to się dzieje w dobie tych twoich Netflixów itp. Nie masz pojęcia więc cicho siedź.

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,131
Reputacja: 103

09-04-2018, 18:45
(09-04-2018, 17:03)lis22 napisał(a):  Czy, np. filmy w dniu premiery i zakupione np. w pre orderze też mogą być rozfoliowane, używane?

Oczywiście, dystrybutor musi miec je kilka dni wcześniej przecież, niż oryginalna data wydania.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,632
Reputacja: 145

09-04-2018, 19:27
(09-04-2018, 11:20)Pai-Chi-Wo napisał(a):  Przepraszam a kto by miał sprawdzać te paluchy? Kto miałby w sklepie kontrolować czy płyta wróciła z paluchami czy bez? Jest taki etat? NIE.
Nigdzie nie napisałem, że w sklepie miałby ktoś to robić.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 983
Reputacja: 38

10-04-2018, 08:10
Tak pracowałeś w tym saturnie, że nie wiesz, że audyt wewnętrzny (centralny) by za takie praktyki wypunktował dany sklep, bo to w ostatnich latach jest jednym z głównych zadań audytów.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,107
Reputacja: 173

10-04-2018, 08:52
Audyt srałdyt, wszędzie niby są i nie sprawia to, że nagle wszystko jest cacy i tak, jak być powinno.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,632
Reputacja: 145

10-04-2018, 09:50
(10-04-2018, 08:52)Gieferg napisał(a):  Audyt srałdyt, wszędzie niby są i nie sprawia to, że nagle wszystko jest cacy i tak, jak być powinno.

Od samego audytu nic się nie poprawi. Audyt ma odnaleźć problemy, zidentyfikować ich źródło i wskazać osoby odpowiedzialne. W tym przypadku mogliby to być kierownicy. To oni maja pilnować tego, aby ich podwładni wykonywali dobrze swoje obowiązki. To im w pierwszej kolejności mogliby przyciąć premię. Firma ma przynosić zyski, więc myślę, że takie praktyki i w takiej skali jak to  opisano wcześniej,  byłyby dość szybko ukrócone.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,104
Reputacja: 35

10-04-2018, 13:16
W czasach studenckich pracowałem przez krótki czas w jednym z warszawskich Saturnów, nie wiem czy przez te lata coś się w tej kwestii zmieniło, ale wtedy "wypożyczanie" filmów czy gier na konsole przez pracowników było normalką. Później tylko foliarka i na półkę. Myślicie, że ktokolwiek sprawdzał np. czy w boksie składającym się z kilku płyt, wszystko było jak należy... Pamiętam, że nawet były jakieś limity odnośnie tych "wypożyczeń", ale już nie pamiętam szczegółów. Sam stosowałem takie praktyki wielokrotnie, bo było to po prostu powszechne i należało, że tak powiem, do dodatkowych atutów stanowiska. Z całą pewnością jednak daleko było mi do rekordzistów, którzy bez filmu dosłownie nie wychodzili z pracy.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 983
Reputacja: 38

10-04-2018, 18:25
Rekordy to i tak podobno bije pod tym względem empik, bo tam na 100% nadal jest to praktykowane, a tam przecież pracowników dużo więcej niż w MM/Saturnach

Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku