Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Używane wydania w marketach - ponowne foliowanie opakowań

Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »

Opcje tematu
Używane wydania w marketach - ponowne foliowanie opakowań
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

12-04-2018, 07:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2018, 07:40 przez KaMario.)
Tak zafoliowane wydanie dostałem z magazynu empik.com, nie sądzę więc, że to było foliowane w sklepie stacjonarnym np. po wypożyczeniu przez pracownika. Chyba, że to jakiś zwrot i wydawca wrzucił ponownie do obiegu.
Dobrze wiem jak ten film powinien wyglądać oryginalnie zapakowany, bo niejednokrotnie brałem go do ręki z półki sklepowej np. w MM... więc niech mi empik.com kitu nie wciska.
Jakoś wszystkie inne tytuły, które zamawiałem były bez zarzutu.

KINO DOMOWE

Telewizor: LG OLED55C54LA | Amplituner YAMAHA RX-A1070 | Odtwarzacz blu-ray 4K OPPO UDP-203 | Odtwarzacz blu-ray YAMAHA BD-A1060
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

12-04-2018, 07:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2018, 07:56 przez ifeelveryblah.)
(12-04-2018, 07:27)Ethan napisał(a):  Wątpię żeby pracownika empiku byłoby stać za jego pensję na odtwarzacz 4k

No to mamy tekst roku Big Grin

(12-04-2018, 07:37)wolfman napisał(a):  
(12-04-2018, 07:27)Ethan napisał(a):  Wątpię żeby pracownika empiku byłoby stać za jego pensję na odtwarzacz 4k
Konsoli xbox one nie może mieć, albo pożyczyć? Bez przesady droga nie jest.

No co ty, ja dałem za nówkę Xbox One S 650 zł. Oszczędzałem przez 6 lat i dodam, że pracuję na bardzo wysokim stanowisku, ocieram się prawie o CEO.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

12-04-2018, 08:17
(12-04-2018, 07:54)ifeelveryblah napisał(a):  Oszczędzałem przez 6 lat i dodam, że pracuję na bardzo wysokim stanowisku, ocieram się prawie o CEO.
Konserwator powierzchni płaskich?

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,018
Reputacja: 129

12-04-2018, 08:29

Robi na drugi etat w Saturnie, to sobie wyniesie Xobxa i po problemie.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,571
Reputacja: 138

12-04-2018, 10:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2018, 11:33 przez sebas.)
(12-04-2018, 02:05)Mefisto napisał(a):  Bo? Będę pisał, jak będę chciał. Każdy ma swój styl. Daras potrafi walić takie eleboraty i pisać posty w taki sposób, że trzeba czasem lingwistę zatrudnić, żeby się połapać o co mu chodzi, ale ja się go nie czepiam, bo ten typ tak ma. Dajmy ludziom żyć. Nie obraziłem Cię (póki co), więc nie wiem o co pretensje.

Ok, to mój ostatnia odpowiedź do Ciebie. To, że sobie piszesz jak Ci się podoba, to nie znaczy jeszcze, że ja muszę to czytać, a niestety tak to w tej chwili wygląda. Wychowana mnie na kulturalnego człowieka i pewnych słów publicznie nie używam, Ty jak widzę nie masz z tym problemu. Używając takiego jak to nazwałeś "stylu" pokazujesz swój poziom kultury i jednocześnie próbujesz zrównać tych z którymi dyskutujesz do tego samego poziomu.

Zapamiętaj sobie proszę, ze Twoja wolność , kończy się tam gdzie zaczyna wolność drugiego człowieka.  

A argument "Będę pisał, jak będę chciał" to chyba najlepsze podsumowanie Twojej postawy.

EOT

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,488
Reputacja: 159

12-04-2018, 13:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2018, 13:41 przez Mefisto.)
(12-04-2018, 10:28)sebas napisał(a):  Ok, to mój ostatnia odpowiedź do Ciebie. To, że sobie piszesz jak Ci się podoba, to nie znaczy jeszcze, że ja muszę to czytać, a niestety tak to w tej chwili wygląda. Wychowana mnie na kulturalnego człowieka i pewnych słów publicznie nie używam

Ojoj, jaki harcerzyk się znalazł. Bo przecież "skisłem" i "dupa" to są tak cholernie obraźliwe słowa, że powinieneś mnie na policję pozwać. Albo od razu spalić na stosie. Żal. Jak już pisałem, nie obraziłem Cię, ani nie puszczałem jakichś niewygodnych wiązanek słownych w Twoją stronę oraz w żaden sposób nie przekroczyłem ogólnopojętej netykiety. A cenzura samego siebie, bo "tak się innym nie podoba" to pierwsza droga do zabicia własnego "ja". Dziękuję, dobranoc.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

12-04-2018, 21:35
(12-04-2018, 02:05)Mefisto napisał(a):  (...)
Bo? Będę pisał, jak będę chciał. Każdy ma swój styl. Daras potrafi walić takie eleboraty i pisać posty w taki sposób, że trzeba czasem lingwistę zatrudnić, żeby się połapać o co mu chodzi...

Ile proponujesz? Może się jakoś dogadamy... Cool

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

12-04-2018, 23:15
Dziś odebrałem swoje zamówienie z promocji Empiku 3 za 2. Dwie z nich to ewidentne "używki" niemniej dla mnie to nie problem o ile same płyty są bez skazy, choć pewnie niektórzy z Was reklamowaliby takie BD. Jedyne co może irytować, to te pofalowane okładki, ale w końcu najważniejsza jest zawartość. Smile

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,105
Reputacja: 86

13-04-2018, 05:59
Teoretycznie, po zwróceniu przez kogoś filmu, osoba która ma dyżur powinna sprawdzać jakość pożyczonego produktu. Zanim trafi do foliarki, a później znowu na półkę musi być w stanie idealnym, więc nie sądzę aby płyty były porysowane.

W praktyce, z tym sprawdzaniem bywa różnie. Tongue Brak czasu.

A spotkaliście się z czymś takim, że otrzymaliście film, zafoliowany prawidłowo, oryginalnie przez dystrybutora, a po włożeniu płyty okazało się, że jest odtwarzana i włączając film od poprzedniego momentu wskakuje wam na napisy końcowe (tak jakby ktoś skończył oglądać)? Miałem tak z wygranym na filmozercach TFA i z kupionym Civil War.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

13-04-2018, 06:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2018, 08:16 przez KaMario.)
(12-04-2018, 23:15)MarianPaz napisał(a):  Dziś odebrałem swoje zamówienie z promocji Empiku 3 za 2. Dwie z nich to ewidentne "używki" niemniej dla mnie to nie problem o ile same płyty są bez skazy, choć pewnie niektórzy z Was reklamowaliby takie BD. Jedyne co może irytować, to te pofalowane okładki, ale w końcu najważniejsza jest zawartość. Smile

Ja bym reklamował, ale to już indywidualna decyzja. Może okazać się po rozfoliowaniu, że płyty są z odciskami palców albo porysowane.
Osobiście z kilku zamówień w promocji 3 za 2 miałem 2 przypadki w dwóch różnych paczkach. Jeden tu opisałem - Batman v Superman 4K UHD - reklamacja w trakcie rozpatrywania i drugi przypadek - Gniew Tytanów (Premium Collection)... przysłali mi zwykłą wersję BD bez tekturowej dodatkowej okładki i oczywiście zafoliowane foliarką z pofałdowanym pudełkiem. W przypadku Gniewu Tytanów dostałem już wczoraj info z empik.com, że reklamacja została uznana i mam teraz czekać na przesyłkę. Mam nadzieję, że teraz będzie w porządku.

(13-04-2018, 05:59)Juby napisał(a):  A spotkaliście się z czymś takim, że otrzymaliście film, zafoliowany prawidłowo, oryginalnie przez dystrybutora, a po włożeniu płyty okazało się, że jest odtwarzana i włączając film od poprzedniego momentu wskakuje wam na napisy końcowe (tak jakby ktoś skończył oglądać)? Miałem tak z wygranym na filmozercach TFA i z kupionym Civil War.
Ja się spotkałem z taką reakcją odtwarzacza BD po ponownym włożeniu tej samej płyty, która wcześniej była oglądana i wtedy odtwarzacz pamięta w którym miejscu skończył odtwarzanie, więc proponuje czy odtworzyć właśnie od tego miejsca. Dzieje się tak również po włożeniu do odtwarzacza innego egzemplarza tego samego tytułu (jeśli płyta BD ma dokładnie taką samą zawartość), np. z dwóch różnych wydań.
Ale jeżeli danego tytułu nigdy nie posiadałem i nie odtwarzałem, to jest dziwne, żeby odtwarzacz rozpoczynał od sceny (napisów) w trakcie trwania filmu - takiego przypadku to nie miałem.
Czy aby na pewno kolega kiedykolwiek nie oglądał już tego filmu, być może z innego egzemplarza płyty?

KINO DOMOWE

Telewizor: LG OLED55C54LA | Amplituner YAMAHA RX-A1070 | Odtwarzacz blu-ray 4K OPPO UDP-203 | Odtwarzacz blu-ray YAMAHA BD-A1060
Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku