Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 76 77 78 79 80 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

07-06-2018, 10:36
Nie widać jednak w tym mailu z jakiego powodu paczka została zwrócona przez przewoźnika. Możliwe, że w transporcie przesyłka uległa uszkodzeniu. Normalnie w takiej sytuacji powinni przeprosić za zaistniałą sytuację i wysłać produkt(y) raz jeszcze najszybciej jak to możliwe. Ale nie w amazonie. Miałem taką sytuację we francuskim oddziale amazona jakiś czas temu, dostałem na maila informację, że zamówienie zostało anulowane i poleciał zwrot kasy. Okazało się, że przesyłka uległa uszkodzeniu w transporcie zanim jeszcze dotarła do Polski i wróciła do nich spowrotem - nawet jej na oczy nie widziałem. Zero słowa przepraszam, odpisali tylko, że jeśli wciąż chcę te filmy to żebym sobie jeszcze raz je zamówił.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

07-06-2018, 12:51
Miałem coś takiego niedawno na brytyjskim. Jak debile podzielili niewielkie zamówienie na dwie części i ponoć wysłali DHLem. Na ich stronie oczywiście numer nie do znalezienia. Jedna paczka doszła, dostarczona przez... UPS. A druga do nich podobno wróciła, bo kurier... nie mógł mnie zastać. Skończyło się na tym, że zamówiłem te filmy ponownie z całkowitym zwrotem kosztów z ich strony oraz opcją bezpłatnej przesyłki priorytetowej. Moim zdaniem oni od początku 2018 zaczęli jakąś kombinację z przewoźnikami, bo kiedyś tego nie było, a obecnie zamawianie czegokolwiek zaczyna przypominać loterię.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

07-06-2018, 15:29
Jestem po kolejnej wymianie maili z nimi i to co udało mi się uzyskać to:
1. Różnicę w cenie pomiędzy zwrotem a nowym zamówieniem (a ponieważ nie ma teraz promocji to wynosi ona prawie 47 EUR) odliczyli mi od razu od nowego zamówienia. Przy czym tutaj pewnie przez te dziwne naliczenia VAT-u coś poszło nie tak i mam obecnie naliczone 43 EUR, sprawa w trakcie wyjaśniania.
2. Zmienili sposób wysyłki nowego zamówienia na priorytet

Podsumowując zachowali się ok (mam nadzieję że ta różnica z pkt 1 też zostanie pokryta), jedyne co boli to wydłużający się czas oczekiwania, szczególnie że nie mam obecnie na koncie wolnych 120 EUR tak aby nowe zamówienie mogło być zrealizowane od razu więc będę musiał poczekać aż wróci od nich zwrot za pierwsze zamówienie i pewnie dopiero wtedy pobiorą to ponownie i zrealizują wysyłkę.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

07-06-2018, 15:33
Żeby tylko się nie okazało, że będziesz musiał czekać z miesiąc na realizację tego ponownego zamówienia bo Nolana od pewnego czasu nie mają już na stanie.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

07-06-2018, 15:54
Kurcze już przy pierwszym zamówieniu czekałem właśnie ze względu na brak towaru w magazynie. Teraz to mogłoby przyjść i po Mundialu ;-) ale tak jak pisałem niekomfortowo się z tym czuję bo inny użytkownik wyłożył swoją kasę i też jest zmuszony również do czekania a ponieważ znamy się tylko wirtualnie to zawsze może zrodzić się podejrzenie że coś kombinuję. No nic zobaczymy kiedy to się skończy, sam zwrot kasy podobno ma trwać od 5 do 7 dni a bez tego i tak nie będę miał środków na pokrycie nowego zamówienia.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

07-06-2018, 16:38
(07-06-2018, 15:54)Kirek napisał(a):  zawsze może zrodzić się podejrzenie że coś kombinuję.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

07-06-2018, 18:50
Kirek - znam ten ból, przechodziłem przez to samo. Na zwrot kasy nie będziesz musiał jednak zbyt długo czekać, jeśli dostałeś już info o zwrocie to podejrzewam, że w poniedziałek możesz się spodziewać kasy na swoim koncie.

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,037
Reputacja: 81

08-06-2018, 16:38
Moze to niewiele wniesie, ale generalnie w amazonach panuje standaryzacja, i procesy w magazynie powinny byc takie same, lub zblizone niezlaeznie od budynku, czy kraju. Chodzi mi o proces zamowien, pikowania i wysylki, potem to juz wiadomo, ze zalezy od przewoznika.
Nie wiem natomiast jak w praktyce wyglada customer service w innych krajach poza UK. Tutaj generalnie istnieje zasada ''klient nasz pan''. Ja i znajomi mamy tylko takie doswiadczenia. Jazeli cos jest nie tak to caluja w raczke, przepraszaja i reaguja odpowiednio. W moim przypadku jest latwiej, bo uzywajac amazon.co.uk mam mniejsze szanse na problemy, amazon ma tutaj swoje sortownie i ludzi, ktorzy dostarczaja, moge takze mniej, lub bardziej sledzic przesylke ;-)

Wydaje mi sie, ze ogolnie polityka wysylek zagranicznych w amazonach jest nieco inna, bo maja mniejsza kontrole. Musza paczke przekazac posrednikowi. Ja do tej pory zamowilem 3-4 razy z Wloch i przyszlo bez problemu. To samo z Niemiec, choc akurat w niemieckiego oddzialu przesylki szly na adres w Polsce, wiec plyty wyslane byly z Wroclawia i u mnie byly nastepnego dnia.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod

15-06-2018, 13:02
Jestem coraz bardziej załamany.
Zwrot otrzymałem w poniedziałek ale zamiast ustalonych 120 EUR wpłynęło 77 EUR czyli tyle ile Amazon pobrał w drugiej racie za całe zamówienie. W pierwszej racie pomimo wysyłania filmu za niecałe 10 EUR pobrali 50 EUR co pewnie było związane z tym że, w ramach tego zamówienia wykorzystywałem zakupioną kartę podarunkową właśnie w wysokości 50 EUR i ją w pierwszej kolejności rozliczyli. W poniedziałek wysłałem im maila z informacją o niepełnym zwrocie - odpisali że pracują nad tym. Wczoraj sytuacja była bez zmian. Przypomniałem się mailowo i zaproponowałem że, skoro mają problem to może będzie łatwiej aby cenę nowego zamówienia obniżyć do 77 EUR i jeszcze raz pobrać to co zwrócili. Efekt byłby ten sam a nowe zamówienie mogłoby być zrealizowane. Niestety otrzymałem identycznego maila jak w poniedziałek.
mail od Amazon napisał(a):Dear Kirek ,

I've checked your account, and I can verify that this issue is currently being looked into by my colleague.

As it is not yet possible to provide you with a resolution, we continue to work hard to provide an update and we still expect to be in contact with you.

Please accept my apologies for the inconvenience; we want to be sure to address this matter as thoroughly as possible.

Thank you for your understanding.

Warmest regards,
Ciekawe ile to jeszcze potrwa Huh

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 658
Reputacja: 25

15-06-2018, 14:57
Mnie pozytywnie zaskoczył zoom.co.uk przesyłka w niecałe 3 tyg.

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 76 77 78 79 80 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku