Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

matwiko kolekcja

Strony (36): « Wstecz 1 ... 22 23 24 25 26 ... 36 Dalej »

Opcje tematu
matwiko kolekcja
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

29-07-2018, 19:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2018, 19:56 przez Daras.)
(29-07-2018, 11:24)Gieferg napisał(a):  (...)
No niestety, instrument jak każdy inny, można zagrać wszystko, rozrzut cenowy też spory (żeby sensownie pograć wypada zainwestować co najmniej koło stówki - sam mam Suzuki Harpmastera za mniej więcej tyle, a  można wydać na harmonijkę o wiele więcej) a ludziom z jakiegoś powodu się wydaje, że to jakieś byle co.
(...)

Czy mógłbyś nam coś zagrać i wrzucić na forum? Nie żartuję…
Mam kumpla, którego znam z „piaskownicy”. Na przestrzeni dziesięcioleci dyskutowaliśmy głownie na tematy techniczne. Niedawno znajomy wyznał, że zaczął śpiewać (podobno po przerwie od dzieciństwa). Idea Puścił mi swoje nagranie i doznałem z wrażenia opadu szczeny.

Nie krępuj się, Gieferg. Docenię. W młodości grywałem trochę na dwu instrumentach, w tym kawałki klasyczne na gitarze.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

29-07-2018, 20:19
Chyba jest jeszcze taki wątek na forum "Gieferg show". Dawaj Wink

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

29-07-2018, 23:24
Cytat:Puścił mi swoje nagranie i doznałem z wrażenia opadu szczeny.

Tu byś nie doznał. Gram dopiero od jakichś 8-9 miesięcy.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

17-01-2019, 21:46
Witam. Dawno nie aktualizowałem ale spokojnie, żyje i zbieram dalej Wink Mam mniej czasu ostatnio więc nie jestem już tak aktywny. Filmy wpadają do kolekcji. Uzupełniam braki. Ostatnio skupiłem się na boxach na które szczególnie poluje. Być może część już prezentowałem ale to tak z półki na szybko zdjąłem co doszło.

[Obrazek: e597a07678cbf5damed.jpg]

Antonioni w końcu zawitał do mnie. Allegro coś koło 70zł. Pudełko mimo że mi znane ze zdjęć zrobiło niezłe wrażenie. Naprawdę zaskakuje pomysłowością wykonania i użycia kartonu na rożne sposoby. Udało mi sie dzięki temu zebrać całą filmografię Antonioniego w PL gdyż wcześniej miałem już Powiększenie, Zawód reporter, Zabriskie Point, Eros i Po tamtej stronie chmur. Wielka szkoda że brakuje na polskim rynku jednego z jego najważniejszych filmów czyli Zaćmienia.

Box Hitchcocka z OLX za ok 50zł. Z Hitchcocków jeszcze trochę mi brakuje ale ten box był ważny bo są w nim filmy niedostępne nigdzie indziej. Na uwagę zasługują złote pudełka amaray. Chyba wszystkie filmy z lektorem.

Majewski z Cexa za 30 zł. To wydanie to zbiór 11 filmów, stojący na allegro od 200zł a nawet w takiej "promocji" https://allegro.pl/oferta/lech-majewski-kolekcja-box-11dvd-7707529795

Wpada też trochę innych filmów na DVD i BD ale w regularnych wydaniach. Nic specjalnego żeby się chwalić.
Dalej poluje na snappery. Mam kilka na swojej liście, które nie pojawiają się od lat na aukcjach ale w końcu kiedyś je dopadnę Wink

Rozkręciłem też trochę swój kanał na youtube z filmami dokumentalnymi o kinie i architekturze. Zapraszam, jest już sporo materiału, wszystko z lektorem.
https://www.youtube.com/user/matwiko

Ciesze się że forum prężnie żyje choć coraz mniej już widuje się dinozaurów z epoki DVD. Brakuje mi zbieraczy ciekawych starych polskich wydań.
Na gwiazdkę zmieniłem TV na 4K 43cale. Miałem wielkie obawy czy moja kolekcja, składająca się z 90% DVD, których w większości jeszcze nie obejrzałem, przetrwa próbę czasu. Mile się zaskoczyłem. Dzięki upłynniaczom i jakimś pewnie trikom, DVD wygląda bardzo dobrze. Z ok 2,5m nie widać pikselozy i jestem zadowolony z obrazu przy większości DVD. Natomiast BD nie potrafię oglądać z upłynniaczami. Oczywiście wygląda jak tandetny teatr TV. Ale po wyłączeniu jest bardzo dobrze. Skupiam się tez teraz na wymianie klasyki kina na BD. Obecnie oczywiście wyprzedanej ale dzięki temu frajda z polowania na okazję i unikaty wciąż trwa!

Pozdrawiam i mam nadzieję wrócić do regularnej aktualizacji.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

17-01-2019, 21:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2019, 21:54 przez Gieferg.)
W jaki sposób upłynniacze mogą cokolwiek poprawić w DVD jednocześnie psując BD bo nie ogarniam...

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

17-01-2019, 23:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2019, 23:31 przez Daras.)
Matwiko, fajne te Twoje nowe nabytki. Ja do tej pory kupuję coś sporadycznie na DVD, jeśli nie wydano danego filmu w wersji BD, a chcę mieć krążek na półce. Wink Nie tak dawno skusiła mnie np. „Służąca” (2016).
Zauważyłem, że nowe wypusty DVD - w porównaniu z sytuacją sprzed lat - bywają całkiem strawne.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

18-01-2019, 01:52
(17-01-2019, 21:46)matwiko napisał(a):  Box Hitchcocka z OLX za ok 50zł. Z Hitchcocków jeszcze trochę mi brakuje ale ten box był ważny bo są w nim filmy niedostępne nigdzie indziej.

Oczywiście, że są dostępne gdzie indziej - chyba, że masz na myśli jedynie rynek polski bądź polską wersję językową.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

18-01-2019, 08:19
Fajne te BOX-y. Antonioni to naprawdę świetna rzecz, a pakiet Ozu też już mam od niedawna. Być może jutro pochwalę się też swoimi zakupami z ostatnich paru miesięcy Wink

Odpowiedz
Online Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,586
Reputacja: 41

18-01-2019, 15:00
(17-01-2019, 21:52)Gieferg napisał(a):  W jaki sposób upłynniacze mogą cokolwiek poprawić w DVD jednocześnie psując BD bo nie ogarniam...

Potrafią zepsuć obraz, tzn upłynniacz w Sony niby do sportu tak zciemnia obraz, że ni razu go nie włączyłem.
Druga sprawa różne filtry poprawiające sygnał - odszumiające itp ja mam wył, leci czysty materiał i tylko tv skaluje. Jak włączyłem pierwszy raz jak tv przywieziono to mówię o ku... jaka kupa Smile ale potem regulacja ostrości, wyłączenie wszystkich "poprawiaczy" i jest bajka.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,511
Reputacja: 130

18-01-2019, 15:08
(18-01-2019, 15:00)Nfsfan83 napisał(a):  regulacja ostrości
Tego "suwaka" to bym nigdy nie ruszał....

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (36): « Wstecz 1 ... 22 23 24 25 26 ... 36 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku