Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

DVD, które wyglądają dobrze...

Opcje tematu
DVD, które wyglądają dobrze...
Offline Kris
Użytkownik
Liczba postów: 236
Reputacja: 11

07-09-2018, 10:16
Swego czasu, we dyskusji nad kolekcją Juby, pojawił się wpis:

Cytat:
ŻADEN film na DVD nie wygląda dobrze!

[Gieferg]:
"Bullshit. Jest cała masa takich, które wyglądają na tyle przyzwoicie, że nie widzę sensu ich kupować ponownie.
- Truman Show
- Ostatni Mohikanin (do tej pory zostałem przy DVD które wygląda dobrze i zawiera wersję kinową, której nie ma na blu)
- Terminator 3
- Bóg Zemsty (z Cage'm)
- Terminator 2 w wydaniu KŚ jest na tyle dobry, że odpuszczę zakup nowego BD jeśli faktycznie będzie zasrane DNRem
- Top Gun podoba mi się jak wygląda na DVD, a każde wydanie BD mnie drażni (DNR w starym, dziwne kolory w nowym).
- z filmów żony oglądałem ostatnio Two Weeks Notice z Bullock i Hugh Grantem - bardzo dobry obraz na DVD
- Batmany Burtona też wyglądały dobrze w wydaniu 2DVD ale i tak im zafundowałem upgrade.

I mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale Rockych bym nie wymienił Tongue"

.....
Wiem, że obecnie era UHD, ale pewnie wciąż są przypadki filmów na DVD, które możemy obejrzeć bez bólu oczu.
Oczywiście, zachęcam do dyskusji osoby oglądające przede wszystkim filmy, a nie wpatrujące się w szczegóły, wiadomo, z pustego to i Salomon nie nalejeSmile
Ale fajnie jakby się udało zrobić taką listę filmów DVD zdatnych do użycia.
Od siebie dodam, że całkiem nieźle na dvd wyglądają Bondy z tej zremasterowanej kolekcji wydanej po 2006 r. W porównaniu do tego co widziałem na TVP1 HD - to dużej różnicy nie ma, na bluray już pewnie będzie....

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

07-09-2018, 15:19
Z miłości do DVD powiem tak, z mojej kolekcji :

http://forum.filmozercy.com/watek-nfsfan83-kolekcja-%E2%80%93-ostatni-bastion-dvd

wydania, które mają kiepski słaby transfer albo przeplot to:

Podwójne uderzenie 1991 i Wykonać Wyrok 1990 wydanie od EPELPOL. Pierwszy ma przeplot a drugi gówniana kompresja.

Running Man 1987 to wydanie - przeplot widoczny

https://www.ebay.co.uk/itm/The-Running-Man-DVD-2009-Arnold-Schwarzenegger/153159992091?epid=3950910&hash=item23a90c031b:g:4TcAAOSw~fpZqG73

Over The Top wydanie UK - przeplot widoczny
Bunt na Bounty wydanie UK normalne nie SE - przeplot widoczny i słaba jakość obrazu.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

07-09-2018, 15:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2018, 15:25 przez Gieferg.)
Miało być o DVD, które wyglądają DOBRZE, a wymieniasz same szroty.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

07-09-2018, 17:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2018, 17:09 przez Nfsfan83.)
To będą wiedzieli które są szrotami Smile dla mnie wszystkie z mojej kolekcji wyglądają dobrze Wink a temat wątku właśnie powinnien brzmieć " tak złe, że nawet na DVD się nie da oglądać" bo wiadomo, że dla forumowiczów, którzy w większości są mannikami BD i UHD każde DVD wygląda co najmniej przeciętnie...

Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

07-09-2018, 18:22
[Obrazek: tumblr_mjb9ygJWrn1r5r8duo2_r1_250.gif]

Odpowiedz
Offline SebaNET
Nowy użytkownik
Liczba postów: 6
Reputacja: 0

08-09-2018, 01:14
(07-09-2018, 17:09)Nfsfan83 napisał(a):  To będą wiedzieli które są szrotami Smile dla mnie wszystkie z mojej kolekcji wyglądają dobrze Wink a temat wątku właśnie powinnien brzmieć " tak złe, że nawet na DVD się nie da oglądać" bo wiadomo, że dla forumowiczów, którzy w większości są mannikami BD i UHD każde DVD wygląda co najmniej przeciętnie...

Najgorszy film jaki mam kupiony, to "Dom z Kart". Jakość jest naprawdę słaba.

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

22-12-2018, 19:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2018, 19:51 przez Pai-Chi-Wo.)
(07-09-2018, 17:09)Nfsfan83 napisał(a):  dla mnie wszystkie z mojej kolekcji wyglądają dobrze Wink

Nie za bardzo chodzi o to aby podobały się tylko jednej osobie. Mam teraz taką jedną DVD niedostepną bo z importu więc tytułu nia ma co dawać. Produkcji z tego roku, i jestem podjarany jakością na ekranie FHD, żadnej pikselni podczas ruchomych akcji. Ale to jest  dwuwarstwowe DVD9. Ostatnie odgrywałem parę starych koncertów DVD i te które tego nie mają  to można w kosz wyrzucić. Także jakbym miał mielić swoje płyty DVD albo wyklejać nimi sufit to takie DVD9 bym śmiało zostawił a w kilku przypadkach jeszcze coś z polskich tytułów dokupił.

This is the fucking come to Jesus moment... - Steven Seagal
Odpowiedz
Offline zibiboniek1
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 0

11-01-2019, 17:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2019, 17:35 przez zibiboniek1.)
Ale wiesz że to jak będzie wyglądał obraz z DVD, zależy od wielu czynników. Samego odtwarzacza DVD, skalerów w nim użytych a nawet od tego czy masz dvd podłączone bezpośrednio pod tv, czy sygnał idzie do Ampli a potem do tv.
Ale wracając do tematu, Przebudzenie mocy nie wygląda źle. Przynajmniej u mnie na tv 48", sygnał z PS3 lub htpc(Kodi) do Onkyo 656 a potem do tv.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku