Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Filmy które wszyscy lubią a wy nienawidzicie

Strony (4): 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Filmy które wszyscy lubią a wy nienawidzicie
Offline komediowiec
Nowy użytkownik
Liczba postów: 45
Reputacja: 0

16-09-2018, 17:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018, 18:51 przez komediowiec.)
W tym temacie wypisujemy filmy powszechnie lubiane i uważane za kultowe ale według was mocno przecenione
Moje typy
Truman show-Jedyne co lubię w tym filmie to Jima Carreya.mA sam film mimo że nie najgorszy to mocno średni. Zawodzi przede wszystkim średnio ciekawa fabuła i bohaterowie. Ma dobre momenty,ale nie wiem czy kiedykolwiek do niego wrócę.
Gwiezdne Wojny-Za pierwszym razem fajne filmy. Niestety z każdą powtórką tracą. Może to przez to że ogólnie nie jestem fanem filmów tego typu. Ale i tak bardzo mnie dziwi obecność tej serii na listach najlepszych filmów w historii.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 646
Reputacja: 22

16-09-2018, 18:09
Incepcja - największa wydmuszka w historii kina. Pretensjonalność, aż wyje. Idiotyczna wręcz fabuła, która sprawia, że branie na poważnie gry Leonardo i reszty jest po prostu niemożliwe i wywołuje jedynie uśmieszek politowania. Niestety to trademark Nolana widoczny też w innych filmach.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

16-09-2018, 18:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018, 19:08 przez Gieferg.)
Nie ma takich filmów, które wszyscy lubią Tongue
Ale ok, rozumiem, że chodzi o takie, które większość lubi albo uważa za arcydzieło, a dla mnie są cienkie.

-Fight Club - obejrzałem mając lat 21 i stwierdziłem, że to durny, pretensjonalny i nie trzymający się kupy film. Po dziesięciu latach latach obejrzałem jeszcze raz i... stwierdziłem, że to durny, pretensjonalny i nie trzymający się kupy film. W ogóle Fincher się dla mnie skończył na "Grze".
- Powrót do przeszłości - w sumie nie mam nic do tych filmów, tyle, że obejrzałem je raz, jakieś 12 lat temu (jedynkę widziałem kiedyś wcześniej w TV) i nigdy nie miałem ochoty na powtórkę. Pamiętam, że nie podeszła mi stosowana tam koncepcja podróży w czasie i marna charakteryzacja mająca postarzyć aktorów.
- Lśnienie - nie wiem co ludzie w tym widzą, obejrzałem, ziewnąłem dwa razy i zapomniałem o czym było
- Dunkierka - wielu chwaliło, dla mnie jeden z gorszych filmów wojennych jakie widziałem. Zero emocji.

A Incepcja to film od którego stwierdziłem, że czas Nolana wykreślić z listy moich ulubionych reżyserów. Może nie ma tragedii ale marnowanie potencjału tematyki takie, że aż boli. Potem nie nakręcił już nic dobrego, tzn niby nie widziałem Interstellar, ale po tym co o nim słyszałem, jakoś nie widzę sensu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik

16-09-2018, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018, 19:05 przez komediowiec.)
(16-09-2018, 18:59)Gieferg napisał(a):  Nie ma takich filmów, które wszyscy lubią Tongue
Ale ok, rozumiem, że chodzi o takie, które większość lubi albo uważa za arcydzieło, a dla mnie są cienkie.

- Powrót do przeszłości - w sumie nie mam nic do tych filmów, tyle, że obejrzałem je raz, jakieś 12 lat temu (jedynkę widziałem kiedyś wcześniej w TV) i nigdy nie miałem ochoty na powtórkę
- Lśnienie - nie wiem co ludzie w tym widzą, obejrzałem, ziewnąłem dwa razy i zapomniałem o czym było
- Dunkierka - wielu chwaliło, dla mnie jeden z gorszych filmów wojennych jakie widziałem. Zero emocji.

A Incepcja to film od którego stwierdziłem, że czas Nolana wykreślić z listy moich ulubionych reżyserów. Może nie ma tragedii ale marnowanie potencjału tematyki takie, że aż boli. Potem nie nakręcił już nic dobrego, tzn niby nie widziałem Interstellar, ale po tym co o nim słyszałem, jakoś nie widzę sensu.

Lśnienie to film który polega na psychologii i stadium psychozy głównego bohatera. Wielu ludzi nie rozumie tego filmu i w sumie im się nie dziwię. Zrozumieją go tylko osoby które lubią tego typu filmy.Mnie tak szczerze trochę rozśmieszył główny bohater jako psychopata. Do filmów o jakie chodzi w tym wątku można by było jeszcze zaliczyć 95 proc.filmów o superbohaterach w ostatnich latach.Do filmów o jakie chodzi w tym wątku mógłbym jeszcze zaliczyć króla lwa który był ok ale jak dla mnie mocno przeceniony.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-09-2018, 19:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018, 19:12 przez Gieferg.)
Generalnie nie trawię Kubricka. Chyba jedyny jego film jaki widziałem i wspominam nie najgorzej to "Eyes wide shut" choć dopiero przy drugim podejściu się do niego przekonałem, ale wciąż nie podobało mi się zakończenie (teraz już nawet nie pamiętam jakie było, widziałem wieki temu).

Król Lew owszem, taki sobie, nie wiem co w tym ludzie widzą. Może dlatego, że nie obejrzałem go w dzieciństwie.

Odpowiedz
Offline komediowiec
Nowy użytkownik

16-09-2018, 19:20
(16-09-2018, 19:12)Gieferg napisał(a):  Generalnie nie trawię Kubricka. Chyba jedyny jego film jaki widziałem i wspominam nie najgorzej to "Eyes wide shut" choć dopiero przy drugim podejściu się do niego przekonałem, ale wciąż nie podobało mi się zakończenie (teraz już nawet nie pamiętam jakie było, widziałem wieki temu).

Król Lew owszem, taki sobie, nie wiem co w tym ludzie widzą. Może dlatego, że nie obejrzałem go w dzieciństwie.

Kubrick to kino artystyczne,z twoich postów wnioskuję że wolisz filmy akcji więc nic dziwnego że do ciebie nie trafia. Co do Króla lwa mam taką opinię właśnie dlatego że za małolata widziałem ten film setki razy i przez częste powtórki wyniosłem z niego więcej wad. Poza tym często czerpać przyjemność z filmu kiedy znasz cały dosłownie na pamięć. Ten film jest chyba tak ceniony tylko przez śmierć Mufasy,na której wszyscy podobno płakali.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-09-2018, 19:29
Nie cytuj w całości posta bezpośrednio nad twoim. Makes no f*ing sense.

Ale za to podobały mi się trzy filmy Malicka, które widziałem Tongue

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 646
Reputacja: 22

16-09-2018, 19:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018, 19:33 przez Bender.)
(16-09-2018, 18:09)Gieferg napisał(a):  jakoś nie widzę sensu

I słusznie. Totalnie przereklamowany, nie tak jak Incepcja, ale prawie równie idiotyczny.

Błagam powiedz, ze nie Tree of Life Big Grin
Malick jest super, ale to akurat gniot jakich mało.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-09-2018, 19:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2018, 19:40 przez Gieferg.)
Cytat:Błagam powiedz, ze nie Tree of Life Big Grin
Days of Heaven, The New World i Thin Red Line.

Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

16-09-2018, 20:15
W zasadzie dla mnie przereklamowanych jest jakieś 70% pierwszej setki rankingu Filmweb, przy czym sporą cześć z nich uważam za filmy dobre czy niezłe, ale z pewnością daleko im do genialności a już tym bardziej wybitności nawet w swoim gatunku. Natomiast za żadne skarby nie zrozumiem zachwytów nad gniotem jakim było Siedem dusz z drewnianym Smithem grającym w filmie góra dwiema minami.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Strony (4): 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:  

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku