Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Namiastka kolekcji - Łukasz

Strony (8): 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Opcje tematu
Namiastka kolekcji - Łukasz
Offline microbendix
Nowy użytkownik
Liczba postów: 27
Reputacja: 1

Video  09-01-2019, 22:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2019, 22:33 przez Mateusz. Powód edycji: Poprawa zdjęcia )
Witam
Jestem Łukasz. Rocznik '97.
Historia moja rozpoczyna się dość wcześnie, bo już w wieku 11-12 lat zacząłem oglądać filmy. Były to czasy hurtowego pobierania wszystkiego w .avi 700 MB/film. Kluczowym filmem, który zapoczątkował moją ciekawość filmami był Terminator 2.
Jak miałem około 18 lat, kupiłem odtwarzacz bluray. Wtedy też za grosze wyrwałem Avengers 3D. Wiadomo - zachwyt.
Potem brakowało czasu na filmy - uczyłem się i pracowałem. W końcu postanowiłem wrócić do filmów. Na pierwszy ogień poszły jakieś paskudne promocje pokroju Sztos 2 i Max Payne po 20zł. Ale później wykorzystując święta skompletowałem trylogię LOTRa w 15 płytach. Wtedy zacząłem co jakiś czas kupować płyty bluray.
Głównie kupuję w promocjach (ta moja kolekcja trochę taka Januszowa), ale gdy mam parcie na dany film to kupuję niezależnie od ceny.
Priorytet to Marvele (jestem fanem Marvela, ale tylko i wyłącznie MCU, komiksy mnie nie rajcują). Muszę skończyć te 5-płytówki Hobbita (w Saturnie 1cz. kupiłem za niecałe 100zł), ale to może być w tym roku lub nawet za parę lat - 180zł za film to trochę dużo. A czy kupię gdzieś Terminatora 2 w wersji reżyserskiej na bluraya chociaż z polskimi napisami? To samo pytanie odnośnie American Pie 1.
Kolekcja budowana jest powoli. Z uwagi na wolny czas (jego brak) - staram się trzymać średniej oglądania 1-2 filmów tygodniowo (wliczając satelitę i bluray). Widać też kolekcję DVD, która szybko powiększała się do czasu poznania formatu bluray.
Plany:
1. Być na bieżąco z Marvelami.
2. Kupić figurkę Baby Groot ze sceny ''Don't push this button''.
3. Wymienić niektóre DVD na bluray.
4. Dokończyć wszystkie serie.
5. Kupić wszystko z prywatnej listy życzeń.
Figurki jakie posiadam to "Riddles in the dark" z pierwszego Hobbita i Endoskeleton T-800 18cm firmy Neca.
Co mnie spowalnia to równolegle prowadzony projekt samochodu, więc nie mogę co chwilę kupować filmów - finanse.
Ciągle myślę nad jakimś ciekawym regałem, bo te półki są nad narożnikiem i dojście jest do bani.
Na życzenie mogę zrobić zdjęcia wybranych przez Was filmów - ale raczej każdy zna te wszystkie wydania.
Zapraszam do oceny, dyskusji.
Link do zdjęcia w pełnej rozdzielczości: https://drive.google.com/open?id=1Fjbp5uZS8fuW8Jv0lP7giAD6VeUTHB9M

[Obrazek: rzbjHCf.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

10-01-2019, 01:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2019, 01:40 przez Mefisto.)
(09-01-2019, 22:29)microbendix napisał(a):  Historia moja rozpoczyna się dość wcześnie, bo już w wieku 11-12 lat zacząłem oglądać filmy.

No, ja bym powiedział, że dość późno Wink

Cytat:Z uwagi na wolny czas (jego brak) - staram się trzymać średniej oglądania 1-2 filmów tygodniowo (wliczając satelitę i bluray)

Dude, masz 20 lat i nie masz czasu? To co niby robisz (poza tym autem)?

A kolekcja wygląda spoko - życzę szybkiego rozwoju. Tylko czemu dwa razy masz Kac Vegas 3?

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

10-01-2019, 02:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2019, 02:06 przez sebas.)
Witamy.
Kolekcja ładnie się zapowiada.

(09-01-2019, 22:29)microbendix napisał(a):  A czy kupię gdzieś Terminatora 2 w wersji reżyserskiej na bluraya chociaż z polskimi napisami?
Tu masz opis jedynego (z tego co mi wiadomo) wydania T2 z polskimi napisami.
http://filmozercy.com/filmoskop/edition/35459

Wygląda na to, że to tylko wersja kinowa. Wersje Special Edition i Extended Special Edition masz przykładowo w tym wydaniu:
http://filmozercy.com/filmoskop/edition/170960
Oczywiście brak wersji PL.

Na filmoskopie znajdziesz dużo informacji o dostępnych wydaniach T2.

Niestety, coraz mniej filmów jest wydawanych na BD na naszym rodzimym rynku, więc wielu pozycji z polską wersją językową po prostu nie znajdziesz.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline microbendix
Nowy użytkownik

10-01-2019, 07:34
(10-01-2019, 01:40)Mefisto napisał(a):  
(09-01-2019, 22:29)microbendix napisał(a):  Historia moja rozpoczyna się dość wcześnie, bo już w wieku 11-12 lat zacząłem oglądać filmy.

No, ja bym powiedział, że dość późno Wink

Cytat:Z uwagi na wolny czas (jego brak) - staram się trzymać średniej oglądania 1-2 filmów tygodniowo (wliczając satelitę i bluray)

Dude, masz 20 lat i nie masz czasu? To co niby robisz (poza tym autem)?

A kolekcja wygląda spoko - życzę szybkiego rozwoju. Tylko czemu dwa razy masz Kac Vegas 3?

11-12 lat na oglądanie filmów ze zrozumieniem, czy nawet próbą zrozumienia to późno? Wydaje mi się, że wcześnie, tym bardziej gdy przypomnę sobie co ja i moi rówieśnicy mieliśmy wtedy w głowach.

Filmy, które dublują się są efektem tego, że były w koszach z filmami w nadmorskich pawilonach z chińskimi rzeczami. Nie dogadałem się z bratem i on kupił np. w Mielnie, a ja w Kołobrzegu.

Pracuję 11h w budownictwie i wracając do domu wolę odpocząć. Znajdzie się kilka godzin wolnego, ale to zwykle jakieś inne zajęcie się znajdzie. No i nie ukrywajmy, nie mam dużego wyboru filmów.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

10-01-2019, 12:41
(10-01-2019, 07:34)microbendix napisał(a):  11-12 lat na oglądanie filmów ze zrozumieniem, czy nawet próbą zrozumienia to późno?

No cóż, my też za wiele we łbie nie mieliśmy, ale oglądało się od naprawdę dzieciaka bez większych problemów i z ogarnianiem jakichś podstaw. Błędne jest myślenie, że jak dziecko, to nie rozumie na co się gapi.

Cytat:Pracuję 11h w budownictwie i wracając do domu wolę odpocząć.

Jasne, spoko - myślałem, że poszedłeś tradycyjną drogą, czyli studia, imprezy. Szanuję.

Pozdro dla brata Wink Kołobrzeg nadal taki piękny jak kiedyś?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-01-2019, 13:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2019, 13:13 przez Gieferg.)
Cytat:11-12 lat na oglądanie filmów ze zrozumieniem, czy nawet próbą zrozumienia to późno?

Filmów w ogóle?
Sam oglądałem mając coś koło 6 (seriale Robin z Sherwood, Czterej Pancerni, Janosik - filmy jak Siedmiu Wspaniałych, Działa Navarony, Konwój). Rambo zaliczyłem mając 8 czy 9.

Cytat: A czy kupię gdzieś Terminatora 2 w wersji reżyserskiej na bluraya chociaż z polskimi napisami?
Nie.

Cytat: i wracając do domu wolę odpocząć.
A oglądanie filmów to nie odpoczynek? Smile

Swoją droga - nie znoszę alfabetycznego układu na półkach, patrząc na to mam wrażenie totalnego chaosu.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

10-01-2019, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2019, 14:34 przez Nfsfan83.)
Ładna kolekcja, choć widać Twój wiek po filmach jakie zbierasz, chyba, że to kwestia czasu i chęci do nabycia klasyków z 80-tych.

Jako miłośnik T2 mogę się wypowiedzieć, że na DVD masz i reżyserską i kinową z lektorem i napisami. Jak nie ma na BD napisów ani lektora, można dodać napisy i ścieżkę audio z lektorem.

Odpowiedz
Offline microbendix
Nowy użytkownik

10-01-2019, 14:11
Dla mnie to i tak wiek 11 lat to wcześnie na poważniejsze oglądanie filmów, kształtowanie gustu itd. Terminator 2 widziałem w wieku może 9 lat, tata mi go wówczas pokazał. W odstępie kilku miesięcy pokazał mi pierwszą część. Do dzisiaj pamiętam jak mi było niezręcznie przy scenie łóżkowej. Mniejsze o to.

W Kołobrzegu jestem co roku od przeszło 18 lat. To jest zwykle jednodniowy wypad, bo nocleg zawsze mieliśmy 15km od Kołobrzegu. Wg mnie jest bardzo fajnie, latem w weekendy nie warto jechać. Bardzo dobrze, że przenoszą lokalizację Sunrise Festival.

Oglądanie filmów jest dla mnie formą relaksu, ale trzeba się skupić na tym, więc raczej nie jest to odpoczynek.

Nie ułożę tego inaczej, bo mam tych filmów za mało. Jak kiedyś zrobię sobie regał to na pewno Śródziemie będzie miało swoją półkę. Marvel swoją - chronologicznie. A reszta filmów będzie alfabetycznie, może z podziałem na sci-fi, komedie, dramaty, sensacyjne itd.

Moja lista życzeń zakłada posiadanie około 250 tytułów.

Jeszcze pytanie, bo przyszło mi do głowy odnośnie Terminatora 2. Załóżmy, że kupię zagraniczną wersję, czy mogę dodać napisy, jest taka funkcja w odtwarzaczach?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-01-2019, 14:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2019, 14:47 przez Gieferg.)
Zawsze wszystko układałem tematycznie, niezależnie czy miałem na półce 10 filmów czy 500.
Cytat:Moja lista życzeń zakłada posiadanie około 250 tytułów.
Zanim uzbierasz będzie zakładała dwa razy tyle Smile
Cytat:Dla mnie to i tak wiek 11 lat to wcześnie na poważniejsze oglądanie filmów
Prawdę mówiąc to jest już kwestia na osobną, dłuższą dyskusję. Ja tam z córą (lat 7) obejrzałem wszystkie Marvele, LOTRy czy Star Warsy i wiele innych filmów, ale Terminatora na razie nie ma w planach Tongue
Cytat: ale trzeba się skupić na tym, więc raczej nie jest to odpoczynek.
A co jest w takim razie odpoczynkiem, bo wychodzi na to, że ja nigdy nie odpoczywam, chyba, że śpię Smile
Cytat:Jeszcze pytanie, bo przyszło mi do głowy odnośnie Terminatora 2. Załóżmy, że kupię zagraniczną wersję, czy mogę dodać napisy, jest taka funkcja w odtwarzaczach?
Jeśli kupisz Oppo, a nie wiem czy kupisz, bo już nie produkują.
Alternatywą jest nagranie kopii zapasowej z dodaną wersją PL, albo oglądanie na kompie (tzn na TV ale puszczane z kompa) w programie, który oferuje taką opcję. Wszystko jest na forum w dziale technicznym. Min tutaj: http://forum.filmozercy.com/watek-dodawanie-wersji-pl

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Kalex
Nowy użytkownik
Liczba postów: 45
Reputacja: 0

11-01-2019, 12:03
(09-01-2019, 22:29)microbendix napisał(a):  Kolekcja budowana jest powoli.
Podobnie jak u mnie, pośpiech jest złym doradcą, aczkolwiek jak się zaczniesz wgryzać w różnego rodzaju promocje, ciekawe wydania z zagranicy itp, to często ciężko się powstrzymać Wink

Ja osobiście lubię wydania w steelbookach, zwracasz tez na to uwagę, czy jest to dla Ciebie dużo mniej lub w ogóle nie istotne?

Niech kolekcja się powiększa i powodzenia w dalszym zbieraniu. Udanych zakupów wszystkiego z prywatnej listy.
Fan Marvela pozdrawia!

Odpowiedz
Strony (8): 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku