Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

Promocje w sklepach (MM/Empik)

Strony (227): « Wstecz 1 ... 195 196 197 198 199 ... 227 Dalej »

Opcje tematu
Promocje w sklepach (MM/Empik)
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590
Reputacja: 27

#1,961
17-01-2019, 21:44
No to skoro wszystkim anulowali, to teraz spokojnie mogą z powrotem przywrócić filmy na strony w pełnych, normalnych, typowych polskich cenach Big Grin

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pmmazz
Stały bywalec
Liczba postów: 314
Reputacja: 27

#1,962
17-01-2019, 22:23
W kwestii ostatniej akcji MM, preorderow Exualizer 2 UHD było ok 140, Mroszne Umysły UHD Steelbook ok 50, Predator UHD poniżej 20.

MM nie dostał towaru od Imperialu, ani jedna sztuka z wymienionych tytułów nie trafiła do sklepów czy magazyn. Towarem z Imperialu zarządza centrala, niezbyt się to sprawdza. Może to mieć związek z ostatnimi problemami na linii MM-imperial.

Póki co, nie wiadomo kiedy i czy w ogóle tytuły trafią do MM.

LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Offline voodoo
Użytkownik
Liczba postów: 77
Reputacja: 3

#1,963
17-01-2019, 23:46
Trolli już nie ma szybko wymietliście XD

Odpowiedz
Offline marioking
Użytkownik
Liczba postów: 58
Reputacja: 6

#1,964
19-01-2019, 19:00
(17-01-2019, 22:23)pmmazz napisał(a):  MM nie dostał towaru od Imperialu, ani jedna sztuka z wymienionych tytułów nie trafiła do sklepów czy magazyn. Towarem z Imperialu zarządza centrala, niezbyt się to sprawdza. Może to mieć związek z ostatnimi problemami na linii MM-imperial.

Jakoś juz sobie poradzili bo jest mocno dostępny
https://mediamarkt.pl/filmy/bez-litosci-2-4k-2bd?utm_source=tradedoubler&utm_medium=affiliate&utm_term=tradedoubler&utm_campaign=tradedoubler

To z brakiem to była ewidetna ściema by się wykpić od zamówienie, gdybym nie zamówił tylko jednej sztuki to mogłoby się opłaca sprawa w sadzie, bo regulamin niezgodyny z prawem ustawowym, jest wart tyle co ten na rolce w kibelku. Oferta to oferta, wysłane zamówienie klienta to już według interpretacji to forma zawarcia umowy, a te gadki że oni musze zaakcetować to już tylko ich interpretacja. Nie mogą się zasłaniac na zgode "że nie muszą sie czuć zobligowani do niczego", jak jest to niezgodne z prawem konsumenckim.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

#1,965
19-01-2019, 22:02
Prawda jest taka ze to ewidentny blad "sklepu", a nie swiadoma promocja. Natomiast sklepy jako spolki komandytowe nie maja obowiazku realizowac takich zamowien, bo to nie ich sprawa i dlaczego mialy by byc stratne na produkcie. Ale zachecam do zakladania spraw Smile ciekawi mnie czy ktos by wygral. Mysle, ze glownie bylby to ostateczny gwóźdź dla waszych dzialow filmowych. Mi to zwisa, bo mam oppo i poki co sprawdza sie znakomicie sprawdza. Ale jak ktos podcina galaz na ktorej siedzi....

Odpowiedz
Offline marioking
Użytkownik

#1,966
19-01-2019, 22:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 22:29 przez marioking.)
Nie wiem czy wiesz ale normalnie w sklepie, jak znajdziesz towar który jest błednie wyceniony, to sklep ma obowiązek ci go sprzedać, jeśli chcesz go kupić, oczywiście dobrze się zabezpieczyć zdjęciem zeby w trakcie rozmowy to sie nagle nie zmieniło.... niby dlaczego te wszystkie sklepy internetowe upierają się że to co widzisz nie jest oferta, albo muszą "potwierdzić", to wszystko ich sposoby by się próbować wyprzeć takiej sytuacji, ale z punktu widzenia prawa jeśli zwykły sklep jest zobowiązany sprzedać towar po cenie jakiej wystawia, czemu sklep internetowy miałby też nie przestrzegać praw konsumenckich???

No i sorry nikt tu nie próbował ich oszukać, ani nie wykorzystuje chwilowego zaniedbania, ta oferta wisiała 4 dni, radośnie beztrosko wysyłali maile o realizacji, sorry ale za błędy i niechlujstwo się płaci... A jak wpadli to nie to że przeprosili, w ramach gestu dobrej woli jakiś "rabacik" albo bonik na 5zeta chociaż, gest dobrej woli, woleli kłamstwo i wykręty.... I nie mówimy to jakimś firmece tylko mega korporacji, nawet jakby zrealizowali te 200 zamówień, mieliby stratę paru tysięcy, wpisaliby ją księgowo, potrącili od podatku i jedynie to że by nie zarobili.... ale bilans i tak będą mieć miliony na plusie... To bardziej wygląda na oddolny dupochron, na dole ktoś kombinuje by zamieść sprawę...

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

#1,967
19-01-2019, 22:38
tak jak wspomniałem, zadzwoniłem do źródła czyli do znajomego z MM i On podrążył temat. Co się okazało. Imperial przesłał ludziom obsługującym skrypter ecommerce w MM nr artykułów przyporządkowane do złych cen. Ktoś dał w którymś momencie cynk na ten temat. Może jakiś życzliwy klient? I znowu zaczęła się wojna na noże, ostatecznie skończona tak, że MM zamówił bardzo małe ilości, które dotarły do sklepów dopiero 18tego bodajże.

Zapytałem też o obsługę zamówień preorderowych. Działa to tak, że w dniu planowanej premiery takie zamówienie drukuje się zbierającemu zamówienia na sklepie. Ktoś taki zbiera zamówienia z całego sklepu. Przychodzi przykładowo na dział filmowy i prosi pracownika działu o pomoc w znalezieniu, sprawdzenie ilości. Gdy okazuje się, że towaru nie ma, pod koniec dnia, gdy sytuacja się nie zmienia, pracownik anuluje zamówienie. A siłą rzeczy konflikt na linii MM - imperial sprawił, że towar dojechał później. Z tego co mi wspomniał znajomy, nikt pewnie by nie zwrócił uwagi na niezgodność ceny, a towar zostałby potwierdzony gdyby był tego dnia na sklepie.

Odpowiedz
Offline marioking
Użytkownik

#1,968
19-01-2019, 22:51
Co nie zmienia sytuacji ani faktycznego stanu prawnego. Osobiście w polsce prawie nie kupuej, znam angielski, dzieki bogu za UE i swiatową komunikacje, moge kupować w całej europie za połowe naszych cen i z pominieciem naszych rodzimych kriwiopjców, niech sobie zeruja, ale wkurza mnie takie beztroskie podejscie i brak poszanowania klientów i prawa... oraz podstawowej przyzwoitości za to co się robi. Smutne jest że tu pojawiają się głosy ktore ich ząłują i to klient jest tym "złym", naciagaczem wykorzystujacy taką biedna i szanowaną fime, które tyle robi dla swoich klientów Tongue

Odpowiedz
Offline voodoo
Użytkownik
Liczba postów: 77
Reputacja: 3

#1,969
21-01-2019, 16:17
Uprzejmie informuję, że w naszym sklepie - Media Markt XXXXX nadal nie mamy tego filmu. Zapraszam do sklepu, jeżeli chce Pan się przekonać. Nie dostaliśmy żadnej dostawy jak do tej pory, dlatego anulowaliśmy zamówienie. Mogę odpowiadać tylko za nasz market. Jeśli inne sklepy mają to proszę tam zamówić.

XD

A dzisiaj jeszcze takie info z MM dostałem xd

Odpowiedz
Offline marioking
Użytkownik

#1,970
21-01-2019, 17:35
Jezu co za obłuda, to już nawet ich strona stwierdza dostępność, a u mnie w toku dyskusji najperw było o anulowaniu zamowienia z powodu braku Tongue a dwa dni pózniej mi piszą że jak bardzo mi zależy mogę kupić od ręki w tych i tych MM wymienili parę Tongue Tyle ze za 149 Tongue Niech spadają z taką polityką, gdyby ludzię mieli trochę charakteru to by zmusili ich do szanowania klientów, monopolu nie maja, ani takich świetnych cen, szkodą ich sponsorować!

Odpowiedz
Strony (227): « Wstecz 1 ... 195 196 197 198 199 ... 227 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku