Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Juhas - Kolekcja Bluray/DVD

Strony (59): « Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 59 Dalej »

Opcje tematu
Juhas - Kolekcja Bluray/DVD
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

14-05-2019, 19:24
Dopiero teraz skumałem, że kupiłeś BD Smile

Gieferg - to jest ten nowy transfer, który jest obecny też na UHD. Na caps-a-holic też są screeny z tego nowego niemieckiego wydania - na pewno do kilku rzeczy można by się przyczepić.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juhas
Stały bywalec
Liczba postów: 442
Reputacja: 13

14-05-2019, 19:37
(14-05-2019, 19:24)misfit napisał(a):  Dopiero teraz skumałem, że kupiłeś BD

Długo się zastanawiałem w sumie między BD a UHD ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że te wydanie w zupełności mi wystarczy zwłaszcza, że kosztowało mnie niewiele Tongue

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

14-05-2019, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2019, 19:49 przez Gieferg.)
(14-05-2019, 19:24)misfit napisał(a):  Gieferg - to jest ten nowy transfer, który jest obecny też na UHD. Na caps-a-holic też są screeny z tego nowego niemieckiego wydania - na pewno do kilku rzeczy można by się przyczepić.

Już widzę, fakt, że przyczepić się można, ale jednak wygląda lepiej od tego które mam (w którym każda część mnie czymś wkurza).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

22-05-2019, 16:07
UP!

Wzgórza mają oczy – ten film to przede wszystkim niezapomniany Michael Berryman, który urodził się do takich ról jak ta! Big Grin Sam film to również jeden z lepszych straszaków minionego wieku, który świetnie ogląda się do dziś choć znajdą się osoby, które wolą nowszą wersje ale nie mam im tego za złe bo sam też lubię wersje z 2006 roku Tongue

Maniac cop – jeden z moich ulubionych slasherów z ery VHS i do tego według mnie pozycja obowiązkowa dla każdego fana kina klasy B z lat ’80. Takiego klimatu nie poczujecie w żadnym filmie wydanym w ostatnich latach więc kto ma okazję obejrzeć polecam z całego serca Tongue

Resident evil – w końcu udało się zakupić pierwszą część w sensownych pieniądzach Tongue Sam film jest dobry jak na ekranizacje gry, które w świecie filmu mają naprawdę pod górkę jak wiemy ale i tak wolę dwójkę Big Grin Poza tym uważam raczej serie w mojej kolekcji za zamkniętą bo posiadam już pierwsze trzy filmy, a pozostałych zwyczajnie nie potrzebuje Wink  

[Obrazek: a05b931230082134.jpg]

Pamięć absolutna – bardzo lubię wersje z Arnoldem ale mimo to starałem się podejść do filmu jako odrębnego tworu, a nie jak do remaku. Na pewno warto zwrócić tutaj uwagę na bardzo dobre efekty specjalnie, które głównie ciągną ten film do przodu bo aktorsko to naprawdę wypada różnie, a i stroną fabularną też specjalnie nie może się pochwalić. Tak krótko - średni akcyjniak Wink

Ninja zabójca – fabularnie to prosty film aż do bólu, przewidywalny od samego początku ale na uwagę zasługują świetne sceny walki, które miały przede wszystkim dobrą dynamikę Tongue Ogólnie niezła bajka miła dla oka Big Grin

Szpieg – dziwie się sam sobie, że wcześniej nie skusiłem się na ten film bo naprawdę w swoim gatunku to rewelacyjne kino! Nie jest to typowy film szpiegowski do którego zdążono nas już przyzwyczaić chociażby w Hollywood i chwała twórcą za to Big Grin Mocno przegadany ale inaczej go nie widzę, a co do obsady nie mam również  żadnych zastrzeżeń bo spisała się wyśmienicie Tongue Polecam!

[Obrazek: 81d8b51230082224.jpg]

Pitch Black – dawno nie miałem okazji zobaczyć tego filmu więc postanowiłem skorzystać z okazji, że wypuścili steelbooka i nie żałuje zakupu. Film może delikatnie się zestarzał ale nadal potrafi przytrzymać widza w napięciu, a poza tym to dobry film sci-fi których nigdy za mało Tongue Sam steelbook tak na marginesie bardzo fajny Big Grin  

Spartacus – to jeden z tych filmów, który mimo swoich dobrych lat na karku nigdy się nie zestarzeje  Heart  Świetna scenografia, świetni aktorzy, klimat  i ogólny rozmach produkcji  jak na tamte lata to sama przyjemność dla oka  Big Grin Podczas seansu aż mi się łezka zakręciła.. po prostu Arcydzieło co tu dużo mówić! Sam steelbook kupił mnie swoją prostotą – piękny  Tongue

Spider-Man Uniwersum – nie pamiętam kiedy ostatni raz aż tak się jarałem podczas oglądania jakiejkolwiek animacji nie wiem czy kiedykolwiek się tak jarałem przy oglądaniu animacji Big Grin Rewelacyjne kino dla każdego widza! Przepiękna kreska w stylu komiksu, a przede wszystkim sam styl komiksowy całej produkcji daje nam efekt - WOW Tongue Warto też zwrócić uwagę na świetną muzykę naprawdę wielki szacun dla twórców Big Grin

[Obrazek: 12996e1230082284.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

22-05-2019, 16:30
Widzę , że zbierasz steelbooki. The hills z Arrow było po 12 funta , Maniac cop podobnie. Pamięc absolutna w przeliczeniu około 50 złotych, Ninja 40 złotych, Szpieg jeszcze taniej. Resident 1 sprzedawali po 20 złotych, że jak kupowałem to myślałem czy to nie dvd
(22-05-2019, 16:07)Juhas napisał(a):  a pozostałych zwyczajnie nie potrzebuje
Jak wolisz, ale wyglądają 4&5 obłędnie w 3D. Poziom nie jest dużo gorszy. Do jedynki nic nie podskoczy, ale skoro zdecydowali się na apokalipsę, no to cóż musieli jakoś to dalej ciągnąć.

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

30-05-2019, 11:42
UP!

Bumblebee - w końcu mamy jakiś powiew świeżości w serii Transformers! Nie twierdzę oczywiście, że film to jakieś arcydzieło ale w stosunku do reszty jest naprawdę nieźle - lekko i przyjemnie Big Grin
Wydanie włoskie - dubbing i napisy PL na płycie 4K.

Life – strasznie wtórna produkcja mieszająca w sobie filmy, które już wszyscy znają i kochają ale tego filmu nie ma za bardzo za co pokochać. Kilka fajnych momentów, których serio było mało nie ratują filmu, a szkoda bo nastawiłem się jako fan sci-fi na coś chociaż tylko minimalnie lepszego no ale cóż, życie Tongue
Wydanie UK - lektor PL na płycie 4K.

[Obrazek: 025c991237126204.jpg]

Mroczny rycerz | Mroczny rycerz powstaje - drugą część trylogii można oglądać i oglądać do tego jest to idealny przykład jak powinien wyglądać film o superbohaterze z prawdziwego zdarzenia i ten Joker Tongue Trzecia część już poziomem dwójce ustępuje mocno i jest pełna skrótów fabularnych i lekkich błędów realizacyjnych ale dobrze kończy całą serię Smile  
Wydanie włoskie - lektor i napisy PL na płytach 4K.

[Obrazek: 4579e81237126154.jpg]

El Mariachi | Desperado | Desperado 2 - zabawa kiczem i absurdem oraz mieszanie gatunków to główne motywy tych trzech filmów Rodriguez'a, które ostatecznie dają nam świetną zabawę przed ekranem chociaż nie da się ukryć faktu, że druga część Desperado była naprawdę zbędna Tongue

[Obrazek: a553ca1237126134.jpg]

Zabić drozda - bardzo dobry film, świetny w swojej prostocie i z nadal aktualnym przesłaniem Big Grin Klasa sama w sobie Tongue

Trzej muszkieterowie - klasyczna już historia w nowej szacie na miarę dzisiejszego widza, któremu wiele nie trzeba.. dla mnie typowy średniak z masą głupot, które ogląda się całkiem spoko ale to tylko tyle albo aż tyle Tongue

[Obrazek: a061bb1237126124.jpg]

Chłopak z sąsiedztwa - typowe kino niskich lotów z Jennifer Lopez, który od biedy można obejrzeć do obiadu Wink Miło jest widzieć Jennifer w dobrej formie bo dalej jest na czym zawiesić oko Big Grin

Z archiwum X: chcę wierzyć - spodziewałem się dużo więcej po powrocie do serii po takiej przerwie ale tragedii nie było. Dla fanów pozycja obowiązkowa Tongue

[Obrazek: 818bcb1237126094.jpg]

Zabawa zabawa -  świeżo co odebrałem ten film więc nic o nim nie mogę póki co powiedzieć ale liczę, że po dobrych recenzjach jakie przeczytałem nie zawiodę się Tongue

Trzy Billboardy za Ebbing, Missouri  – jak w przypadku filmu „Zabawa zabawa” też liczę na udany seans Wink

[Obrazek: 96a14c1237126084.jpg]  

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

30-05-2019, 11:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2019, 11:46 przez Gieferg.)
Cytat:Poza tym uważam raczej serie w mojej kolekcji za zamkniętą bo posiadam już pierwsze trzy filmy, a pozostałych zwyczajnie nie potrzebuje Wink

To tak jak ja, z tym, że RE2, którego nie lubię mam (DVD kupione za jakieś 3-4 zeta) tylko po to, żeby zachować ciągłość między jedynką i trójką.

Spartacusa oglądałem w dzieciństwie, wtedy mi się podobał, ale powrót po latach w porównaniu do Ben Hura czy Kleopatry wypadł wręcz fatalnie Sad

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

30-05-2019, 12:26
Podasz link, gdzie kupiłeś pakiet Rambo i czy jest tam jakaś wersja PL?

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

30-05-2019, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2019, 12:42 przez Juhas.)
(30-05-2019, 11:46)Gieferg napisał(a):  w porównaniu do Ben Hura

O tak! Ben Hura tez uwielbiam i fakt wypada jeszcze lepiej niż Spartacus Big Grin A co do drugiej części Resident evil to posiadam jeszcze kasetę VHS z tym filmem, a dvd nigdy się nie dorobiłem Big Grin

(30-05-2019, 12:26)Juby napisał(a):  Podasz link, gdzie kupiłeś pakiet Rambo i czy jest tam jakaś wersja PL?
https://www.amazon.de/Rambo-Trilogy-Blu-ray-Sylvester-Stallone/dp/B07GJ5G4D7/ref=mp_s_a_1_1?keywords=rambo+triologie&qid=1559216195&s=gateway&sprefix=rambo+trlo&sr=8-1

Niestety polskiej wersji językowej nie uświadczysz Tongue

Edit.
Widzę, że na allegro też dostaniesz Tongue

https://allegro.pl/oferta/rambo-trylogia-3-filmow-3-x-blu-ray-remastered-8134924940?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

30-05-2019, 12:44
Super, dziękować. Niech tylko wrócę do mieszkania i przypomnę sobie hasło do allegro. Smile

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Strony (59): « Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 59 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku