Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Juhas - Kolekcja Bluray/DVD

Strony (59): « Wstecz 1 ... 29 30 31 32 33 ... 59 Dalej »

Opcje tematu
Juhas - Kolekcja Bluray/DVD
Offline Juhas
Stały bywalec
Liczba postów: 444
Reputacja: 13

10-06-2019, 18:55
UP!

Everest - świetne zdjęcia, które w 4K wyglądają rewelacyjnie - sama przyjemność dla oka! A do tego gwiazdorska obsada Tongue Fabularnie zyskuje dużo dzięki bazowaniu na prawdziwej historii ale kilka chwytów scenariuszowych mi nie przyapasowało.. Ogólnie film godny polecenia ale w podobnej tematyce dużo bardziej wolę chociażby "Alive, dramat w Andach" Big Grin
Wydanie UK - napisy i lektor PL na płycie 4K.

Nowe oblicze Greya - szukałem tego filmu dla żony żeby wyszło jak najtaniej bo szkoda mi przepłacać za taką twórczość.. koniec końców wpadło za 40 zł więc da się przeżyć, a samego filmu wybaczcie ale długo nie obejrzę choć nie da się ukryć dwa poprzednie jakoś przemeczyłem lecz łatwo nie było Big Grin

[Obrazek: eb4f301247682494.jpg]

Nieuchwytny cel 2 - lekki i przyjemny akcyjniak, który z marszu przechodzi do konkretów i nie zamula zbędnym gadaniem Tongue Cheografia walk patrząc na to kto gra głównego bohatera nie mogła zawieść. Fabularnie jest prosty jak konstrukcja cepa ale nie ona tutaj odgrywa pierwsze skrzypce Big Grin Oczywiście nie należy moim zdaniem porównywać tej części z poprzednią ponieważ film z JCVD to zupełnie inna liga Smile
Wydanie USA - lektor i napisy PL na płycie blu-ray.

Chłód w lipcu - dobry i godny polecenia thriller, który trzyma w napięciu, a przede wszystkim jest mocno klimatyczny! Polecam z całego serducha Big Grin
Wydanie czeskie - lektor i napisy PL.

[Obrazek: 2bcc161247682474.jpg]

Asterix na olimpiadzie - nadal jest słabiej niż w Misji Kleopatry, która jest niezaprzeczalnie najlepsza ale według mnie plasuje się tuż za nią Tongue Pamiętam jeszcze jak na premierze w kinie dobrze się uśmiałem i miło było to powtórzyć teraz w domowym zaciszu po tylu latach Big Grin
Wydanie czeskie - dubbing i napisy PL.

Z archiwum X: pokonać przyszłość - po obejrzeniu pierwszy raz ostatnio "chce wierzyć" przyszedł czas tym razem na ponowną powtórkę pierwszego solowego filmu Big Grin Film nadal wypada świetnie! Jest to kino sci-fi z mrocznym klimatem godny uwagi dla fana serii jak i dla zwykłego Kowalskiego, który nie miał wcześniej doczynienia chociażby nawet z jednym odcinkiem serialu, a i tak gwarantuje mu świetną zabawę w trakcie seansu Tongue
Wydanie włoskie - napisy PL.

[Obrazek: 4ffacc1247682454.jpg]

American pie: zjazd absolwentów - bardzo udany powrót ekipy Jim'a po kilku latach przerwy i kilku mniej udanych filmach spod znaku American pie! Dorosłe życzcie nie jest takie jak sobie wyobrażali ale nadal pełne śmiechu Big Grin Liczę na to, że jeszcze dane będzie mi zobaczyć całą ekipę w kolejnym filmie Tongue

Holmes i Watson - samego filmu jeszcze nie widziałem ale po recenzjach nie spodziewam się SZAŁU.. ale trafiła się nówka za 15 zł więc zaryzykowałem Tongue

[Obrazek: c6e47c1247682424.jpg]

Ekipa: film - moda na powroty seriali w filmowych odsłonach mocno nas ostatnio zalewa ale miło czasem choć na chwilę powrócić po krótkiej przerwie do lubianych postaci Tongue Aż mam chrapkę na powtórkę serialu Big Grin

[Obrazek: a0c23b1247682374.jpg]

I mały gadżet Big Grin

[Obrazek: e2c0e71247682264.jpg]    

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,285
Reputacja: 149

11-06-2019, 00:25
(10-06-2019, 18:55)Juhas napisał(a):  Chłód w lipcu

Pachut pomsty - cudowne Big Grin

Cytat:I mały gadżet Big Grin 

Ale jesteś w stanie go podnieść? Tongue

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

11-06-2019, 04:59
(11-06-2019, 00:25)Mefisto napisał(a):  Ale jesteś w stanie go podnieść?
Jestem godzien Big Grin

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

24-06-2019, 09:29
UP!

Bad Boys 1&2 - pierwsza część to całkiem niezła policyjna komedia z niezapomnianym duetem ale moim zdaniem za bardzo się zestarzała po latach i już tak nie bawi jak kiedyś Tongue natomiast dwójka ku mojemu zdziwieniu nadal trzyma dobry poziom jest wszystkiego więcej co w ostatecznym rozrachunku się sprawdza i cieszy oko Big Grin
Wydanie francuskie - lektor i napisy PL na obu płytach 4K oraz na płycie blu-ray pierwszej części.

Helikopter w ogniu - mimo kilku już powtórek nadal ogląda się świetnie ten film! Wciąż potrafi trzymać w napięciu przez cały seans i ta akcja, która nie pozwala choć na chwilę oderwać wzroku od ekranu Big Grin UWIELBIAM!  Heart
Wydanie australijskie - lektor i napisy PL na płycie 4K oraz napisy na płycie blu-ray.

[Obrazek: a79c081260439954.jpg]

Życzenie śmierci - klimatyczny i dość mroczny film z jak zawsze świetnym Bronson'em - ta jego standardowo kamienna twarz! Big Grin Fajnie ukazana przemiana zwykłego człowieka takiego jak każdy z nas, który w trudnej chwili jest wstanie zmienić wszystko w swoim życiu ale nadal nie tracąc mimo to pełni człowieczeństwa. Jeden z prawdziwych  klasyków kina Tongue
Wydanie UK bez PL.

Życzenie śmierci 2/3/4 - pisze o pozostałych częściach jakie nabyłem osobno bo są to typowe kontynuację oparte na jednym i tym samym schemacie co jedynka - jedynie trzecia część naprawdę się wyróżnia i mimo to, że uwielbiam pierwszą część to musi ona ustąpić trójce, którą wręcz kocham! Big Grin
Ogólnie nie chciałbym być jakiś znajomym, a nie daj Boże członkiem rodziny Paula Kersey'a - życie mi jeszcze miłe hahahahaha Big Grin
Wydanie USA bez PL.

[Obrazek: e035281260439944.jpg]

Zakonnica - niestety filmy czerpiące na głównej serii wypadają naprawdę blado wpierw była słaba Annabelle, a teraz mamy jeszcze słabszą zakonnice.. szkoda bo sama postać bardzo mi przyapasowała w drugiej części Obecności i czekałem jak dziecko na ukazanie się solowego filmu i tak samo jak wspomniane dziecko się zawiodłem Sad
Smutek bardzo..

Grease  - film o typowych nastolatkach w epoce rock'n'rolla - miejscami irytującymi jak cholera - okraszony "wielką miłością", a w tle znane już dzisiaj wszystkim klasyki wśród muzycznych kawałków Tongue mogłoby być lepiej ale ogląda i słucha się to całkiem przyjemnie więc mogę nawet polecić ale nie każdemu przypadnie do gustu Big Grin
Wydanie UK bez PL.

[Obrazek: e54bd81260439914.jpg]

Unfriended - bardzo fajny sposób realizacji filmu w tej chwili już by ktoś powiedział, że mało oryginalny bo na ten moment takich produkcji mamy kilka ale jak na okres swojej realizacji wręcz odważny Big Grin Fabuła bardzo wpasowuje się w obecne czasy internetowego świata tylko szkoda, że twórcy poszli lekko mówiąc po najmniejszej linii oporu i zbyt schematycznie to wszystko pociągnęli za dużo uproszczeń i skrótów psuje cały odbiór.. mimo to uważam, że to niezła produkcja Tongue dodatkowego smaczku dodało mi po seansie przeczytanie informacji o tym, że film bazuje na prawdziwej historii.. Big Grin
Wydanie UK - lektor i napisy PL.

Kleopatra - to kolejny z tych epickich filmów po Ben-hurze i Spartakusie z wielkim rozmachem jak na swoje lata produkcji! Wspaniałe aktorstwo i świetna scenografia zabierają nas w tamte czasy od pierwszych minut.. czuć ten rewelacyjny klimat po same kości ahhh Big Grin Nawet te 4 godziny z hakiem mijają naprawdę zgrabnie Tongue
Wydanie włoskie - napisy PL.

[Obrazek: a68e991260439904.jpg]

Spartakus: wojna potępionych - ostatni sezon rewelacyjnego serialu kończący tą niezwykłą historię Tongue Ogólnie jest to chyba jedyny serial, który widziałem naprawdę sporą ilość razy i nadal dobrze się bawię i dlatego nie mogę zrozumieć dlaczego nie wydano go u nas! Poza tym jedną z  ciekawszych postaci w owym sezonie jest Juliusz Cezar, który według mnie powinien dostać swój osobny serial w tym samym stylu i gwarantuje wam, że byłby również sporym hitem Big Grin
Wydanie UK - bez PL.

[Obrazek: c784311260439884.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline DaveM
Użytkownik
Liczba postów: 98
Reputacja: 15

24-06-2019, 15:30
Jeśli chodzi o filmy w klimacie Unfriended, to polecam Ci Searching [2018]. Bardzo dobrze się ogląda i gdyby tylko producenci nie przestraszyli się zakończenia Wink byłaby moim zdaniem rewelacja.

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

24-06-2019, 17:21
Miałem okazję kilka dni temu obejrzeć owy film na którymś z kanałów Canal+ Tongue Powiem szczerze, że bardzo dobry w swoim gatunku ale fakt końcówka obniża lekko całą ocenę ale mimo to również polecam Big Grin

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

26-06-2019, 18:09
"coś tam wpadło.." Big Grin

W związku z ostatnią promocją na zavvi, a mianowicie kup jeden i weź drugi tańszy za darmo.. długo się niezastanawiając wziąłem te dwa świetnie prezentujące się boxy Big Grin

Obie serie widziałem już wcześniej, a Ring nawet kilkukrotnie na DVD Tongue Sama seria jest dla mnie jedyną słuszną gdyż amerykańska w ogóle mi nie podeszła  Confused

Natomiast serie House widziałem jeszcze za czasów kaset VHS i ogólnie wspominam ją całkiem dobrze ale już wtedy widać było w przypadku jedynki, że została zrobiona za drobne, a kolejne części mimo wyższego budżetu zamiast straszyć to bawiły. Jakbym miał wybrać najlepszą część to mój wybór padłby na trójkę, która odbiega od serii i tytułowego domu ale mimo to wypada najlepiej  Heart

[Obrazek: 858cb41262514674.jpg]
[Obrazek: 9e09b71262514494.jpg]

[Obrazek: 1b9ebf1262514584.jpg]  
[Obrazek: 395eb01262514124.jpg] [Obrazek: a8ffa31262514304.jpg] [Obrazek: c82b091262514404.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

08-07-2019, 19:46
UP!

Kickboxer - jeden z klasyków kina kopanego i do tego jeden z najlepszych filmów z JCVD w roli głównej. Naprawdę świetną robotę robi tutaj muzyka i krajobraz Tajlandii. Sam film jest tak banalny i prosty ale kupił mnie już podczas pierwszego seansu jeszcze za czasów kaset VHS swoim klimatem Tongue Samo wydanie prezentuję się bardzo dobrze szkoda tylko, że książeczka wyłącznie po hiszpańsku Big Grin
Wydanie hiszpańskie bez PL.

[Obrazek: 6e20c71270971034.jpg]

Czarnoksiężnik z Oz - jeszcze nie tak dawno bo zaledwie kilka lat temu widziałem owy film i bawiłem się jeszcze całkiem dobrze lecz teraz świeżo po powtórce albo ja się za bardzo zestarzałem albo już sam film lekko zardzewiał - szkoda Sad Samo wydanie bardzo ładne tylko szkoda, że w Polsce ich tak mało dostajemy Tongue

[Obrazek: 3dbcb01270971044.jpg]

Jarhead 1/2/3 - pierwsza cześć to bardzo dobry dramat wojenny ze świetnym Gyllenhaal'em oraz pięknymi zdjęciami Big Grin Kolejne dwie części to filmy zupełnie z innej beczki, które bazują na schemacie tanich i absurdalnych akcyjniaków i do tego żerują na sławie jedynki ale bardzo mało wymagającemu widzowi nawet mogą się spodobać Tongue

Nieugięty - naprawdę lubię Cube Goodinga Jr. i daję szanse wielu filmom w których występuję ale chłop tak bardzo się rozmienił na drobne, że aż żal patrzeć czasami jak go to wszystko przerosło i tym razem nie jest wcale lepiej, ehhhh..

[Obrazek: 46d02b1270971084.jpg]

Death Race: Anarchia - kolejna już odsłona serii z której najbardziej przepadam o dziwo za drugą częścią Wink Sam film widać, że zrobiony za grosze ale nawet całkiem przyjemnie się ogląda mimo, że to wszystko już było i nie wnosi zupełnie niczego nowego lecz według mnie i tak wypada lepiej od trójki do której mam jakiś wstręt Big Grin

Starred up - kolejny z tych wszystkich dramatów więziennych, który zyskał mocno w moich oczach swoją realizacją oraz surowym i mocnym zarazem klimatem. Warto wspomnieć tutaj o świetnej roli Jacka O’Connella  Heart Polecam!
Wydanie UK bez PL.

Bliskie spotkania trzeciego stopnia - nie miałem jeszcze okazji sobie odświeżyć ponownie ale lada dzień zasiądę do seansu Tongue
Wydanie UK - napisy PL.

Karate kid - cała seria już lekko się zestarzała ale nadal jestem wielkim fanem przygód Daniel'a i jego mistrza Big Grin Poza tym ostatnio na Youtubie miałem okazję obejrzeć udostępniony dla wszystkich serial płatnej wersji w/w serwisu i musze przyznać, że wyszło im to GENIALNIE i polecam każdemu bez wyjątku jeśli tylko natrafi mu się okazja by obejrzeć bo naprawdę warto! Tongue

[Obrazek: c1dc3f1270971074.jpg]

Deszczowa piosenka - nie miałem jeszcze nigdy okazji obejrzeć tego filmu ale po opiniach liczę na przyzwoite kino Wink

Grease 2 - typowa kontynuacja, która nie ma pomysłu sama na siebie więc kopiuje sprawdzony już wcześniej schemat + kilka całkiem niezłych piosenek i tak od niechcenia mamy nawet znośny filmowy średniaczek Tongue
Wydanie francuskie bez PL.

Mucha - to jeden z tych filmów, który pokochałem od pierwszych minut wiele lat temu i ta miłość trwa po dziś dzień Heart  mega praktyczne efekty i Jeff Goldblum w swojej przemianie tak obrzydliwy, że aż piękny Big Grin

Green book - świeżo co odebrany dzisiaj więc seans niebawem Tongue

[Obrazek: e748ad1270971054.jpg]

Siedem - tego filmu chyba nie trzeba nikomu przedstawiać? Genialny mocny kryminał z gwiazdorską obsadą, która wykonuje swoją robotę jak najlepiej potrafi! Wciągająca fabuła od pierwszych minut i rewelacyjna końcówka więc czego chcieć więcej? Filmowy orgazm Big Grin Wydanie specjalnie z książeczką Tongue

Kruk 2/3 - pierwsza część serii jest dla mnie od lat filmem #1 ever  Heart  Ale nie o niej tutaj mowa lecz o całkiem niezłych dwóch kontynuacjach, które klimatem ratują wiele, a same historie choć proste i schematyczne do bólu cieszą oko widza więc warto zapoznać się z tymi tytułami mimo braku jakiegokolwiek powiewu świeżości Wink
Wydanie UK bez PL.

[Obrazek: 4757841270971014.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec

21-07-2019, 13:36
UP!

Nieśmiertelny - to dosłownie nieśmiertelny klasyk kina fantasy, który ogląda się świetnie za każdym razem! Piękne krajobrazy, bardzo dobry Lambert ale jeszcze lepszy Clancy Brown, który kradnie każda scenę w której się pojawia i przede wszystkim świetna muzyka Big Grin
Wydanie niemieckie bez PL.

60 sekund - typowy hollywoodzki akcyjniak gdzie przez pierwszą część filmu dzieje się niewiele ale jak już ekipa zaczyna działać to wypada całkiem nieźle Tongue Jeden z ostatnich filmów gdzie Cage jeszcze pokazuje, że potrafi choć trochę grać Big Grin

Ludzka stonoga 1/2/3 - 3/4 osób które miały okazję zobaczyć ten film uważa pomysł na jego fabułę za oburzający, chory i przede wszystkim obrzydliwy.. ale kurde bez przesady film jak film widziałem kilka bardziej "wstrząsających" i osobiście dla mnie każdy film z tej serii to mocny średniak w swojej kategorii Tongue Jeśli miałbym wybrać najlepszą część mój wybór by padł na drugą, gdzie pomysł na nakręcenie go jako czarno-bialego filmu dodaje sporo klimatu Big Grin

[Obrazek: 40ed6a1280748924.jpg]

Poszukiwacze zaginionej arki - zakup głównie dla uzupełnienia trylogii o przygodach Indiego, a poza tym to świetne kino przygodowo-rozrywkowe z świetnym Harrisonem Fordem Tongue

Grand Budapest Hotel - nie jestem raczej fanem filmów Wesa Andersona lecz ten tytuł akurat mocno przypadł mi do gustu Big Grin Fabuła to świetne wymieszanie kilku gatunków okraszona gwiazdorska obsadą oraz bardzo dobrą stroną wizualną aż miło się patrzy na całokształt Big Grin

Prawdziwe męstwo - całkiem niezły typowo męski western, który jest nawet trochę lepszy od pierwowzoru i co lubię najbardziej mimo wszystko w tym gatunku to to, że jest mocno przegadany <3

Player one - film moim zdaniem chyba raczej skierowany do młodszego pokolenia z kilkoma fajnymi przygodowymi wątkami w stylu Spielberga i nawiązaniami do popkultury ale cała reszta no cóż wypada blado.. szkoda liczyłem na coś zupełnie innego Tongue

[Obrazek: ab74d91280748854.jpg]

Tomb Raider - film jest schematyczny do bólu, a sceny żywcem wzięte z gry to też lekka przesada jak dla mnie.. obsada jak to obsada dała radę ale żeby ktoś specjalnie się wyróżnił to niestety nie zauważyłem Tongue Liczę tylko na to, że w kontynuacji postarają się trochę bardziej Wink

Star trek w nieznane - całkiem spoko film nie odstający wcale mocno od pozostałych z nowej serii Big Grin

Dzień niepodległości: odrodzenie - o zgrozo! Krótko prócz dobrych efektów nie ma w tym filmie nic więcej dobrego.. chociaż nie jest jeszcze jeden plus - napisy końcowe Tongue

Najemnicy/Rozjemca  - ten pierwszy to całkiem niezłe kino akcji, a nawet jeden z lepszych filmów z Lundgrenem Big Grin  Rozjemca natomiast to już jeden z tych filmów niewartych uwagi z w/w aktorem..
Wydanie francuskie bez PL.

[Obrazek: 26ca441280748704.jpg]

Hulk 1/2 - film wyreżyserowany przez Anga Lee kuleje w wielu aspektach ale tak zły montaż trafia się naprawdę rzadko grrrrrr..
Natomiast Incredible Hulk jest według mnie mocno nie docenionym filmem bo to naprawdę niezłe widowiskowe kino ze świetną obsadą! Big Grin

Hellboy: złota armia - mamy tutaj wszystkiego więcej niż w pierwszej części licząc również kilka głupich rozwiązań ale mimo to wypada lepiej od poprzednika i szkoda, że nie dali del Toro nakręcić kolejnej części by mógł zamknąć trylogię Wink

Kolekcja Johna Wayna - w skład wchodzą cztery filmy, a mianowicie: Rio bravo, Zielone berety, Rabusie pociągów i Jak zdobywano dziki zachód. Jedynie widziałem kilka lat temu Rio bravo i wspominam film bardzo dobrze lecz nie miałem jeszcze czasu go sobie odświeżyć jak i również obejrzeć pozostałych filmów z tej kolekcji Tongue

[Obrazek: 9e2f441280748654.jpg]

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

21-07-2019, 14:03
Hulk obie po 8$ za sztukę były w 4k, Player one 4k za grosze w 4k, Hellboy 2 4k , Star trek i TR podobnie za niewielkie pieniądze były w promocjach. Stonogę wystawiałem trylogię w steelu, bo nawet tego oglądać nie chciałem za grosze Smile

Odpowiedz
Strony (59): « Wstecz 1 ... 29 30 31 32 33 ... 59 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku