Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

02-08-2019, 15:10
A co chciałbyś o nim wiedzieć ?
Na 99% będzie to ten sam transfer co Lionsgate/StudioCanal +/- różnice w kompresji obrazu.
Na 99% też nie będzie angielskich napisów.

Na 100% będzie wiadomo gdy już wyjdzie.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

02-08-2019, 21:54
Wersja kinowa czy rezyserska?
Bez napisow angielskich bo lokalne wydanie?

Wysłane z Samsung Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

04-08-2019, 09:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2019, 09:45 przez sebas.)
Tak przy okazji mojej rozmowy z Mefisto, odnośnie wydań T2 w wątku Nfsfan83. Było już o tym wspomniane tutaj, ale dla porządku powtórzę. Dla zainteresowanych zakupem T2 na BD (a takich jak widzę wciąż przybywa), to może być istotna informacja.
Na czeskiej filmarenie są dostępne trzy (przynajmniej) wydania T2, zawierające nowy remaster i "stary" na osobnych dyskach BD. Można mieć więc zremasterowaną wersję kinową i rozszerzoną (specjalną, 156 minut) w "starej" wersji kolorystycznej, za jednym zamachem. Jest to o tyle dobre rozwiązanie, że mamy osobne dyski. W przypadku ostatniego remasteru, na jednej płycie mamy dostępne trzy wersje filmu:
  • kinowa (137 minut)
  • Special Edition (153 minut)
  • Extended Special Edition  (156 minut)
Wybieramy z menu którą wersje filmu chcemy obejrzeć. I teraz najważniejsze. Tylko wersja kinowa jest zremasterowana. Sceny z wersji rozszerzonych już nie. Zatem podczas seansu którejkolwiek rozszerzonej wersji, mamy nagłą i bardzo znaczącą zmianę jakości obrazu (kolorystyki, ziarna, "szczegółowości", itd...), gdy tylko pojawi się dodatkowa/rozszerzona scena. To jest bardzo widoczne i niestety denerwujące.
Jak ktoś kupuje dopiero teraz, to myślę, że warto rozważyć zakup jednego z podanych poniżej wydań.
  • FAC #110 TERMINATOR 2: Judgment Day J-CARD EDITION #5
  • FAC #110 TERMINATOR 2: Judgment Day Double Lenticular 3D FullSlip XL EDITION #2
  • FAC #110 TERMINATOR 2: Judgment Day J-CARD EDITION #4
Z opisów wynika, że mają angielskie napisy.

@Wolfman - Kolega ma zdaje się jedno z tych wydań. Myślę, że dla kliku Forumowiczów istotna byłaby informacja, do którego z dwóch porównanych poniżej "starych" remasterów jest bliżej temu z tego czeskiego wydania (to jest pewnie StudioCanal).
Porównanie wydań Lionsgate.
Oba mają inne kodeki, ale widać też jakby była jakaś drobna manipulacja przy ziarnie...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

04-08-2019, 16:28
(04-08-2019, 09:29)sebas napisał(a):  Kolega ma zdaje się jedno z tych wydań.

Mam to ostatnie z tym świecącym steelbookiem. Posiadałem wcześniej 3D/2D brytyjskie, obejrzałem 3D w okularach. W niczym mi nie przeszkadzało to co pisali na różnych forach, obraz był wypukły, troszkę inaczej się przedstawiał , aniżeli w innych filmach 3D ze standardowym 3D. O efektach przedmiotów wylatujących z ekranu można zapomnieć. Postanowili żulić na efektach 3D, a ja poprzestałem trzymać to wydanie po zakupie 4k z FA. Steelbook z Fa jest tym co chciałem mieć, czyli klasyk.
Nie jestem osobą, która ogląda po 100 ten sam film, bo w życiu krótkim są ciekawsze rzeczy do roboty, więc nie pamiętam koloru każdego laserka , czerni i padających cieni , oraz kolorów wybuchów. Pamiętam za to syf jakim uraczył mnie kino świat, do tego stopnia, że wyciągałem płytę i sprawdzałem czy oglądam bd i to na starym tv 55 cali. Koszmar, podobnie jak odpowiedniki z dvd. Brytyjskie 4k nie widziałem, miałem za to z Usa, jakiś różnic się nie dopatrzyłem chociaż na siłę nie próbowałem nic znaleźć. Mam przy sobie płytę 4k z T2 z Czech jak kogoś coś interesuje konkretnie to mogę sprawdzić. Podajcie, która scena mi w tym pomorze najlepiej Wiadomo, że zawsze może być lepiej, ale przez x lat nic nie zrobią, może dopiero po nowym formacie jak wyjdzie. Tyle lat nie mam zamiaru czekać, bo widać jak Cameron jest zaabsorbowany przy smerfach, Otchłani nie ma, Aliens w 4k również, nawet Avatara 1 choć tego ostatniego mi nie brakuje, bo to arcydzieło w 3D. O innych jego filmach nie wspomnę. Terminator 1 też bym chciał w 4k Smile

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

04-08-2019, 17:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2019, 17:07 przez sebas.)
@Wolfman
Jak to 4K wygląda, to już wszyscy wiedzą. Tu szkoda Twojej fatygi. Ale jak wygląda to "stare" BD, to już ciekawe. Chyba najlepiej sprawdzić sceny rozszerzone. Na tym porównaniu co poprzednio (link), to są screeny "9" i "10". Te sceny każdy ma w nowym remasterze na BD. Są tam nie zremasterowane. Porównaj je z analogicznymi scenami na płycie BD ze "starą" wersją kolorystyczną, którą masz dołączoną do tego Twojego wydania z filmareny. Potem krótka piłka. Lepiej, czy gorzej. To pozwoli każdemu z grubsza ocenić jak ta "stara" wersja kolorystyczna (filmarena opisuje to jako "ORIGINALLY MASTERED ULTIMATE CUT") będzie u niego na ekranie się prezentować (jak ma nowego remastera). Wtedy już będzie łatwiej podjąć decyzję: kupić czy nie kupić.

No i plusik za pomoc, oczywiście.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

04-08-2019, 17:38
Z bd już gorzej Sad. Ja pakowałem płyty w etui jak brałem ze sobą. Wiesz 4-5 takie opakowania i masz mnóstwo miejsca zaoszczędzone. Niedługo mam urlop w tym miesiącu to sprawdzę różnice. Posiadam ze sobą za to pełne wydania z ostatnich stron mojej galerii i tu mogę sprawdzić bez problemu około 100 pudełek Smile

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

04-08-2019, 17:45
OK. No to poczekamy...

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

04-08-2019, 19:46
(04-08-2019, 16:28)Wolfman napisał(a):  Podajcie, która scena mi w tym pomorze najlepiej
Nie rozumiem, po co przywołujesz krainę historyczną na terenie Polski i Niemiec u ujścia Reknicy, Odry i Wisły do Morza Bałtyckiego. Przecież to nie forum geograficzne. I to jeszcze z małej litery. Wstydziłbyś się dawać taki przykład młodzieży.

Odpowiedz
Offline gostek86
Użytkownik
Liczba postów: 76
Reputacja: 8

04-08-2019, 20:50
Filmarena FAC#110 originally mastered Ultimate Cut - https://imgur.com/a/2zJsZMD
digitally restored theatrical cut - https://imgur.com/a/ZSWtrU4

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

29-08-2019, 09:22
W październiku na 4K UHD zawtia „Terminator Salvation”.

http://filmozercy.com/wpis/terminator-salvation-trafi-na-4k-uhd-znamy-date-premiery

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku