Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Gwiezdne wojny

Strony (82): « Wstecz 1 ... 49 50 51 52 53 ... 82 Dalej »

Opcje tematu
Gwiezdne wojny
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

28-11-2019, 07:08
Nie będę miał później problemów, co zrobić z niepotrzebnymi mi już kasetami? ;D

Ogłoszenie od ciebie jest tylko z odbiorem osobistym w Gdańsku, więc chyba będę musiał zaryzykować brak tych materiałów o powstawaniu SE przed każdym filmem i wziąć box z 2000.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 97

28-11-2019, 11:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2019, 11:25 przez HAL 9000.)
(27-11-2019, 09:26)Juby napisał(a):  Nie miałbyś możliwości u siebie przegrać zawartość swoich kaset na płyty, lub nie chciałbyś mi ich pożyczyć na kilka dni? Wink Bo widzę, że z dostępnością wersji srebrnej na OLX i allegro krucho.

Niestety nie mam takiej możliwości w tej chwili - wczoraj dzwoniłem do kolegi który kiedyś przegrywał mi prywatne filmy z kaset VHS na DVD i powiedział że sprzęt padł mu już kilka lat temu.
W przyszłym miesiącu mam trochę więcej wolnego to jeszcze poszukam innych możliwości, a to dlatego że sam chciałem z kolei przegrać wersje z lektorem i poszukać różnych zabawnych dialogów.
Najlepsze są wersje pirackie, których niestety nie posiadam ale wiem że jakiś kolega miał.

Tu jest próbka, czyste złoto Big Grin
https://youtu.be/UUIq-BvJyxY?t=243

Co do wysyłki mojego egzemplarza to będę niechętny, gdyż ma dla mnie dużą wartość sentymentalną - to kamień węgielny mojej kolekcji, pamiętam że trylogia kosztowała 150 złotych i były to z pewnością wszystkie pieniądze jakie wówczas posiadałem Big Grin
Taka ciekawostka -  nigdy nie miałem odtwarzacza VHS, nie było mnie stać, filmy oglądałem u kolegów lub pożyczałem magnetowid, moim marzeniem - nigdy nie zrealizowanym - był taki wypasiony sprzęt stereo, 6 głowic itp.
W sumie mam 7 oryginalnych kaset VHS: OT, OT SE i TPM (jest to jak wiesz, jedyna dostępna kinowa wersja tego filmu).
W sobotę wklepię na FilmoSkop wydania DVD, które zawierają OT w pierwotnej wersji bez późniejszych poprawek, może ktoś będzie szukał i przyda mu się EAN.

Warto też - bo być może ktoś nie zna - zapoznać się z nieoficjalną wersją OT zrobioną przez fanów
https://youtu.be/dHfLX_TMduY?t=108
Star Wars: Despecialized Edition, nie jest oficjalnie wydana, ale jak ktoś chce to znajdzie  Cool

-----------------

@Wolfman - mam zamiar założyć temat z kolekcją i zacznę od Star Wars a potem chyba alfabetycznie kolekcje ulubionych reżyserów np. Woody Allen, Wes Anderson itd.
Myślę nad tym, żeby to miało ręce i nogi.

No disintegrations - nie wolno się rozpraszać Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

28-11-2019, 15:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2019, 15:47 przez Juby.)
(28-11-2019, 11:22)HAL 9000 napisał(a):  W przyszłym miesiącu mam trochę więcej wolnego to jeszcze poszukam innych możliwości

To mnie nie urządza, bo chcę te Special Edition na prezent na gwiazdkę dla starszego brata, ale dzięki.

(28-11-2019, 11:22)HAL 9000 napisał(a):  Co do wysyłki mojego egzemplarza to będę niechętny, gdyż ma dla mnie dużą wartość sentymentalną - to kamień węgielny mojej kolekcji, pamiętam że trylogia kosztowała 150 złotych i były to z pewnością wszystkie pieniądze jakie wówczas posiadałem Big Grin

Spoko, doskonale to rozumiem. No chyba, że jesteś z Łodzi(?), to moglibyśmy ogarnąć to razem. Wink

(28-11-2019, 11:22)HAL 9000 napisał(a):  Warto też - bo być może ktoś nie zna - zapoznać się z nieoficjalną wersją OT zrobioną przez fanów
https://youtu.be/dHfLX_TMduY?t=108
Star Wars: Despecialized Edition, nie jest oficjalnie wydana, ale jak ktoś chce to znajdzie  Cool

To obecnie jedyne wersje OT jakie posiadam (720p z dodanymi polskimi napisami i lektorem), ale jednak wolałbym mieć też wersje z 1997.

No trudno, w takim razie kupuje te z 2000. Najwyżej będą bez wstępów o realizacji SE. Miejsce, w którym można tanio przegrać kasety na DVD mam już obcykane, prezent może będzie gotowy już w przyszłym tygodniu. Smile

EDIT: No i chyba znalazłem odpowiedź. Niestety, przy wznowieniu brakowało tych wstępów. Sad
https://www.youtube.com/watch?v=FAhJluhrYgE

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

28-11-2019, 16:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2019, 16:31 przez Gieferg.)
Na chwilę obecną ciekawą alternatywą dla Despecialized są projekty 4K77 (New Hope) i 4K83 (Jedi), póki co jeszcze nie ukończono projektu 4K80, ale jest dostępna wersja "grindhouse" (czyli z dośc zjechanej taśmy) Imperium.

Cytat:, a to dlatego że sam chciałem z kolei przegrać wersje z lektorem i poszukać różnych zabawnych dialogów.

Lektor z kaset Imperiala (Knapik) jest, że tak powiem, ogólnodostępny. Nieco gorzej ma się sytuacja z tym od Guild (Szydłowski/Gudowski/Olejniczak, niekoniecznie w tej kolejności).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 97

29-11-2019, 01:14
(28-11-2019, 15:47)Juby napisał(a):  No chyba, że jesteś z Łodzi(?), to moglibyśmy ogarnąć to razem. Wink

Niestety bliżej mam do Berlina niż do Łodzi.

@Gieferg - dzięki za info, nic o tych projektach nie słyszałem.
Z niepokojem oczekuję nowych wydań UHD od Disneya i zastanawiam się co będzie z nimi nie tak i jak bardzo będzie bolało Sad

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,551
Reputacja: 713

18-12-2019, 13:45
W Best Buy pojawiło się takie coś - Star Wars: The Skywalker Saga (4K Ultra HD) 9 Movie Collection (27 płyt) z datą premiery 31.03.2020.

Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590
Reputacja: 27

18-12-2019, 22:50
Tego samego dnia w USA wyjdzie też Rogue One na Ultra HD Blu-ray jakby co.

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 22

18-12-2019, 23:04
Po tym co obejrzałem dziś w kinie, to nie jestem pewien czy chcę cały boxset Wink

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

18-12-2019, 23:38
Jaka była cena za ten pack bo link już nie działa?

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590
Reputacja: 27

18-12-2019, 23:43
Ma wynosić między 250-300 dolarów.

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Strony (82): « Wstecz 1 ... 49 50 51 52 53 ... 82 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku