Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

12-04-2020, 17:46
No wiadomo że płyt 2D mam najwięcej, ale wydań 3D mam i tak więcej od 4K.
Ostatnim filmem kupionym w 3D to właśnie wspomniany tu już film Roberta Rodrigueza Alita.

Wydań UHD BD ilość 8.
Wydań BD 3D ilość 30.
Wydań BD FHD ilość 69.

Oglądam na JVC DLA N7 + ekran ramowy Adeo Plano + CXUHD/203 + Denon + Dali + SVS SB4000. Pokój 24m2. Poddasze skosy.

Czyli trochę mała kolekcja patrząc na kolekcję np. KaMario.
Dalej nie wiem jak wrzucić zdjęcia chcę założyć temat w dziale nasze kolekcję.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

12-04-2020, 18:14
Alita ukazała się blisko rok temu, więc pewnie "katujesz" ją do bólu, bo wiadomo- Imax Cool Są 3 kroki do założenia tematu i raz już je raz podałem, ale wychodzi na to, że nawet nie czytasz, co kto pisze w odpowiedzi na Twoje pytania, tylko.... No właśnie, co? A tak przy okazji, korzystasz z 2 odtwarzaczy UHD + projektor?

Odpowiedz
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

12-04-2020, 18:53
(12-04-2020, 17:46)JVC 4K napisał(a):  No wiadomo że płyt 2D mam najwięcej, ale wydań 3D mam i tak więcej od 4K.
Ostatnim filmem kupionym w 3D to właśnie wspomniany tu już film Roberta Rodrigueza Alita.

Wydań UHD BD ilość 8.
Wydań BD 3D ilość 30.
Wydań BD FHD ilość 69.

Czyli można by rzec, że to "szczęście" jakby krucho wygląda, zwłaszcza, że od ubieglego roku wydania 3D nowych fimów sa w zaniku.
Wydaje mi się, ze nie warto, abys zakładał nowe, coraz to bardziej kuriozalne wątki, bo i tak nikt nie zechce w nich podjac jałowej dyskusji.

Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

12-04-2020, 18:57
Alita była w kinie w lutym 2019r a na płycie kupiłem w sierpniu, filmy najpierw ładują w kinie a na płytach pojawiają się po 4-5 miesiącach jak byś nie wiedział. W salce kinowej jest CXUHD ale jak już wspominałem miałem problem z konfiguracją jakości 4K po prostu nie byłem zadowolony i na czas testu przeniosłem Oppo 203 z innego pokoju po prostu aby sprawdzić czy wina leży po stronie Cambridge ale wychodzi na to że nie i tylko chyba ja nie odróżniam jakości UHD od FHD, albo projektor na tyle dobrze skaluje obraz FHD do UHD że nie mogę tego odróżnić w końcu ta seria urządzeń jest wyposażona w natywne 4K a jak wiadomo taki panel radzi sobie lepiej z podbijanim rozdzielczość z niższej do wyższej w końcu nie jest to e-shift.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

12-04-2020, 19:22
(12-04-2020, 18:57)JVC 4K napisał(a):  W salce kinowej jest CXUHD ale jak już wspominałem miałem problem z konfiguracją jakości 4K po prostu nie byłem zadowolony i na czas testu przeniosłem Oppo 203 z innego pokoju po prostu aby sprawdzić czy wina leży po stronie Cambridge ale wychodzi na to że nie i tylko chyba ja nie odróżniam jakości UHD od FHD, albo projektor na tyle dobrze skaluje obraz FHD do UHD że nie mogę tego odróżnić w końcu ta seria urządzeń jest wyposażona w natywne 4K a jak wiadomo taki panel radzi sobie lepiej z podbijanim rozdzielczość z niższej do wyższej w końcu nie jest to e-shift.
Mało z krzesła nie spadłem. Czyli kupiłeś sobie projektor za około 30000zł, ze wsparciem HDR i sądzisz, że różnica pomiędzy FHD, a UHD to jedynie kwestia rozdzielczości, którą to Twój projektor dzięki "dobremu skalowaniu" niweluje? Zważywszy na liczbę tytułów UHD jaką dysponujesz i liczbę tytułów UHD, które Twoim zdaniem wyglądają gorzej niż wersja na zwykłym BD, zaryzykuję stwierdzenie, że HDR na tym Twoim JVC to jeszcze nie zadziałał.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

12-04-2020, 19:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2020, 19:32 przez misfit.)
W pierwszym kwartale 2020r. w Polsce wyszedł jeden film na 3D wg. poral.eu. W UK już lepiej bo 4. Same hiciory - Czarownica 2, Kraina lodu 2, Superpies i Turbokot oraz The Mad Magician.
JVC 4K - miłego oglądania nowości Smile PS. Nie myślałeś o zmienia nicka na JVC 3D ?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-04-2020, 19:45
Gościu olewa większość tego, co do niego piszecie, nie wiem w ogóle po co tracicie czas.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik

12-04-2020, 19:55
Filmy które według mnie warto obejrzeć w 3D czy mieć w swojej kolekcji to od najstarszych : Predator z 1987, Avatar, Prometeusz od Scoota, Człowiek ze Stali, Batman vs Superman Świt Sprawiedliwości oraz Liga sprawiedliwości, Mad Max Na drodze gniewu z Hardym, Terminator Genesis, Dzień Niepodległości Odrodzenie, Assasinss Creed z Fasbenderem oczywiście wspomniana Grawitacja z Clooneyem, X Men przeszłość która nadejdzie i X men Apokalypse mam jeszcze trochę wydań 3D ale ta reszta faktycznie nie pokazuję tego 3D tak dobrze jak wymienione tytuły.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-04-2020, 20:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2020, 20:10 przez Gieferg.)
Heh. Przecież on nawet z wami nie rozmawia, wrzuca sobie jakieś randomowe złote myśli związane z 3D i tyle.
Ewentualnie czasem powtórzy pytanie na które już mu odpowiedziano.

Cytat:Filmy które według mnie warto obejrzeć w 3D czy mieć w swojej kolekcji to od najstarszych : Predator z 1987
LOLz
To akurat widziałem.
Dramat to mało powiedziane.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

12-04-2020, 20:28
Poza Avatar to 300 druga część i Resident evil 4,5, Sędzia dredd, te filmy mają dobre efekty w 3D. Wymieniłeś fake 3D min Grawitacja

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku