Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

12-04-2020, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2020, 20:36 przez Mierzwiak.)
Wolfman, zdajesz sobie sprawę że większość Grawitacji powstała w komputerze i wszystkie efekty renderowano w stereo? To żadna strata że te nieliczne, tradycyjnie nakręcone ujęcia zostały przekonwertowane z 2D do 3D, i nie jest to powód, by nazywać ten film "fake 3D", ponieważ jest to bzdurą.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

12-04-2020, 21:48
(12-04-2020, 17:46)JVC 4K napisał(a):  Dalej nie wiem jak wrzucić zdjęcia chcę założyć temat w dziale nasze kolekcję.
Obawiam się, że już tak zostanie. Prawie wcale nie odnosisz się, do tego co napisali do Ciebie inni Forumowicze, więc nikt nie będzie tracił czasu na to, żeby Ci pomóc. Zresztą, nie jesteś nawet w stanie (albo zwyczajnie Ci się nie chce) napisać dokładnie, co jest problemem przy wrzucaniu tych zdjęć, a na ich umieszczanie w postach są różne sposoby. Skąd ktoś ma wiedzieć z którego korzystasz?

A co do filmów 3D, to warto wspomnieć o jeszcze Ready Player One. Chociaż to konwersja 2D do 3D, to jest zrobiona całkiem dobrze.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

12-04-2020, 22:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2020, 22:26 przez JVC 4K.)
Zapomniałem jeszcze świetnie wygląda Pasażerowie i Marsjanin w 3D mam oba to wiem.

Tak czy siak na pewno 3D się lepiej ogląda na 120 calowym ekranie niż na 65 calowym tv, technologia ta powstała z myślą o kinach i projektorach a nie małych telewizorkach w domu kinomana więc pewnie dlatego nie utrzymano wsparcia tej technologi w telewizorach ale są dalej filmy w 3D wypuszczane na rynek więc fani 3D są zadowoleni że można te płyty jeszcze kupić a przeciwnicy albo osoby które nie mają odpowiedniego sprzętu do 3D przecież nie muszą wcale kupować płyt 3D.

Ghost in the Shell to jest ekstra w 3D.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

13-04-2020, 08:04
Też kiedyś o tym gdzieś czytałem że wymagane jest i to w domowych warunkach min te 100-120 cale do 3D a mniejszy nie oddaje w ogóle efektu i męczy oczy.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

13-04-2020, 08:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2020, 08:58 przez Pablo0909.)
(12-04-2020, 18:57)JVC 4K napisał(a):  Alita była w kinie w lutym 2019r a na płycie kupiłem w sierpniu, filmy najpierw ładują w kinie a na płytach pojawiają się po 4-5 miesiącach jak byś nie wiedział.

Wiem, bo tak się składa, że czasami kupię jakiś film Big Grin Zabawne to się robi Big Grin

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

13-04-2020, 09:10
Ja również lubiłem oglądać filmy w 3D i to pomimo tego, że noszę okulary więc zakładanie dodatkowych nie jest najbardziej komfortowe. Posiadałem pasywne 3D więc okulary były lekkie i nic mi przed samymi oczami nie migało. Nawet wspomniany tutaj "Predator" zawsze wybierałem do oglądania w 3D. Gdy pojawiły się telewizory 4K bardzo ucieszyły mnie opinie, że na nich 3D prezentuje się jeszcze lepiej. Niestety w momencie gdy przyszło do zmiany telewizora producenci już wycofali się z 3D i niestety płytki stały się bezużyteczne, ponieważ nie bardzo mam warunki (i w sumie ochoty) na stworzenie sali z projektorem. Szkoda, zakładam że mając wybór pewnie część seansów nadal robiłbym w 3D, szczególnie że sporo tytułów jeszcze nie doczekało się wydań w UHD lub nie otrzymały w tych wydaniach PL.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

13-04-2020, 10:05
(12-04-2020, 20:35)Mierzwiak napisał(a):  Wolfman, zdajesz sobie sprawę że większość Grawitacji powstała w komputerze
Tak, czytałem ile kasy wydali na efekty. Za tą kasę to by głód w biednym kraju zlikwidowali. Efekty w 3D średnio mi się podobały, co innego są te co wymieniłem

(12-04-2020, 21:48)sebas napisał(a):  Prawie wcale nie odnosisz się, do tego co napisali
Niech sobie pisze sam ze sobą i cytuje nawet sam siebie. Uatu też lubi pisać do siebie na forum.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

13-04-2020, 12:33
koledzy a nie wydaje Wam się, że JVC 4K to cichy "product placement" projektora 4K marki JVC Big Grin

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

13-04-2020, 12:34
Nie, ponieważ póki co robi mu wyłącznie antyreklamę Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

13-04-2020, 14:08
(13-04-2020, 09:10)Kirek napisał(a):  Ja również lubiłem oglądać filmy w 3D i to pomimo tego, że noszę okulary więc zakładanie dodatkowych nie jest najbardziej komfortowe. Posiadałem pasywne 3D więc okulary były lekkie i nic mi przed samymi oczami nie migało. Nawet wspomniany tutaj "Predator" zawsze wybierałem do oglądania w 3D. Gdy pojawiły się telewizory 4K bardzo ucieszyły mnie opinie, że na nich 3D prezentuje się jeszcze lepiej. Niestety w momencie gdy przyszło do zmiany telewizora producenci już wycofali się z 3D i niestety płytki stały się bezużyteczne, ponieważ nie bardzo mam warunki (i w sumie ochoty) na stworzenie sali z projektorem. Szkoda, zakładam że mając wybór pewnie część seansów nadal robiłbym w 3D, szczególnie że sporo tytułów jeszcze nie doczekało się wydań w UHD lub nie otrzymały w tych wydaniach PL.

No właśnie wsparcia 3D w TV nie ma i oczywiste było dla mnie to że skoro tylko projektory to będę musiał nabyć takie urządzenie do 3D, ale wiem że nie masz ochoty na zabawę z projektorem tak więc zobaczymy, jak Cameron będzie wypuszczał drugiego Avatara w grudniu 2021r. a później każdy kolejny co dwa lata to może wtedy będzie bum na 3D i producenci wrócą z 3D do TV.

Jeżeli chodzi o technologię okularów to w JVC jest aktywne 3D migawkowe takie okulary są bardzo drogie ale dają pełną rozdzielczość, a pasywne okulary były tanie w zakupie lekkie ale obcinały rozdzielczość o połowę niestety.

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku