Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5
Opcje tematu
Blu-ray 3D czy Ultra HD Blu-ray
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

14-04-2020, 13:56
(14-04-2020, 13:27)JVC 4K napisał(a):  biedne dzieci w afryce głodują a tu taka rozpusta.

[Obrazek: jck.gif]

Przecież są promocje, gdzie często-gęsto można kupić filmy za 30zł sztuka. Mam prawie 460 filmów i dosłownie może za 10 dałem więcej niż 80zł, bo po prostu hype train mi się wkręcił za mocno i nie chciałem czekać na spadek ceny/promocję. Także tego...

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

14-04-2020, 15:05
(14-04-2020, 13:30)JVC 4K napisał(a):  Ok kalibracja projektora zamówiona myślę że to coś pomorze w HDR i w tej całej palecie ale wątpię filmy FHD skalowane do natywnego 4K wyglądają oszałamiająco, w razie czego Paweł Koper powiedział że jeżeli nie będę zadowolony to jest gwarancja satysfakcji i kasę zwróci jakby co, nieco ponad tysiak to nie mało pieniędzy.

I jeszcze jedna myśl przestaje kupować filmy na nośniku Ultra HD Blu-ray to co mam czyli 8 sztuk musi mi wystarczyć, skupiam się na Blu-ray 3D i Blu-ray 2D.
Niestety ale ceny płyt w polskich sklepach przyprawiają o zawrót głowy na dam za jeden 2 godzinny film w UHD 140zł nie dlatego że mnie nie stać ale według mnie jest to próżność i tyle biedne dzieci w afryce głodują a tu taka rozpusta.

70-80zł po tyle są BD 3D i BD 2D można w ostateczności dać za niezły pod względem fabuły jak i efektów specjalnych film ale to jest górna granica.

Za granicą filmów nie potrafię kupować więc zostaje tylko : Empik, Media Markt, DVDMax i tyle.

Jak już całkiem przestane kupować płyty to zostanie jeszcze NC+ i Cyfrowy Polsat w razie czego.

1. Maciej, Maciej Koper Smile
2. Przestań jeść kiełbasę, jedz szczaw i mirabelki, a zaoszczędzone pieniądze przelej na Caritas, koniecznie zaznaczając- "na biedne dzieci w afryce{!}
3. Są satelitarne przekazy, za free, po co masz przepłacać? Chyba, że interesuje cię super jakość HD i F(?)HD, jak np. na wspomnianym przez ciebie cyfrowym Polsacie, to postaram się zrozumieć Big Grin Big Grin

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

14-04-2020, 15:28
co prawda gościa wrzuciłem do ignorowanych i nie widze głupoty, którą generuje, ale powinien wylecieć na zbity pysk (pewnie wróci pod innym nickiem) za zabieranie innym czasu. za trollowanie. najpierw bajki o projektorze i oppo a potem o tym, że cena 140zł przyprawia go o zawrót głowy. i że ogólnie to dzieci w afryce. skąd się biorą tacy idioci. masakra. można przeciez rozwijać tyle pasji, poswięcać czas dla rodziny.

Odpowiedz
Online Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

14-04-2020, 16:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2020, 16:49 przez Mr.Hankey.)
(14-04-2020, 15:05)Pablo0909 napisał(a):  Maciej, Maciej Koper
Akurat w tym wypadku nasz forumowy błazen może mieć rację. Maciek od lat w zasadzie nie jeździ już na kalibrację do klientów indywidualnych, w znacznym stopniu te obowiązki przejął między innymi jego brat.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

14-04-2020, 17:04
Zaczynam wątpić, czy ten niesamowity JVC, co to HDRu nie daje rady zaprezentować w przekonujący sposób, to w ogóle istnieje u tego użytkownika w domu. Z jednej strony kupowanie BD po 80zł zamiast UHD za 140 (skąd te ceny tak przy okazji?), bo gdzieś tam w Afryce są biedne  dzieci (czemu oczywiście nie przeczę), a z drugiej strony wyłożenie grubo ponad 30 tysiaków za projektor i przynajmniej drugie tyle na resztę elektroniki (odtwarzacz, wzmacniacz AV, itd...). Przecież da się dużo taniej...
Coś mi to zaczyna przypominać posty Ygga...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

14-04-2020, 18:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2020, 23:18 przez Mierzwiak.)
Ja tam się dobrze bawię, chce chłop rozrywki to niech ma Smile

(Przy czym jestem srogo rozczarowany, że nie widać różnicy między BD a UHD, ciekawsze byłoby stwierdzenie że ripy seriali w 720p wyglądają lepiej od UHD Sad )

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

14-04-2020, 23:44
(12-04-2020, 18:53)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a):  
(12-04-2020, 17:46)JVC 4K napisał(a):  No wiadomo że płyt 2D mam najwięcej, ale wydań 3D mam i tak więcej od 4K.
Ostatnim filmem kupionym w 3D to właśnie wspomniany tu już film Roberta Rodrigueza Alita.

Wydań UHD BD ilość 8.
Wydań BD 3D ilość 30.
Wydań BD FHD ilość 69.

Czyli można by rzec, że to "szczęście" jakby krucho wygląda, zwłaszcza, że  od ubieglego roku  wydania 3D nowych fimów sa w zaniku.
Wydaje mi się, ze nie warto, abys zakładał nowe, coraz to bardziej kuriozalne wątki, bo i tak nikt nie zechce w nich podjac jałowej dyskusji.

Czy ja wiem czy kruche 107 płyt to nie tak mało po za tym ja kupuję tylko te filmy które mi pasują pod względem fabuły i oczywiście efektów, nie kupuje wszystkiego jak popadnie. Jak co poniektórzy.

Odpowiedz
Offline pmmazz
Stały bywalec
Liczba postów: 314
Reputacja: 27

15-04-2020, 07:50
Czy może któryś z adminów zbanować trola???

LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

15-04-2020, 09:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2020, 09:43 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(14-04-2020, 23:44)JVC 4K napisał(a):  Czy ja wiem czy kruche 107 płyt to nie tak mało po za tym ja kupuję tylko te filmy które mi pasują pod względem fabuły i oczywiście efektów, nie kupuje wszystkiego jak popadnie. Jak co poniektórzy.

Ja nie komentowałem Twoich zasobów, tylko aktualną sytuację na rynku wydań BD 3D. Moje sformułowanie odnosiło się bezpośrednio do poniższego ustępu Twojej wypowiedzi.

(12-04-2020, 15:21)JVC 4K napisał(a):  W projektorach na szczęście to zostało pewnie producenci sprzętu doszli do wniosku że lepiej oglądać 3D w okularach na 120-130 cali niż 65 cali.
A płyty 3D dalej są w sprzedaży.

Proponuję abyśmy na tym zakończyli wymianę zdań.

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku