02-07-2020, 13:11
Nikt nie myślę paczki za pobraniem bo kto niby ma płacić za wysyłki gdy ktoś nie odbierze paczki, zbyt duże ryzyko nikt takiego czegoś nie zaoferuje.
|
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
|
|
02-07-2020, 13:11
Nikt nie myślę paczki za pobraniem bo kto niby ma płacić za wysyłki gdy ktoś nie odbierze paczki, zbyt duże ryzyko nikt takiego czegoś nie zaoferuje.
02-07-2020, 13:13
(02-07-2020, 12:41)JVC 4K napisał(a): Jak kupuję filmy w Empiku, Media Markt, DVDMax, Bluedvd czy w Świecie książki to zawsze zaznaczam płatność za pobraniem przy odbiorze i zawsze jest taka możliwość żaden z wymienionych sklepów nie robi problemu a jak jest zagranicą?Musisz wejść w 21 wiek i tyle, lub, aż tyle. Bo to co napisałeś jest niedorzeczne.
02-07-2020, 13:22
Filmarena ma punkt odbioru (jakis bio sklep) w Wawie ale nie wydaje mi sie zeby nawet oni pozwalali na platnosc za pobraniem. Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka
Moje aukcje na OLX
02-07-2020, 13:30
(02-07-2020, 13:04)Glaeken napisał(a): Nie cebulowe a revolutowe Dorzucam kase po tym gdy wiem jaka dokladnie wartość bedzie w PLN.??? Przeciez wartość zamówienia nie zmienia się po kliknięciu "zapłać", wiesz dokładnie ile wynosi zamówienie wraz z przesyłką, a nawet zanim klikniejsz "zapłac", więc na co czekasz z przelaniem kasy na revolut? btw...revolutowe = cebulowe XD
02-07-2020, 13:33
Potwierdzam, sam jak zamawiam pozycje z Filmareny, to odbieram w Warszawie w sklepie dietetycznym, bo działa tam przesyłkownia, a cena to chyba 17zł jakoś, a do domu z 42 zł. Nie wydaje mi się jednak, by można było zapłacić na miejscu. Zawsze muszę zapłacić z góry. (02-07-2020, 13:30)Plicha napisał(a): Przeciez wartość zamówienia nie zmienia się po kliknięciu "zapłać", wiesz dokładnie ile wynosi zamówienie wraz z przesyłką, a nawet zanim klikniejsz "zapłac", więc na co czekasz z przelaniem kasy na revolut?W Revolucie wartosc pln nieco sie waha w zaleznosci od tego jaka waluta placisz w amazonie. Przykladowo: w amazonie zaznaczylem ze place w gbp ale nie wiem ile mam wrzucic na konto revoluta plnow zeby w pelni pokrylo zamowienie. Czaisz? W zalaczniku obrazek ktory powinien wszystko wyjasnic. Amazon podjal dwie proby podjecia kasy i wartosc w pln byla rozna. Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka
Moje aukcje na OLX
02-07-2020, 14:03
Co? Czaisz się o te kilka groszy? lol Przecież to nie będzie nagle 300zł do zapłaty... Masz do zapłaty 40,39 GBP sprawdzasz kurs, przelewasz 201zł i po sprawie. Serio nie czaje o co chodzi z czekaniem bo cena raz na 10 minut różni się o kilka groszy. Musisz co do gorsza przelać czy co? To i tak duże szanse, że trafisz, bo kurs ma kilkugroszowe wahania co kilka minut. Ok, nevermind, rób po swojemu, niech ci anulują tego Scarface'a XD
02-07-2020, 14:11
Generalnie masz racje, to rzeczywiscie sprawa groszowa. Robie to z dwoch powodow: 1. Mam kilka roznych zamowien i regularnych platnosci na revolucie wiec nie chce aby pobrana zostala kasa ktora jest przeznaczona na cos zupelnie innego. Czasami kilka platnosci zbiega sie niemal w tym samym momencie i wole to kontrolowac. 2. Mam mozliwosc skasowania zamowienia jezeli sie rozmysle ![]() Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka
Moje aukcje na OLX
Jeśli chodzi o australijski jbhifi to nastawiałem się na co najmniej dwa miechy oczekiwania, a dziś przyszedł jeden film wysłany 3 czerwca, czyli miła niespodzianka. Czekam na jeszcze jeden wysłany tego samego dnia.
09-07-2020, 12:15
(02-07-2020, 13:33)CivilWar napisał(a): Potwierdzam, sam jak zamawiam pozycje z Filmareny, to odbieram w Warszawie w sklepie dietetycznym, bo działa tam przesyłkownia,Hmm, jak wybierasz taki rodzaj odbioru? Ja mam dostępną tylko czeską firmę kurierską PPL i finalnie przynosi to kurier DHL.
niespotykanie spokojny człowiek
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości |