Mam na sprzedaż 3 sztuki The Wizard of Oz 4K w edycji kolekcjonerskiej. Jak ktoś jest zainteresowany to piszcie na PW
Sprzedam za 120 zł + wysyłka
Sprzedam za 120 zł + wysyłka
|
Departament Sprzedaży
|
|
Mam na sprzedaż 3 sztuki The Wizard of Oz 4K w edycji kolekcjonerskiej. Jak ktoś jest zainteresowany to piszcie na PW Sprzedam za 120 zł + wysyłka
Kilka steelów ze star wars,stan igiełka żadnych niespodzianek https://allegro.pl/oferta/gwiezdne-wojny-iii-blu-ray-steelbook-pl-9450108439 https://allegro.pl/oferta/gwiezdne-wojny-vi-powrot-jedi-blu-ray-steelbook-pl-9450113208 https://allegro.pl/oferta/przebudzenie-mocy-2xblu-ray-steelbook-pl-9458896534 https://allegro.pl/oferta/gwiezdne-wojny-ostatni-jedi-3xblu-ray-steelbook-pl-9458907375 https://allegro.pl/oferta/gwiezdne-wojny-skywalker-odrodzenie-steelbook-pl-9458888601
04-07-2020, 15:50
Jak widzę, że ktoś wystawia ponad 50 filmów, które kupił i nawet ich nie odfoliował, to zastanawiam się jak można aż tak nie szanować swojego portfela. Kupowanie dla samego kupowania.
(04-07-2020, 15:50)Juby napisał(a): Jak widzę, że ktoś wystawia ponad 50 filmów, które kupił i nawet ich nie odfoliowałNa dodatek z promocji "Drugi blu-ray za 10 zł". To chyba jakieś dobre 2 lata temu było. (04-07-2020, 20:02)KaMario napisał(a):(04-07-2020, 15:50)Juby napisał(a): Jak widzę, że ktoś wystawia ponad 50 filmów, które kupił i nawet ich nie odfoliowałNa dodatek z promocji "Drugi blu-ray za 10 zł". To chyba jakieś dobre 2 lata temu było. Ludzie lubia trzymać w szufladzie na czarną godzine co w tym dziwnego?
04-07-2020, 21:25
W szufladzie na czarną godzinę to można trzymać np. złoto, ale żeby filmy... Nie sądzę, aby choć cena zakupu się zwróciła biorąc nawet pod uwagę promocję "Drugi blu-ray za 10 zł". W czasie tej promocji filmy miały dość wygórowane ceny.
04-07-2020, 21:37
(04-07-2020, 21:25)KaMario napisał(a): W szufladzie na czarną godzinę to można trzymać np. złoto, ale żeby filmy...Mario z tym trzymaniem filmów w szufladzie to żart, faktyczne jak juby pisał wywalanie kasy na filmy zeby sobie leżały, to słabe, ale kto komu broni wydawać kase jak go stać
Forumowi znajomi/koledzy jak zawsze martwią się o portfele innych. Dziękuję za troskę Mogę wyjaśnić jeśli ktoś tego potrzebuje.Jak pisałem dwukrotnie, kiedyś w jednym z postów w mojej kolekcji i tym kilka postów powyżej. Post z 2018 - odpowiadając dlaczego mam trochę filmów w folii: Cytat:Kolekcja jak najbardziej do użytku, ale jestem uparty i dopóki nie kupię wypatrzonego telewizora i subwoofera (mam kino domowe i amplituner, ale za mały TV sprzed 4 lat) w tym roku, to niektórych filmów nie obejrzę. Większość swoich filmów widziałem i spokojnie mogą chwilę zaczekać, jak sprzęt będzie, a prócz filmów, TV i innych wartych uwagi i kupna sprzętów lubię motocykle, które trochę kosztują. Fakt, że mam trochę filmów jeszcze w folii, ale nie wiem, jakoś nie zawsze czułem potrzebę, by od razu otwierać film, jeśli wiem, że nie obejrzę go od razu po zakupie. Niedawny post: Cytat:Odkąd kolekcjonuję filmy, sprzedałem coś może kilka razy. Nigdy nie chciało mi się ich wystawiać i wysyłać. Ostatnio tak przeglądałem wszystkie pozycje i pomyślałem, że mam dużo dubli, bo wymieniałem filmy z blu-ray na 4K, a te z 4K na steelbooki 4K lub inne bogatsze edycje np. Filmareny. Filmy 4K zacząłem kupować jakoś w 2018, wtedy też kupiłem Oppo i odpowiedni TV. Płyty blu-ray, które wystawiam na sprzedaż te kupione bez promocji i te z promocji, kupiłem różnie w latach 2011-2017 lub dostałem. Skoro następnie stopniowo wymieniałem i dalej wymieniam format blu-ray na 4K (tych samych tytułów) to rzecz jasna, nie otwierałem zakupionych płyt blu-ray, tylko brałem z domowych półek te w jakości 4K. Jak wspominałem, jestem wymagający co do warunków oglądanych filmów. Musi być spokój w domu, cisza, odpowiedni TV, nagłośnienie, subwoofer i przede wszystkim wolny czas, który zawiera spełnione wyżej wymienione aspekty. Człowiek pracuje, ma pasje, rodzinę, znajomych i inne obowiązki i odkładam seanse na później, Jednego dnia obejrzę dwa filmy innego zero. Dlatego część jest w folii. Każdego z nas sytuacja jest różna. Nie narzekam na brak środków na koncie, czy braku jakiś materialnych rzeczy. Skoro te wydania blu-ray, leżą u mnie w folii na półce i mam już/bądź za chwilę będę miał odpowiedniki 4K, to czemu miałbym nie zebrać się i nie sprzedać ich komuś, kto zwyczajnie ucieszyłby się i korzystał z nich. Czas mijał, format się zmienił, a te płytki blu-ray w folii zastąpiłem 4K. Nie sprzedaję ich po januszowemu, nie lubię zawyżać cen, bo sam lubię kupować w przystępnych (lub przeznaczyć pieniądze na droższe wydania kolekcjonerskie), można się w każdej kwestii dogadać. Jestem szczery i po co mam odklejać jakieś ceny, czy naklejki... Jeśli ktoś zapyta o cenę, odpowiem. Jeśli za dużo, to podaj jaką Ty byś chciał i znajdziemy konsensus. Nie sprzedaję filmów na co dzień, ani raz na miesiąc, więc mogę przypadkowo podać komuś wyższą cenę albo niższą Przez ostatnie 6 lat sprzedałem tylko jeden film/serial i to koledze z tego forum, bo mnie zwyczajnie zapytał, a nie na allegro, czy olx. Ceny na naklejkach każdy widzi. Jak stracę zależnie od wydania/formatu 5-15-40zł na filmie to korona nie spadnie. (04-07-2020, 15:50)Juby napisał(a): Jak widzę, że ktoś wystawia ponad 50 filmów, które kupił i nawet ich nie odfoliował, to zastanawiam się jak można aż tak nie szanować swojego portfela. Kupowanie dla samego kupowania.Mam nadzieję, że trochę to zobrazowałem i wytłumaczyłem wymianę formatu. (04-07-2020, 21:25)KaMario napisał(a): Na dodatek z promocji "Drugi blu-ray za 10 zł.[...]Nie sądzę, aby choć cena zakupu się zwróciła biorąc nawet pod uwagę promocję "Drugi blu-ray za 10 zł". W czasie tej promocji filmy miały dość wygórowane ceny.Takie było założenie, żeby się zwróciło? U mnie nie. Wolę by ktoś się z tego cieszył. Wygórowane ceny mówisz. Czekaj, ale z tego co jest na tych naklejonych cenach, to w promce "Drugi blu-ray za 10 zł" - jeden film kosztował powiedzmy 39,99, czy 49,99zł i drugi za 10zł, to daje 49,99 lub 59,99zł. Za jeden nowy film blu-ray w sklepie 25, czy 30zł to wygórowana cena chyba nie jest. Inna promka widoczna to "Kup 2 w cenie 49,99 zł". Jak dla mnie 25 zł za nowy film blu-ray to nie dużo. Jeśli ktoś chciałby coś kupić, zapraszam. Stratę moich pieniędzy, bo sprzedam taniej niż kupiłem, biorę na siebie
05-07-2020, 08:50
@CivilWar - luz, nie musisz się nam tłumaczyć. Nie musisz też czytać naszych przytyków, to tylko forum dyskusyjne, jesteśmy od tego żeby głównie marudzić. ![]() Twoje obszerne tłumaczenia i tak mnie nie przekonują. Jeśli czekałeś na odpowiedni sprzęt żeby oglądać, to nie wiem po co latami kupować / dostawać dziesiątki filmów, które służą tylko do zbierania kurzu. Tak, jak sam napisałeś - kupowanie z samej chęci posiadania. Dla mnie - choćbym znalazł robotę, z której na konto wpływałaby mi kwota pięciocyfrowa - jest to nie do pomyślenia. Jeśli ciebie stać na kupowanie latami tych samych filmów (wystawiasz na sprzedaż Fury Road, czy Park Jurajski i na BD i na UHD i robisz to, bo masz jeszcze jakieś wydania, steelbooki i kolekcjnoerki), good for You. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości |