Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Danus- skromna kolekcja.

Strony (32): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 32 Dalej »

Opcje tematu
Danus- skromna kolekcja.
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

24-07-2020, 13:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2020, 13:24 przez Gieferg.)
Cytat:Brednie pisze tutaj G. jak zwykle, bo ogląda w kółko te same zaschnięte transfery z dvd i bd
A mimo to drugiego Terminatora oglądam w lepszej wersji niż mógłbyś gdziekolwiek kupić Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,203
Reputacja: 278

24-07-2020, 17:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2020, 18:51 przez Mierzwiak.)
(24-07-2020, 13:03)Mr.Hankey napisał(a):  W tym wypadku akurat Wolfman ma sporo racji.
Gorzej z ukształtowanym gustem skoro wystarczy mu poświecić nitami i dostaje pierdolca.

Wolfman napisał(a):Mierzwiak a w tym filmie to co co oceniasz fabułę z tym samym wyświechtanym motywem zemsty? Big Grin
A co mam oceniać jak nie scenariusz, reżyserię itd. itp. czyli dokładnie to samo co w każdym innym filmie? Dobry film się zawsze obroni, w najlepszhm wydaniu mogę co najwyżej lepiej docenić konkretne jego aspekty i tyle. John Wick zyskał grono zagorzałych fanów zanim wyszedł na UHD a i tak większość ludzi go w tej wersji nie oglądała. Niepojęte! Jeśli obecność HDR to jest coś co sprawia według ciebie że film uważasz za dobry to mogę się tylko śmiać w niebogłosy, ciekawe jak oceniałeś filmy w czasach VHS i DVD, wszystkie były nudne i miały od 1 do 4/10?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

24-07-2020, 17:32
Mierzwiak, widzę , że urwałeś się z choinki, albo lubisz samolizanie na kanapie po klejnotach za okazanie swojej mądrości.
Otóż są różni ludzie i mają różne spojrzenie na dany film. Jak się tutaj ze mną zgadzasz to super. Zrozumiesz wtedy, że jeśli film mi się przez światełka i dźwięk bardziej podoba, nie oznacza, że uważam go za arcydzieło. Raczej za świetną rzemieślniczą techniczną robotę, którą tu oceniłem i zapewne zapomnę o nim kiedyś, bo za tą robotę podbiłem mu ocenę z 4 na 8 za 4k + hdr. Ten film nie musi się dla mnie bronić po latach, bo powstaną kolejne dobrze wykonane w swoich czasach. Jego celem jest tylko i wyłącznie bycie kinem rozrywkowym. Jeśli dałem mu 8/10 i dałbym tyle dla Lighthouse 8/10 to byłby to dwie różne oceny dla odmiennych gatunków. HDR sprawia, że nawet średniak dobrze się ogląda, ba nawet znakomicie i to chciałem zaakcentować.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,095
Reputacja: 35

24-07-2020, 17:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2020, 17:44 przez Mr.Hankey.)
Mierzwiak, popraw cytowanie, bo coś poszło nie tak.
Ja obstaję przy swoim i po części podzielam zdanie Wolfmana. Nie podpiszę się pod stwierdzeniem jakoby HDR miał sprawiać, że film jest dobry, ale już lepszy w odbiorze z całą pewnością.
Za przykład niech posłuży chociaż omawiana na poprzedniej stronie Mumia, która nie należy do moich ulubionych filmów i wersji BD z całą pewnością nie chcę oglądać, ale wydanie UHD mogę włączać choćby zaraz.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

24-07-2020, 18:04
Ja tego samego też nie stwierdziłem, ale podnosi poprzeczkę strona techniczna dla której się go ogląda z przyjemnościa. A co do czasów vhs, to mi się podobało nawet odbijanie białej kwadratowej piłeczki dwoma prostokątami z lewej i prawej, więc inne czasy , inna technologia.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 459
Reputacja: 39

24-07-2020, 18:05
Ja też rozumiem Wolfmana (chociaż skok z 4 na 8 jest lekko przesadzony Tongue ). W mojej krótkiej, jak na razie, przygodzie z nowym formatem już zdążyłem podciągnąć jedną ocenę. Sicario z 9/10 wskoczyło do elity 10/10 Wink Seans w 4K z HDR pokazał w pełni co autor miał na myśli. Większość seansu siedziałem z otwartą z zachwytu gębą, a widziałem ten film wcześniej parę razy.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

24-07-2020, 18:14
Scenariuszowej fuszerce Sicario nic nie pomoże.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

24-07-2020, 18:44
Wy tu gadu gadu a mi się udało zakupić to wydanie, nowe w folii:
[Obrazek: 7cf0c9db32215474.jpg]

Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 745
Reputacja: 12

24-07-2020, 18:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2020, 19:00 przez shaman72.)
(24-07-2020, 18:14)Gieferg napisał(a):  Scenariuszowej fuszerce Sicario nic nie pomoże.
Smile Smile Smile zrobiłeś mi weekend Gief

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,203
Reputacja: 278

24-07-2020, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2020, 19:08 przez Mierzwiak.)
(24-07-2020, 17:32)Wolfman napisał(a):  Mierzwiak, widzę , że urwałeś się z choinki, albo lubisz samolizanie na kanapie po klejnotach za okazanie swojej mądrości.
Otóż są różni ludzie i mają różne spojrzenie na dany film. Jak się tutaj ze mną zgadzasz to super. Zrozumiesz wtedy, że jeśli film mi się przez światełka i dźwięk bardziej podoba, nie oznacza, że uważam go za arcydzieło. Raczej za świetną rzemieślniczą techniczną robotę, którą tu oceniłem i zapewne zapomnę o nim kiedyś, bo za tą robotę podbiłem mu ocenę z 4 na 8 za 4k + hdr. Ten film nie musi się dla mnie bronić po latach, bo powstaną kolejne dobrze wykonane w swoich czasach. Jego celem jest tylko i wyłącznie bycie kinem rozrywkowym. Jeśli dałem mu 8/10 i dałbym tyle dla Lighthouse 8/10 to byłby to dwie różne oceny dla odmiennych gatunków. HDR sprawia, że nawet średniak dobrze się ogląda, ba nawet znakomicie i to chciałem zaakcentować.
Jak zechcesz odpowiedzieć na mój post to chętnie się odniosę, póki co odpisujesz nie wiem komu i na co, nigdzie nie poruszyłem kwestii oceniania rożnych gatunkowo filmów, tego czy ocena oznacza że film jest arcydziełem, tego czy ludzie mają różny gust (no shit, Sherlocku) ani reszty tego o czym piszesz, a już na pewno nie do tekstów o jakimś samolizaniu.

(24-07-2020, 17:42)Mr.Hankey napisał(a):  Nie podpiszę się pod stwierdzeniem jakoby HDR miał sprawiać, że film jest dobry, ale już lepszy w odbiorze z całą pewnością.
To ja się z kolei w ogóle z tym nie zgadzam, czego przykładem wiele produkcji Netfliksa które mają premierę w 4K Dolby Vision, a są ledwie oglądalnymi gównami i format w jakim są prezentowane ma w moim przypadku zerowy wpływ na ich odbiór.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (32): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 32 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku