Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy › Reżyserzy
1 2 Dalej »

David Lynch - dzieła wszystkie

Strony (29): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 29 Dalej »

Opcje tematu
David Lynch - dzieła wszystkie
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

03-03-2021, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2021, 13:45 przez Kirek. Powód edycji: rozkminka tytułu )
Ale Empik wrzucił newsa (klik w okładkę).

[Obrazek: thumb-lg-14023292-twin-peaks-ogniu-krocz...-david.jpg]

Mayfly więc należy się spodziewać płyty wypalanej + dźwięk przypuszczalnie tylko DTS.

EDIT: Jaki właściwie jest polski tytuł "Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną" (filmweb), "Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz ze mną" (imdb) czy "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną" (okładka) Big Grin

Wyszukując wydania zachowajcie czujność bo mogą być różnice, chyba najlepiej szukać po frazie "Twin Peaks Ogniu" Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

03-03-2021, 13:52
(03-03-2021, 13:45)Kirek napisał(a):  Jaki właściwie jest polski tytuł

Najlepiej jest przyjąć za obowiązujący taki tytuł, pod jakim film był wyświetlany w polskich kinach.
A film Lyncha z 1992 r. miał u nas taki jak na kinowym plakacie:

[Obrazek: P19448-483x700.jpg]

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

03-03-2021, 16:30
Wysłałem zapytanie do Mayfly
Kirek napisał(a):Na stronach Empik pojawił się preorder na BD "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną" od Państwa. W sklepiku Mayfly jeszcze nie ma informacji więc chciałbym potwierdzić ukazanie się tego wydania i jego datę premiery 19 marca 2021.
Znalazłem za to plakat dwustronny gdzie na drugiej stronie jest "Zagubiona autostrada", czy może to oznaczać, że ten tytuł również doczeka się wydania u Państwa na BD?
A może również inne filmy Davida Lyncha mają Państwo w planach Smile
ps. Gdyby udało się oryginalną ścieżkę dodać w DTS-HD MA to byłoby cudownie (ale już nie marudzę Wink )
Pytanie o DTS-HD MA dodałem trochę na doczepkę ze względu, że w wcześniejszej korespondencji dotyczącej innych wydań, wspomniałem że DTS to format kojarzony z DVD i spowoduje to że część osób wybierze zagraniczne wydania więc nie chciałem tutaj również na to naciskać, ponieważ obawiałem się czy dostanę odpowiedź Wink

W każdym razie otrzymałem i przynajmniej jej część dotycząca tytułów powoduje radochę Smile
przedstawiciel Mayfly napisał(a):Zgadza się, tytuł wychodzi z datą 19.03. Planujemy również wydanie Zagubionej autostrady (w maju) oraz Głowy do wycierania (w kwietniu). W każdym wydaniu , w ramach dodatków zamieszczone będą krótkie metraże D. Lyncha. Dostępne ścieżki dźwiękowe to raczej w przypadku wszystkich tytułów DTS i DD 5.1

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

03-03-2021, 16:35
"Głowa do wycierania" - w końcu! Oby nie skończyło się na zapowiedziach jak w przypadku pakietu filmów Tatiego.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

03-03-2021, 16:39
Brawo Mayfly.

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

03-03-2021, 17:15
Ale jak to będą wypalanki to nie wiem z czego się tu cieszyć? No i wpakowanie na płytę DTS Master Audio to rzeczywiście taki problem? Nie mają na to kasy czy technologii? Słabo .

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

03-03-2021, 18:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2021, 18:34 przez sebas.)
(03-03-2021, 17:15)Diocletian napisał(a):  Ale jak to będą wypalanki to nie wiem z czego się tu cieszyć?
Z tego, że komuś pomimo sytuacji na polskim rynku chce się wydawać film na BD, a nie na przestarzałym już DVD. Dodatkowo to filmy, które nie trafiają do bardzo szerokiego grona odbiorców.

(03-03-2021, 17:15)Diocletian napisał(a):  No i wpakowanie na płytę DTS Master Audio to rzeczywiście taki problem? Nie mają na to kasy czy technologii?
Jeżeli ta BD-R będzie jednowarstwowa, to tak. DTS Master Audio wymaga wyższego bitrate. Dwuwarstwowa płyta rozwiązałaby problem, ale takowa jest nawet kilkukrotnie droższa (oczywiście, jeżeli mówimy o markowych nośnikach jak Verbatim, czy Panasonic).

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

04-03-2021, 08:34
Myślę, że można już z pewnością założyć, że płyty będą wypalane. Kupiłem niedawno Aniarę i moje przypuszczenia się potwierdziły (dodatkowy minus za grube pudełko). Pozostaje chyba od razu po zakupie zrobić kopię i trzymać gdzieś na dysku. Nie twierdzę, że płytki zaraz zaczną sprawiać problemy, ale jednak żywotność wypalanych jest zdecydowanie mniejsza od tłoczonych, więc lepiej się ubezpieczyć.

Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

04-03-2021, 10:14
Nie mam zamiaru płacić po 50 czy 60 zł za wypalanki. Nie wiem gdzie jeszcze robią takie wydania, chyba w piwnicach w Tadżykistanie .

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

04-03-2021, 10:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2021, 10:54 przez sebas.)
(04-03-2021, 10:14)Diocletian napisał(a):  Nie wiem gdzie jeszcze robią takie wydania, chyba w piwnicach w Tadżykistanie .
Zgaduję, że tam gdzie niski nakład przełożyłby się na wysokie koszty tłoczenia, czyli wysoką cenę produktu na sklepowej półce. I to nie świadczy o jakimś zacofaniu technicznym, które zdajesz się sugerować (zresztą w bardzo słaby sposób), tylko o racjonalnym podejściu do kosztów, które wymusza taka a nie inna sytuacja na rynku nośników fizycznych (a tak ogólnie to chyba szeroko rozumianej kultury) w kraju.

(04-03-2021, 08:34)Marioo napisał(a):  Nie twierdzę, że płytki zaraz zaczną sprawiać problemy, ale jednak żywotność wypalanych jest zdecydowanie mniejsza od tłoczonych, więc lepiej się ubezpieczyć.
A dał byś radę sprawdzić jakiej firmy nośnik zastosowali w Aniarze? To ma znaczenie w kontekście trwałości...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (29): « Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 29 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku