Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy › Reżyserzy
1 2 Dalej »

David Lynch - dzieła wszystkie

Strony (29): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 29 Dalej »

Opcje tematu
David Lynch - dzieła wszystkie
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

19-05-2021, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2021, 14:07 przez Daras.)
Dzięki. To dobra wiadomość. Smile Zatem już wiem co będę oglądał w sobotę.

EDIT:
Chyba na stronie pana Porala widnieje niewłaściwy AR „Głowy do wycierania” (1977) i „Ogniu krocz ze mną” (1992).

Pytanie do posiadaczy „Głowy...”. Film uzyskał dźwięk stereo na bazie pierwotnego mono za sprawą reżysera w roku 1994. Co faktycznie słychać w kanałach 5.0? Czy aby nie jest to stereo zakodowane w rzeczonej przestrzeni? Takie sztuczki stosowała firma DMMS wypuszczając na płytach polskie rekonstrukcje cyfrowe.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

19-05-2021, 21:47
Jak dla mnie to ta ścieżka brzmiała jak 2.0 ale może coś przegapiłem.
Teraz wyrywkowo sprawdziłem i nie udało mi się nic usłyszeć w tylnych i centralnym.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

20-05-2021, 15:21
Ok, dzięki. Prawdopodobnie masz rację. W każdym razie płytki zamówiłem i w sobotę wszystko sprawdzę.

Formalnie „Głowa...” została wydana na świecie z audio stereo, tak, jak np. „Playtime” (1967). Przy czym w edycji od  Mayfly drugiemu filmowi próbowano nadać przestrzeń 5.1. Moje śledztwo utknęło i dziś nie mam pewności czy to robota naszych, czy kogoś innego (jakiś rok temu natknąłem się w necie na poszlaki). W każdym razie efekt surround jest raczej marny, bo ścieżki słychać tak, jakby ktoś przepuścił stereo przez Pro Logic.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

20-05-2021, 15:22
@Daras

Mam nadzieję że nie zasiądziesz do seansu Fire Walk With Me bez znajomości serialu?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

20-05-2021, 15:34
A czy ktoś z filmożerców nie oglądał w TV serialu? W tamtych latach to był rarytas. No, chyba, że na forum gości sporo „małolatów”. Rolleyes

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

20-05-2021, 15:44
Ja byłem dzieckiem gdy TVP emitowała serial w latach 90-tych, w całości (razem z filmem i trzecią serią) nadrobiłem go dopiero teraz, no i to nie każdego klimaty Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,013
Reputacja: 73

20-05-2021, 17:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2021, 17:59 przez pearlzfan.)
S1 super i mogę oglądać wiele razy (oglądałem pierwszy raz w TVP mając naście lat, a potem powtórki na DVD). S2 telenowelowa nuda poza kilkoma odcinkami z samego początku i końca (obejrzane na DVD przed premierą 3). S3 odpadłem w momencie, jak jakieś monstrum z akwarium-pułapki pożarło rudą wampirzycę z True Blood podczas miłosnych uciech z jakimś typem, który to akwarium obserwował. Nie wróciłem. Przeczytałem zakończenie na Wiki. I regret nothing Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

20-05-2021, 18:08
Twoja strata Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

20-05-2021, 21:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2021, 21:43 przez Daras.)
Kew97 napisał:
Blue Velvet  wydał Imperial najpierw bez lektora i z dodatkami...

To był mój pierwszy kontakt z twórczością Lyncha, ale na gigantycznym ekranie panoramicznym. Prawie nigdy nie chodziłem do kina sam, zatem podczas seansu wymieniałem szeptem opinie „oneline”. Wziąwszy pod uwagę fakt, iż odwiedzaliśmy kino w każdą niedzielę bez względu na proponowany tytuł (losowość), to tym razem komentarze cechowało stonowanie w stylu: Chore, ale intrygujące.  Smile

Misfit napisał:
Niemieckie wydanie z 2018 roku i Criterion to ta sama odrestaurowana wersja, ale to pewnie wiesz.

Misfit napisał:
Szczerze ciekawi mnie co z tego wyjdzie w praniu. Wszystkie dotychczasowe wydania Zagubionej autostrady bazują na starym masterze…

Misfit napisał:
Ten sam transfer ze skanu 4K, który najpierw ukazał się w pakiecie Twin Peaks: The Entire Mystery, a później m.in. u Criteriona.

Kirek napisał:
We wszystkich trzech filmach wydanych przez Mayfly, na początku występuje logo MK2, jest też umieszczone na okładkach.

Czy ja dobrze rozumiem, że te trzy polskie wydania pochodzą ze skanu 4K i jakościowo na BD nic lepszego nie wydano?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

20-05-2021, 21:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2021, 22:16 przez Mierzwiak.)
Nie istnieje remaster 4K Zagubionej autostrady, a przynajmniej nic na ten temat nie wiadomo.

Kilka postów wyżej masz screeny, to jakiś stary, brzydki transfer.

W przyszłym roku 25. rocznica filmu, mam nadzieję że doczekany się z tej okazji nowwgo wydania, chyba że Lynch zajęty serialem który kręci dla Netfliksa wzorem Jamesa Camerona nie znajdzie czasu na nadzorowanie remastera Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (29): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 29 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku