Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 61 62 63 64 65 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

04-07-2021, 13:02
Nie no żebyśmy się nie zamotali to płyta Niemiecka BD wersja SE aka DC, lektor z DVD Vision.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

04-07-2021, 13:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2021, 13:08 przez Gieferg.)
Mówię o próbce, którą podesłałeś.
Porównanie wcześniej wiadomo, że Custom z dźwiękiem z QDVD, w końcu wydanie KŚ zawiera tylko wersję kinową.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

04-07-2021, 13:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2021, 13:08 przez Nfsfan83.)
(04-07-2021, 12:59)Gieferg napisał(a):  Wygląda na to, że lektor to ta sama ścieżka co w wydaniu KŚ, ale mam wrażenie, że jednak nieco obniżony ton.

Pewnie użyty BeSweet ale potem trzeba w audiocity podbić Ton o 4 oczka ja wybieram literkę D

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

04-07-2021, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2021, 13:12 przez Gieferg.)
Jak konwertowalem ścieżkę z DVD KŚ pod Blu z UK i przeróbkę z niego, to rozkładałem na 6 kanałów Wav, każdemu zmieniałem tempo w audacity -4,096 i składałem z powrotem w ac3 5.1. Cała filozofia, ale tzw "profesjonaliści" jakoś często nie ogarniają.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

04-07-2021, 13:23
czasami też robiłem w audiocity tak - 4,096 i podobno tonu nie zmienia

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

04-07-2021, 13:59
Nie zmienia. Bez "podobno".

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

05-07-2021, 08:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2021, 08:09 przez Juby.)
Odebrałem dziś rano.

1. Pudełeczko Elite dokładnie takie, jakie lubię, czyli takie, w jakim Warner wydał WW84 (fotka Gieferga). Kciuk w górę ode mnie i mam nadzieję, że to się nie zmieni przy kolejnych filmach od Studia N.
2. Przy wyborze menu (PL, lub ENG) użyto fan-artu z endo, który jest na froncie okładki 4K i którego wiele lat temu miałem na tapecie. Tongue
3. Podział tylko na 16 rozdziałów - mizeria, choć kiedyś miałem jeszcze gorsze pod tym względem wydanie.
4. Lektorem jest Maciej Gudowski, ale nie jest to złagodzone tłumaczenie KinoŚwiat, tylko przycięty do wersji kinowej lektor z QDVD. Podczas ucieczki windą Sara mówi "Co to ku**a jest? Co tu się ku**a dzieje?" (opracowanie wersji polskiej: Bartosz Ziemiński). Napisy chyba są zgodne z KŚ i tym, co czytał Szołajski.

Włączyłem kilka scen i utwierdziłem się w tym, do czego przekonało mnie już wydanie 4K, którego fragmenty puścił mi kiedyś Mierzwiak - nowa kolorystyka jest OK! Na porządnym telewizorze, przy odpowiednich ustawieniach, bez bezpośredniego porównania do starej wersji, nie razi zielenią, a chłód dodany do sekwencji dziennych pasuje jak ulał. Nawet wyprane z czerwieni oczy Terminatora i lasery z purpury w scenie otwierającej, to kwestia kilku sekund, później nie kojarzę już większych problemów z filtrami. No ale, wazelina strasznie widoczna. Narzeczona weszła gdy sprawdzałem ujęcie z Arniem wyjeżdżającym z garażu galerii (to, na które skarżył się Ananas84pl - u mnie nie ma tam żadnej pikselozy) i od razu zapytała "Czemu to wszystko takie rozmyte?". Tongue

W każdym razie, wersję z poprawkami Camerona, gdyby naszła mnie kiedyś ochota obejrzeć, już mam i nawet tłumaczenie do niego dobrali chyba najlepsze jakie mogli. Smile Okładka okropna, ale na żywo nie prezentuje się aż tak okropnie, więc na razie nie spieszę się z ukończeniem własnej wersji (może po prostu dorobię sztywniejszy front, którego włożę pod folię pudełka).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

05-07-2021, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2021, 10:01 przez prodarek.)
Czyli trzymasz kciuki za tandetę która otacza nas po woli z każdej strony eco gówniany świat, ale kończę bo mi jeszcze pikawa z nerwów wyskoczy.

[Obrazek: i5O5fcZ.jpg]

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

05-07-2021, 09:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-07-2021, 09:16 przez Gieferg.)
Jesteś w stanie zrozumieć, że komuś bardziej odpowiadają inne pudełka, niż tobie? Tongue
Jak dla mnie od strony grzbietu te Elite prezentują się najlepiej, a grzbiet widzę najczęściej (zreszta od frontu też podobają mi się bardziej, a logo nie mogłoby mnie bardziej nie obchodzić). A czy plastik jest trochę grubszy czy cieńszy to mi akurat wisi i powiewa. Nie robię z tymi pudełkami nic, co by sprawiało, ze muszą być bardziej wytrzymałe. Stoją na półce, od tego się nie zepsują. Jakby to były "dziurawe" eco albo grubasy zajmujące więcej miejsca, to bym się wkurzał ale tak - nie mam powodu.

Cytat:4. Lektorem jest Maciej Gudowski, ale nie jest to złagodzone tłumaczenie KinoŚwiat, tylko przycięty do wersji kinowej lektor z QDVD.

O, niespodzianka. Widać źle spojrzałem na opis pod własnym filmikiem jak to porównywałem. Bardzo dobrze, lepsze tłumaczenie. Sam je również docinałem do wersji kinowej.

Juby - to którą wersję teraz będziesz najczęściej oglądał?

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

05-07-2021, 09:35
Oczywiście najmojszą. Wink Ta od Studio N raczej będzie służyć do porównań, a w całości może dam jej jedną szansę.

(05-07-2021, 08:51)prodarek napisał(a):  Czyli trzymasz kciuki za tandetę która otacza nas po woli z każdej strony eco gówniany świat

Jak już pisałem, tandetą są dla mnie wszystkie pudełka Blu-ray. Każdy plastik może się ułamać, każde ma ten wystający ponad okładkę fragment z logiem Blu-ray, który wygląda brzydko na półce i tylko się rysuje (dlatego preferuję trzymanie filmów w slipcase, jeśli jest taka możliwość, kupuję wydania z tekturkami, ew. digibooki). Zresztą, nie przywiązuję do tego zbytniej uwagi, dla mnie liczy się jedynie to, jak pudełko wygląda, a takie, jakie ty lubisz podobają mi się najmniej (od frontu nie mają prostokątnego kształtu, przez owalne "rogi" u góry, a od grzbietu wystający ponad okładkę fragment pudełka rozkłada się na pół czego nie lubię, wolę kiedy i on ma grzbiet).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 61 62 63 64 65 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku