Jasność napisów na płytach, napisy na żywo z usb nie wyglądają źle.
|
Panasonic UB420/UB820/UB9000 - dyskusja
|
|
Napisy na płytach to też nie problem. Można wyłączyć i zapodać swoje.
15-07-2021, 20:01
Tylko Oppo i ten Panas mają opcje dorzucania napisów pl czy są jeszcze jakieś inne odtwarzacze Blu ray z taką funkcją ?
Cambridge cxuhd(oppo), pionner lx500/800 z chińskim firmware i masę chińskich klonów oppo i pioneera.
17-07-2021, 12:33
Siemka wiecie moze czy da się w tych napisach zewnętrznych na ub9000 bo taki posiadam zmienić czcionkę żeby literki z ogonkami czytał?
Nie da się. Tutaj sposób na szybkie obejście tego: https://forum.filmozercy.com/watek-panasonic-ub420-ub820-ub9000-dyskusja?pid=72447#pid72447
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
Dzięki tylko nie wiem gdzie leży mój błąd zrobiłem jak powiedziałeś ale ub mi napisów zewnętrznych nie widzi na penie jak próbuje otworzyć napisy bez edycji w notepad to wtedy widzi jaka może być przyczyną? Ewentualnie przesyłam te napisy tu mógłbyś sprawdzić wielka prośba o co chodzi ? Niestety tu nie mogę coś zgodził byś się żebym na maila ci wysłał napisy do sprawdzenia?
17-07-2021, 13:22
Mierzwiak (albo ktoś inny kto zakupił tą modyfikację) próbowałeś może do nich pisać aby dodali kodowanie pozwalające wyświetlanie polskich znaków? A z tłem może coś robili? Tzn nadal jest takie niebieskawe czy może da się już ustawić przezroczyste?
17-07-2021, 13:25
Panasonic musiał by dodać te znaki, "oni" nie są w stanie bo oni tylko odblokowują ukryte funkcje. Tło jest niebieskie i na prawdę nie jest to duży problem a wręcz poprawia czytelność.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |