Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 266 267 268 269 270 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#2,671
17-08-2021, 09:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2021, 09:52 przez misfit.)
Jeśli mnie pamięć nie myli to u mnie zawsze to była koperta bąbelkowa, nie licząc większych gabarytowo Bundych - dotarły w stanie idealnym, podobnie jak kolekcjonerka Walkabout (koperta). W jednym przypadku dostałem uszkodzonego grubego przeźroczystego amaraya, ale wyglądało to na robotę listonosza (wpychanie na siłę do skrzynki na listy). Zaoferowali zwrot 20% kosztów filmu, na co się zgodziłem.

I tak - rozbijają zamówienia, ale nie tak jak zavvi gdzie każdy film to osobna przesyłka. Najwięcej chyba miałem 3 filmy w jednej przesyłce.

PS. Na ich głównej stronie po kilkunastu sekundach bezczynności powinno się pojawić okienko -10% za zapisanie się do newslettera.
Jeśli nic u Ciebie nie ma to spróbuj w trybie incognito - u mnie dopiero wtedy pojawia się okienko.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

#2,672
17-08-2021, 10:50
Misfit, dzięki za wyjaśnienia. Z kodem nie ma u mnie problemu. Zamierzam z niego skorzystać.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#2,673
18-08-2021, 20:23
Arrow wysłało mi wcześniej zagubione zamówienie w WER Lublin:

[Obrazek: dCPn5Sp.png]

Od nadania przesyłki do jej pojawienia się w Polsce minęło ~29 godzin. Chyba mój osobisty rekord jeśli chodzi o Royal Mail.
Ciekawe ile tym razem przeleży na cle Big Grin

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

#2,674
20-08-2021, 14:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2021, 14:34 przez Mierzwiak.)
Przesyłka z UK, DPD. Nie wiem nawet jak skomentować ten burdel, żeby było jeszcze zabawniej dodam tylko, że próba przekierowania do punktu pick-up na stronie nie powiodła się a mimo to paczka tam trafiła o czym dowiedziałem się dzięki opcji śledzenia, ponieważ nie przyszedł ani mail, ani sms z tą informacją.

(Wcześniej miałem dwie przesyłki od DPD które też przekierowywałem do punktu a mimo to przyjeżdżał do mnie kurier LOL)

[Obrazek: 16dvF4Q.jpg]

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

#2,675
20-08-2021, 14:41
Mam podobnie z UPS, które sobie Amazon nagle wybrał zamiast dotychczasowego DHL. Z tym drugim nigdy żadnych problemów. UPS na 2 paczki dwukrotnie ich nie doręczył, bo "nikogo nie zastał" (aha). Po dodzwonieniu się na infolinię i spytaniu czemu kurier nie ma bezpośredniego kontaktu do klienta, pani z wyjebaniem odparła, że nie jest to wymagane. Kurtyna.
Szczęśliwie support reklamacyjny mają bardziej ogarnięty. Niemniej kolejne zmiany na minus.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

#2,676
20-08-2021, 15:08
Aha, gdybyście potrzebowali dzwonić do DPD, to korzystajcie z numeru:

22 577 55 00

Numery które podaje google i ich strona prowadzą do debilizmu pt. "rozmowa" z botem, który powiedział mi, że przesyłka nie została jeszcze nadana chociaż od tygodnia leżała na cle w Holandii. Bardzo to pomocne.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#2,677
23-08-2021, 11:08
Moje dalsze boje z powtórną wysyłką zamówienia ze sklepiku Arrow jeszcze z końca czerwca.

[Obrazek: zX7GzSt.png]

Ktoś wie jaki jest rekord Guinnessa w ilości kontrol celnych dla jednej przesyłki ? Wink

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,519
Reputacja: 96

#2,678
23-08-2021, 13:49
Wróciłem z urlopu, miałem awizo na PP, więc liczyłem na to że w końcu ostatnie 4 filmy z Zavvi do mnie dotarły.
Niestety na miejscu czekały na mnie 4 formularze, które mam wypełnić i wysłać celnikom do Poznania i jak tu się nie cieszyć, a wszystko dlatego że wartość tych przesyłek to ZERO, a nie ma czegoś takiego jak ZERO jest Lądek Zdrój Big Grin
Bareja się cieszy, ja trochę mniej Big Grin

Załączone pliki Miniatury

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline pmmazz
Stały bywalec
Liczba postów: 314
Reputacja: 27

#2,679
23-08-2021, 14:17
Podałbym £0.01 i tyle, ewentualnie próbował reklamować, że produkt z promo typu Buy 1 get 1 FREE, może wtedy te ich rozumki zatrybią, że już co miałeś oVATować to już zapłaciłeś

LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
Odpowiedz
Offline Aradiel
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 14

#2,680
24-08-2021, 18:09
Odebrałem dzisiaj jedną przesyłkę z JBHIFI, pojedynczy film z większego zamówienia. Była rewizja celna w WER ZABRZE, w środku kwit od JB informujący o należności 0. Oczywiście podana jest też wartość filmu i na tej podstawie ustalono podatek do zapłaty. Jakby tego było miało, haracz obliczono posiłkując się jakżeby inaczej dolarem amerykańskim.
Zastanawiam się jeśli dojdzie większe zamówienie czy też obliczą sumując wartości filmów z kwitu, czy łaskawie wezmą jako bazę należność BOGO bo tym razem będzie już większa od zera.
Pani z AP powiedziała, że przesyłki w WER ZABRZE trzymają jeszcze te z czerwca. Generalnie zaczyna mnie to wszystko już solidnie w**rwiać i mam ochotę przestać odbierać te paczki z JB, jeślibym tylko bezproblemowo wróciły i odzyskałbym pieniądze.

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 266 267 268 269 270 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku