Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Blu-ray vs DVD - dyskusja

Ankieta: Czy kupujesz filmy na DVD?
Kupuję filmy wyłącznie na DVD
Przeważnie/często kupuję filmy na DVD (oprócz tego również na BD)
Kupuję na DVD filmy których nie wydano z polską wersją językową na blu-ray
Kupuję na DVD tylko te filmy których nigdzie nie wydano na blu-ray
Sporadycznie zdarza się kupić film/serial na DVD (z różnych powodów)
W ogóle nie kupuję DVD
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (83): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81 ... 83 Dalej »

Opcje tematu
Blu-ray vs DVD - dyskusja
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

15-08-2021, 12:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2021, 12:12 przez Nfsfan83.)
(12-08-2021, 01:39)Daras napisał(a):  Ethan napisał:
[i]

Ethan, jeśli będziesz zainteresowany to mogę po 25 sierpnia napisać kilka słów o „umysłowości” pokoleń. Nadal uważam, że obecne KLIMTY mają wpływ na kształtowanie gustów kolejnych populacji. Z tego powodu, co z całą mocą podkreślę - kiedyś BYŁO pod tym względem inaczej! Ale ewentualnie przypomnij mi o kwestii, a ja cokolwiek odpiszę. Może znajdziemy jakiś wątek na forum z pogranicza socjologii / neurologii (?).

.

Strach mnie bierze jakie debile będą w Polsce ale też na świecie za parędziesiąt lat... więcej smartfonów od małego:

https://www.national-geographic.pl/artykul/ludzkosc-glupieje-iq-spada-nawet-o-7-punktow-na-pokolenie

ale przecież poprawność polityczna, która sprawa, że i to, że w usa np zmniejsza się standardy nauczania, a matematyka jest rasistowska to nie problem Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

15-08-2021, 13:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2021, 13:59 przez Mierzwiak.)
W okresie Q2 2019 - Q2 2021 sprzedaż nośników fizycznych spadła o 35%. W Q2 2017 - Q2 2019 spadek ten wynosił 37%.

https://nscreenmedia.com/short-theatrical-windows-tvod-decline/

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

15-08-2021, 16:54
Co to jest tutaj ten EST?

https://nscreenmedia.com/wp-content/uploads/210811-Comparing-entertainment-spending-growth-pre-post-pandemic.png

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

15-08-2021, 17:03
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Electronic_sell-through

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

19-08-2021, 14:38
Sorry za zwłokę. Byłem poza domem.

(12-08-2021, 05:50)fire_caves napisał(a):  
(11-08-2021, 23:02)Daras napisał(a):  - Gdy idę na spacer zostawiam telefon w domu gdyż chcę odpocząć.
Nie rozumiem takiego podejścia Nie umiesz się powstrzymać od zerkania nań? Myślę, że to może być większy problem niż ta Twoja młodzież, która spotyka się w parku by siedzieć nie na ławce tylko na smartfonie.

A ja nie rozumiem tak postawionego pytania. Jaki jest sens powstrzymywania się od zerkania na ekran skoro co do zasady na niego nie zerkam? Co miałbym tam zobaczyć??? Owszem, jeśli ktoś dzwoni to warto sprawdzić numer rozmówcy. Także wypada odpisywać na wiadomości tekstowe. Jednak rzeczone czynności wolę wykonywać w domu. Dlaczego? Ano może nie tylko ja lubię odpoczywać podczas spaceru, czy nawet korzystania z transportu publicznego. Zakłócanie ciszy osobistymi wynurzeniami mogłoby komuś przeszkadzać.  Jednak bliźni mają to gdzieś. Bezlitośnie napierdzielają w te swoje nowoczesne urządzenia, a ja niekiedy mam wrażenie, iż gadają ze sobą w ramach autoterapii. Szajba! Co mnie obchodzą problemy obcych?!

Niedawno byliśmy na wczasach. Do przejazdu wybraliśmy wagon ze strefą ciszy, ale i tam jakby z kapelusza wyskakiwali Janusze oraz Grażyny. Co niektórych po prostu porąbało! Kilku odważniejszych pasażerów grzecznie prosiło o spokój. Ja również.
Niewolnicy nowych technologii, czy jak? Ale pal pali licho uzależnienie. Tu chodzi o elementarną kulturę.

Jeden ze znajomych psychologów klinicznych powiedział, że ludzie, którzy nie potrafią wytrzymać ze sobą w ciszy mają problem z samoakceptacją. Ale zostawmy kwestię aby nie tworzyć kolejnego OT.

Gwoli uczciwości nadmienię, że nie niekiedy (jednak) wynoszę telefon z domu. Czynię tak oczekując na jakieś ważne połączenie, a jednocześnie mając coś do załatwienia w terenie. Jednak zawsze informuję rozmówcę czy mogę w danym momencie dłużej pogaworzyć. Przecież mogę jechać autobusem. Rzadko bywam jedynym pasażerem.

(12-08-2021, 01:39)Daras napisał(a):  Ethan, jeśli będziesz zainteresowany to mogę po 25 sierpnia napisać kilka słów o „umysłowości” pokoleń. Nadal uważam, że obecne KLIMTY  mają wpływ na kształtowanie gustów kolejnych populacji. Z tego powodu, co z całą mocą podkreślę - kiedyś  BYŁO pod tym względem inaczej! Ale ewentualnie przypomnij mi o kwestii, a ja cokolwiek odpiszę.

(12-08-2021, 10:15)pearlzfan napisał(a):  Kurde, dyskusja się rozrosła i nie ma sensu cytować tutaj każdego z kim chciałbym wejść w polemikę, więc tak zbiorczo...

Bardzo ciekawa wypowiedź, Pearlzfan. Być może będzie Ci miło gdy przeczytasz, iż podobny tekst chciałem wysmażyć po powrocie z urlopu.
Ostatecznie dobrze widzieć wpis ciekawszy od tego, który na szczęście filmożerców już nie powstanie.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

26-08-2021, 10:33
Odrobina nostalgii z dedykacją dla Nfsfan83

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

26-08-2021, 13:40
Thanks Wink ile ma BD od 2006?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

26-08-2021, 15:41
Ile to 21 minus 6?

Wie ktoś? Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

26-08-2021, 17:20
To było pytanie, strzeliłem, że 2006? zgadłem Smile ale jednak DVD było popularniejsze, streaming jak kiedyś internet zabił prasę, tak teraz zabił nośniki , zabija Sad

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak

21-11-2021, 13:27
Do ekspertów , pytam serio bez śmieszkowania, jak rozumieć taką rozbieżność:

https://www.mediaplaynews.com/wp-content/uploads/2021/11/11-13-2021-UHDMarketShare-768x448.jpg

a tutaj stary https://www.mediaplaynews.com/research/sales-report-for-week-ended-11-6-21/

i lekki wzrost DVD? mało premier czy streaming?

Odpowiedz
Strony (83): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81 ... 83 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku