Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Koronawirus

Strony (70): « Wstecz 1 ... 39 40 41 42 43 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 
Opcje tematu
Koronawirus
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,184
Reputacja: 277

20-08-2021, 13:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2021, 13:46 przez Mierzwiak.)
(20-08-2021, 13:00)Mefisto napisał(a):  Nie wiem skąd pomysł, że piti uważa, iż samych antyszczepionkowców aka ludzi w ogóle odrzucających współczesną medycynę stworzył rząd.
Stąd że napisał że stworzył ich rząd? Można to było napisać czytelniej Tongue Jeśli wypowiedź dotyczyła tylko rzekomej prowokacji to spoko.

A co do tego co piszesz, to niestety jesteś w gigantycznym błędzie a to dlatego, że te poglądy bardzo często występują w zestawie. Ludzie którzy wchodzą w jakieś antyszczepionkowe klimaty bardzo szybko wsiąkają w całą resztę, bo to wszystko jest ze sobą połączone. (Wystarczy poczytać ten temat i strumień świadomości jaki wychodzi niektórym spod palców)

Śmiejesz się z nazywania ich płaskoziemcami? Kolega który prezentuje identyczne poglądy jak te które się tu pojawiają powiedział mi prosto w oczy że wcale nie wyklucza, że Ziemia jest płaska, bo niby dlaczego miałby?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline MiMiK
Użytkownik
Liczba postów: 163
Reputacja: 3

20-08-2021, 13:48
(20-08-2021, 13:00)Mefisto napisał(a):  
(20-08-2021, 11:42)MiMiK napisał(a):  Piti każdy ma swój rozum i kalkuluje, ale twoje sugestie o chemii mnie rozczuliły. Idąc twoim tokiem myślenia nie pierzmy w proszku bo to chemia, nie pijmy coli bo to też chemia ba w ogólę lepiej nie chodźmy do sklepu tylko do lasu polujmy na zwierzynę i pijmy wodę ze strumyka a nie sorry ona też jest skażona chemią to co mam jeść i pić?.

LOL, to z colą to mistrzostwo samozaorania. Więc tak, zamiast coli możesz pić jebaną wodę nawet z kranu - zapewniam, że będzie z pożytkiem dla zdrowia. I tak, można se w sklepie tak produkty dobrać, że będzie w nich mniej chemii. Można też kupować w mniejszych sklepach, gdzie też tej chemii mniej, bo linia dostaw opiera się na innej mechanice i skupują nierzadko "prosto od krowy", a nie od koncernów.
.
Mogę kupować tylko po co skoro tam też jest chemia? Mniej nie znaczy że jej tam nie ma. Usprawiedliwiasz Siebie za to że kupujesz chemie bo niby sprawdzony dostawca itd (bo jest jej trochę mniej) nie uważasz  za kuriozum (nadal tą chemie przyjmujesz)? Co do Coli to kupuje bo lubię, ale wiem że to sama chemia, podobnie jak kupuje leki i wiem że to nie jest lek pochodzenia naturalnego tylko sama chemia. Co do wody z kranu a nie masz z chemią? Przecież chlorują ją? Także odnośnie chemii nie uważasz za nie trafiony aspekt który wygłosił piti czyli powinien w zamyśle mnie zniechęcić do szczepienia (cytując "niszcz organizm to chemią") a tak nie jest bo każdy co dzień robi dokładnie to samo. W mniej lub większym stopniu (wie lub nie wie o tym) ale dokładnie ten organizm niszczy. Pijesz "gorzołę" ? Pijesz a przecież szkodzi i niszczy wątrobe Big Grin Po co pijesz?! Lubię. Po co się szczepie? By nie chorować ciężko. Proste jak budowa "cepa".
Co do innych teorii spiskowych (wynajętych ludziach??) to akurat widzę odwrotną tendencje, mianowicie nagonkę ludzi anty na tych którzy się zaszczepili. Nie są to jacyś "wynajęci" ludzie (anty) niestety tylko widzę tych samych ludzi którzy jeszcze nie było COVID a przeciwstawiali się szczepieniom na odrę, różyczkę itp. Najśmieszniejsze jest to że liderką (przynajmniej za taką się uważa) w Polsce antyszczepionkowców - pani Socha startowała do polityki z lis Kukiza w 2015 nie dostała się w 2017 zorganizowała marsz anty i teraz gdzie jest/był jakiś "głośny" zgon próbuje przykleić łatkę że to po szczepionce na COVID. To uważam za chore. Nie wiem nie komentuje, nie dorabiam scenariuszy wygodnych dla moich celów. Prawda jest taka że rząd nie robi (i nie zrobi) nic z ludźmi anty dla tego że są to jego wyborcy i wg sondaży duży procent poparcia dla PIS a wiadomo że z wyborcami się nie zadziera więc mamy swoje polskie "piekiełko".

Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

20-08-2021, 14:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2021, 14:24 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(20-08-2021, 07:29)misfit napisał(a):  Nie_zbieram_ale_lubie, co do tych statystyk z Massachusetts - dysponujesz danymi ile procentowo osób biorących udział w tych dużych wydarzeniach publicznych było zaczepionych, a ile nie ? Najlepiej w podziale na kategorie wiekowe. Bez tych informacji nie jestem w stanie wyciągnąć jakichkolwiek wniosków, poza tym, że spośród 469 zdiagnozowanych przypadków, 5 wymagało hospitalizacji (~1%) i zanotowano 0 ofiar śmiertelnych. Nie widzę tutaj jakiegoś dramatu, wręcz przeciwnie - pokazuje to co już od jakiegoś czasu wiemy, że również przy wariancie Delta szczepionki Moderny i Pfizera w znaczący sposób zapobiegają przed ciężkim rozwojem choroby i zgonem. Widać to też na "całościowych" tabelkach z USA, UK czy z Izraela. O to właśnie gra się rozgrywa - aby zapobiec paraliżowi służby zdrowia. Stąd też zabiegi (może czasami niezbyt przyjemne dla niezaszczepionych) aby jak największy odsetek społeczeństwa się zaszczepił - osobiście poszedłbym dalej i objął grupę 60+ obowiązkowym szczepieniem przeciw covidowi.

Myślałem, że moja wypowiedź jest jasna, ponadto pod cytatem masz link do źródłła, resztę można sobie wygóglować.
Nie chodzi o to, że tylko 5 spośród 500 osób wymagało hospitalizacji, tylke, o to że 4 sporód tych 5 bylo podwojnie zaszczepionych, a 74% zainfekowanych była podwójnie zaszczepione. Ponadto ok 20% zainfekowanych,nie przejawiało żadnych objawów. Wniosków możesz wysnuć wiele , różnorodnych. Ja ograniczę sie do jednego. "Pandemia" jest nie do kontrolowania, ponieważ szczepionki nie zapobiegają rozprzestrzenianiu infekcji, zaś wirus jest przenoszony, bez oznak choroby pośród 20% populacji, co akurat jest zgodne z wczesniejszymi wynikami badań.
Terminu pandemia, używam w cudzysłowu celowo, bowiem w W 2009 rroku, u zarania epidemii "świnskiej grypy", WHO, budząc zdziwienie i protesty specjalistów, zmieniło definicję pandemii. Od tego czasu przestaly liczyć się przypadki cieżkiej, bądż smiertelnej choroby, a jedynie ilość infekcji. Przy tej definicji "pandemia" może ciągnąć się w nieskończoność.
Powtarzam raz jeszcze, skuteczność szczepionek jest dyskusyjna, skoro 3/4 zarażonych była całkowicie zaszczepiona.
Mój osobisty przykład , osoby, która chorowała na pierwotny wirus, zaszczepila się dwukrotnie i została zarażona przez osobę zaszczepioną nie pozostawia mi żadnych złudzeń.

(20-08-2021, 06:32)Gieferg napisał(a):  Zebrali się oświeceni prorocy i natchnieni wieszcze, szkoda tylko, że klepią albo bzdury albo oczywistości

Jakbym napisał 2 lata temu, że zamkną cały świat, ze wzgledu na wirus ( sztucznie wyprodukowany, o którym trąbią od przeszło dekady), który powoduje 1% zgonów, głownie pośród osób które są problematyczne z punktu widzenia społeczeństwa, choćby dlatego, że ich utrzymanie kosztuje najwięcej (emeryci, osoby przewlekle chore, choc e bezpośredni koszt ich utrzymania, nie jest jedynym powodem dla którego ktoś chcialby ich sie pozbyć w pierwszej kolejnośći), to byś nie uwierzył. Tak jak w to, że można zamknąć obywateli dużego europejskiego kraju na 9 miesięcy w domach, mowiąc im, że to potrwa jeszcze tylko 2 tygodnie.
Gdybyś usłyszał, że rozwinięty kraj, rzadko odwiedzany przez turystów, ponieważ leży na krańcu świata, zamknął kompletnie granice na ponad rok i właśnie z powodu jednej zainfekowanej osoby ogłosił narodowy lockdown, to chyba też byś nie uwierzył
Jakbym Ci powiedział, że nie będziesz mógł wejsć do sklepu po bułki, bez kodu QR, albo odmówią Ci prawa do uratowania życia, bo nie jesteś zaszczepiony, bez względu na to powody (- w głównym, czyt jedynym ośrodku trasplatologicznym Irlandii wlaśnie wprowadzono taką zasadę), Twoje prawa do swobodnego poruszania się, czy wypowiedzi, zostaną nie tylko zawieszone, ale z okazji ich wykonywania, będziesz narażony na karę więzienia, z entuzjazmem wykrzykiwałbyś, że masz do czynienia z oszołomem.

Well, here we are.

Wyciagnij więc głowę z dupy i zacznij jej wreszczie używać, bo najwyraźniej nadal postrzegasz rzeczywistość nie taką jaka jest ale jako opowieści chorych umysłów. Tymczasem kiedyś to przyjdzie do Ciebie, albo dotknie bezpośrednio w innej formie, której dotychczas nie przypuściłbyś w najczarniejszym wyobrażeniach.

Permanentna kontrola, pełna cenzura i zamordystyczne prawo, zmiany systemu finasowego i programowalny pieniadz ( którego nie bedziesz mógł akumulować), te elementy, nazywane "teoriami spiskowymi' są obecną bądź nadchodzącą szybkimi krokami, rzeczywistością, To nie jest Writing on the Wall, to jest już done deal, A gawiedź spiera się o maseczki (2020) i szczepionki (2021).

Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,285
Reputacja: 149

20-08-2021, 14:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2021, 14:06 przez Mefisto.)
(20-08-2021, 13:48)MiMiK napisał(a):  Pijesz "gorzołę" ? Pijesz a przecież szkodzi i niszczy wątrobe Big Grin Po co pijesz?! Lubię. Po co się szczepie? By nie chorować ciężko. Proste jak budowa "cepa".

LOL, czy Ty właśnie porównałeś okazjonalne spożywanie alkoholu (w którym wiadomo co jest i organizm to sobie wypoci potem) do wpuszczenia sobie prosto w żyły preparatu o chuj wie jakich skutkach w dłuższym następstwie? Nie mam pytań xD

A co do teorii spiskowych - rok temu śmialiście się z teorii pokroju paszportów covidowych, a teraz pewnie sami z nich korzystacie, także beka wnusiu na całego.
I'm out of here, bo widzę, że nic się nie zmieniło. Misfit i Mierzwiak bronią covida jak demokracji, a reszta randomowo nakurwia podobne przemyślenia, jak te o coli xD

Offline Mierzwiak
Posting Freak

20-08-2021, 14:20
(20-08-2021, 14:04)Mefisto napisał(a):  LOL, czy Ty właśnie porównałeś okazjonalne spożywanie alkoholu (w którym wiadomo co jest i organizm to sobie wypoci potem) do wpuszczenia sobie prosto w żyły preparatu o chuj wie jakich skutkach w dłuższym następstwie? Nie mam pytań xD
Miłego wypacania (LOL)

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.10.21256931v1.full.pdf

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

20-08-2021, 14:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2021, 14:32 przez Gieferg.)
Cytat:antyszczepionkowe klimaty bardzo szybko wsiąkają w całą resztę, bo to wszystko jest ze sobą połączone. (Wystarczy poczytać ten temat i strumień świadomości jaki wychodzi niektórym spod palców)

To jest specyficzny stan umysłu, którego przypadki spotykam coraz częściej, czarno-białe postrzeganie świata (kto nie popiera moich skrajnych poglądów na pewno jest na przeciwnym biegunie), łykanie każdego tekstu, który popiera pasujący szurowi pogląd bez względu na jego poziom merytoryczny - bo jak się ze mną zgadzają to muszą mieć rację, oraz smutne pieprzenie, żeby "włączyć myślenie" w sytuacji, gdy samemu się już dawno zapomniało co to w ogóle jest to myślenie.

W sumie zaraza gorsza niż Covid.

PS> zaszczepiłem się, ale nie mam ochoty na żadne trzecie (i kolejne) dawki, przywileje dla zaszczepionych i tym podobne pomysły. Dziecka też szczepić nie mam ochoty - ale co tam, na pewno jestem bezmyślnym lemingiem, który radośnie wykona każde polecenie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Offline Mefisto
Pete Jones

20-08-2021, 14:32
(20-08-2021, 14:20)Mierzwiak napisał(a):  Miłego wypacania (LOL)

Hmm, oh argument milordzie! Randomowe badanie, które bezsprzecznie udowadnia, że po kieliszku szampana jestem amebą xD Proponuję w takim razie w ogóle przestać żyć, bo z której strony się nie odwrócisz, tam zagrożenie dla twojego organizmu, zdrowia i tak dalej. Po co myśmy z jaskiń w ogóle wychodzili (bez maseczek)?

Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

20-08-2021, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2021, 14:41 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(20-08-2021, 14:31)Gieferg napisał(a):  PS> zaszczepiłem się, ale nie mam ochoty na żadne trzecie (i kolejne) dawki, przywileje dla zaszczepionych i tym podobne pomysły. Dziecka też szczepić nie mam ochoty - ale co tam, na pewno jestem bezmyślnym lemingiem, który radośnie wykona każde polecenie.

No i co ty teraz poczniesz biedaku, skoro stare saczepionki sa gówno warte na nowe/przyszłe szczepy wirusa/-ow.
A szczepienia będą prawnie przymusowe i bez nich dziecko do szkoły, czy na uczelnie nie pójdzie. Być moze do kina czy do pociągu nie wejdzie, Nie daj boże zachoruje, bo szpital nie przyjmie albo ubezpieczenie nie wyplaci. Tak czy inaczej będzie obywatelem drugiej kategorii. Wój z konstytucja, stosowne prawo można jak widać dopisać.
Jeszcze tego nie widzisz? Niemożliwe? No to poczekaj jeszcze rok.

Offline Mierzwiak
Posting Freak

20-08-2021, 14:39
(20-08-2021, 14:32)Mefisto napisał(a):  Hmm, oh argument milordzie!
Nie to co pożyczony od wuja-alkoholika ze wsi mit o tym że alkohol się po prostu wypaca, co?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Offline Mefisto
Pete Jones

20-08-2021, 14:45
Łapiesz za słówka - wiadomo, że nie chodzi o bezpośrednie wypacanie, niemniej alkohol sobie ten organizm następnego dnia potrafi usunąć sam na różne sposoby (no chyba, że chlejesz 24/7, ale to wtedy inna bajka).

Strony (70): « Wstecz 1 ... 39 40 41 42 43 ... 70 Dalej »

Wątek zamknięty 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku