Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 69 70 71 72 73 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

28-08-2021, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2021, 16:56 przez misfit.)
Daras - skan 4K nie oznacza od razu, że film został skończony (DI) w takiej rozdzielczości.

Przypuszczenia, że jest to 2K zaczęły się pojawiać w 2017 r. gdy ludziska zaczęli porównywać między sobą nowe BD i UHD i różnice w szczegółowości obrazu pomiędzy nimi były mikroskopijne lub też żadne.
"Nasze" UHD nie różni się pod tym względem ani na plus, ani na minus.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

28-08-2021, 17:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2021, 17:26 przez Daras.)
Teraz rozumiem. Myślałem, że Gieferg się pomyli, bo z jednej strony czytałem info o skanie 4K, a z drugiej posty o upscalowaniu.

Czyli w internetach nakłamali. Właśnie zacząłem dociekać co jest grane i znalazłem taki opis (jeśli dobrze zrozumiałem dotyczy on „Terminatora 2”):

This is not the first time James Cameron has revisited one of his previous films, and based off of the outstanding work done on the 2012 re-release of TITANIC, it’s safe to say that if anyone takes remastering an existing film seriously, it’s Cameron. Derived from a native 4K Digital Intermediate, this disc is playing in native 4K rather than through upscaling, and the quality is sensational. Details of the Terminator’s face as more and more of his robotic infrastructure is revealed look as believable as ever. Textures in the climactic steel mill scene really stand out as every piece of machinery is distinguishable from the rest. The added HDR is also a fantastic feature as darker scenes outside Cyberdyne Systems never have that telltale shade of grey hovering on the screen.

https://freshfiction.tv/fresh-on-4k-terminator-2-judgement-day-is-back-again-again-but-in-supreme-quality/

W polskim wydaniu UHD skorzystałbym na 10 – bitach. Po licznych porównaniach widzę różnicę pomiędzy 8 – bit i 10 – bit, a i Ty również, o czym wspomniałeś w swoim artykule. Smile

Spadam. Słońce szybciej zachodzi, zatem powoli wracam do projekcji w domowym kinie. Chodzi za mną od dłuższego czasu powtórka „Do widzenia, do jutra” (1960) po rekonstrukcji.

EDIT:
Czy aby w odpowiedzi na moje zapytanie z innego wątku nie napisałeś, że nie spotkałeś jeszcze płyty UHD bez HDR? A może chodziło o 10 – bit? Musiałbym poszukać tamtej dyskusji.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

28-08-2021, 18:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2021, 18:05 przez misfit.)
Pewnie przepisali info z imdb - pełno tam nieprawdziwych informacji. Ja tam bardziej wierzę własnym oczętom od tego, że ktoś tam gdzieś coś napisał, więc też zakładam, że T2 na nośnikach fizycznych został zrobiony z DI 2K. Zresztą jeśli przyjąć, że wersje 2D zrobili na podstawie mastera 3D:

[Obrazek: e1ety4zl.png]

to czy jest w ogóle szansa, że w 2017 roku to mogło być DI 4K ? Kompletnie nie interesuję się sprawami około 3D więc nie wiem tego na pewno...

(28-08-2021, 17:26)Daras napisał(a):  Czy aby w odpowiedzi na moje zapytanie z innego wątku nie napisałeś, że nie spotkałeś jeszcze płyty UHD bez HDR? A może chodziło o 10 – bit? Musiałbym poszukać tamtej dyskusji.

Musiałbym wcześniej dostać udaru mózgu aby coś takiego napisać Smile
Ale mogłem napisać, że nie spotkałem się jeszcze z filmem UHD w SDR Rec 2020.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

28-08-2021, 19:50
Cieszę się jak dziecko z tego Studio N. Obiecali tyle dobroci od Studio Canal. Miałem uzasadnione obawy, że  rynek płyt tąpnie u nas na dobre. A tu proszę – niespodzianka.

https://filmozercy.com/wpis/terminator-2-doczeka-sie-polskiego-wydania-4k-uhd-co-wiemy-o-specyfikacji

(28-08-2021, 18:04)misfit napisał(a):  Musiałbym wcześniej dostać udaru mózgu aby coś takiego napisać Smile

To może covid? Smile
Spokojnie. Wrócę do kwestii w przyszłym tygodniu. Zobaczymy co napisałeś, a ja ujrzę własne zapytanie. Jestem gotów na wszelkie scenariusze.
Zawsze mogę w usprawiedliwieniu nadmienić, że przeszedłem covid, choć pozornie bezobjawowo. Sick

Dobra. Rozwijam ekran.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

28-08-2021, 20:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2021, 20:27 przez misfit.)
Mam jeszcze dobrą pamięć -> https://forum.filmozercy.com/watek-format-4k-ultra-hd?pid=78640#pid78640

Co do Studio N to tyle dobrego, że na UHD nie ma żadnych jaj ze zmianami w jasności/kontraście, kolorkach czy ostrości obrazu względem wydań zagranicznych. Niech jeszcze dorzucą HDR w przyszłości i będzie git, może nawet lepiej od samego StudioCanal, przynajmniej dla osób dysponujących sprzętem tylko w HDR10.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

28-08-2021, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2021, 23:35 przez Daras.)
Ha, oczywiście przypuszczałem, że w tych kwestiach masz dobrą pamięć (dzięki za zaoszczędzenie czasu). Ja chyba także posiadam nie najgorszą, gdyż wcześniej z czapy założyłem, iż w dyskusji mogło chodzić również o bity (ale o tym napisałem wyżej). Gra gitara.

Odpowiedz
Offline sydney33
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 9

21-10-2021, 12:45
Wiadomość Studio N Team.
"W tej chwili mamy 12 płytowe wydanie T2 z okazji 30 lecia T2 w 2 steelbookach - jak wszystko pójdzie dobrze to premiera 9 grudnia 2021."

Jeżeli chodzi o inne tytuły dopiero po nowym roku.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

21-10-2021, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2021, 13:02 przez fire_caves.)
(21-10-2021, 12:45)sydney33 napisał(a):  W tej chwili mamy 12 płytowe wydanie T2 z okazji 30 lecia T2 w 2 steelbookach

Co? Dwunastopłytowe wydanie Terminatora 2?

Czy oni wydadzą jakieś inne filmy czy tylko tego T2 będą wydawać w nieskończoność?

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

21-10-2021, 13:07
Ciekawe czy steelbook to będzie czarny monolit z nakładką Wink

Odpowiedz
Offline sydney33
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 9

21-10-2021, 13:09
Pewnie jakaś literówka z ich strony. 4K + blu-ray + jakaś wersja 3d może ? + DVD ... w sumie nie wiem ile mogą tego upchnąć. Co do nowych pozycji wyrazili się jasno ,że mają plany i będą nowe wydania ale dopiero po nowym roku. Są małą raczkującą firmą i potrzebują czasu. Teraz planują tylko steelbooki z T2. Pytałem się o trylogię Rambo ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 69 70 71 72 73 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku