Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
1 2 3 4 5 Dalej »

Szukam filmu

Strony (27): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 27 Dalej »

Opcje tematu
Szukam filmu
Offline lofcia
Nowy użytkownik
Liczba postów: 1
Reputacja: 0

27-12-2021, 13:23
Dzień dobry.
Nigdzie nie mogę znaleźć tytułu filmu dość starego, nie pamiętam z których lat. Zresztą niewiele pamiętam, tylko tyle, że ojciec z synem pojechali gdzieś na łono natury, tam nocowali pod namiotem (o ile się nie mylę). Ojca obudził jakiś hałas, chyba dźwięk helikoptera. Rano syn czuł się bardzo źle, albo był nieprzytomny. Ojciec zabrał go do szpitala, gdzie chłopiec zmarł, co z początku zatajano przed ojcem. Pamiętam też, że ojciec doszukiwał się prawdy o smierci syna i okazało się, że zamieszane było wojsko robiące jakieś eksperymenty na terenach, gdzie nocowali biwakowicze. Pamiętam też stado martwych owiec na pastwisku. Nie wiem czy czegoś nie poplątałam.Kojarzy ktoś ten film?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline marthe65
Nowy użytkownik
Reputacja: 1

17-01-2022, 20:53
To film z 1972 r. Śmiercionośny ładunek / Rage

https://www.filmweb.pl/film/%C5%9Amierciono%C5%9Bny+%C5%82adunek-1972-37557

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 97

18-01-2022, 17:42
Dzięki za przypomnienie tytułu, niedawno o tym filmie myślałem, oglądałem za dzieciaka w kinie nocnym TVP Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

31-01-2022, 13:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2022, 13:20 przez Marioo.)
No to tak: pamiętam, że za dzieciaka (wczesne lata 90.) widziałem fragment filmu, który bardzo mnie wtedy zaintrygował. Pamiętam tylko jedną scenę, ale może komuś coś się skojarzy. Był facet, który zwijał się z bólu i w pewnym momencie z jego brzucha wysypały się jakieś małe robaki - gąsienice (biorę też pod uwagę, że to mogły być pająki), których było tysiące. Wyglądało to tak, jakby ktoś rozwiązał worek pszenicy albo owsa i zaczął wysypywać zawartość. Film mógł pochodzić z lat 80. lub wczesnych 90., bo wtedy była moda na kino klasy B prosto z VHS, a sądzę że niczym innym ten film nie mógł być.

Odpowiedz
Offline krecik80
Nowy użytkownik
Liczba postów: 10
Reputacja: 1

31-01-2022, 14:00
Może chodzi o "Wyznawców zła" ("The Believers")?

Odpowiedz
Offline enzol
Nowy użytkownik
Liczba postów: 2

03-02-2022, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2022, 18:18 przez enzol.)
Cześć.
Szukam filmu polskiego z lat chyba 80/90.Film, w którym ekipa jedzie przez Polskę z jakąś dużą maszyną na samochodzie .W końcu nie mogą przejechać pod jakimś mostem a z drugiej strony samochód z taką samą maszyną. Tyle pamiętam z fabuły.Wiem że podobał mi się ale tytułu nie mogę sobie przypomnieć od dawna.

Odpowiedz
Offline Peptoon
Nowy użytkownik
Liczba postów: 11

03-02-2022, 21:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2022, 21:34 przez Peptoon.)
"Co to konia obchodzi? " Big Grin

Odpowiedz
Offline enzol
Nowy użytkownik
Liczba postów: 2

04-02-2022, 16:13
Dzięki ,dzięki dzięki. Tyle czasu szukałem Smile

Odpowiedz
Offline psikusia
Nowy użytkownik

17-02-2022, 20:11
Witam!
Poszukuję dwóch filmów.
1. Akcja dzieje się w jakimś arabskim kraju. Ojciec wyjeżdza  z córką do tego kraju. Uniemożliwia matce kontakt z dzieckiem. Matka – pewnie amerykanka przyjeżdża i szuka dziecka. Jest scena z autobusem, który zatrzymują gdzieś po drodze.  Końcowa scena to przekroczenie granicy. Matka ucieka samochodem z córką, siedzą na tylnym siedzeniu, ktoś ich goni i w ostatniej chwili udaje im się przekroczyć granicę. Być może z Izraelem, ale nie jestem pewna. Nie chodzi mi o film Tylko razem z córką.

2. Akcja dzieje się w jakimś „skośnym kraju”. Jest dziewczyna, która pochodzi z tradycyjnej rodziny. Pamiętam jakiś rytuał picia herbaty. I jest facet, w którym ona się zakochuje. On chce ja wydostać z tego kraju i jedynym sposobem na to jest przepłynięcie pod wodą w stroju płetwonurka. On ją uczy tego i im się udaje.

Odpowiedz
Offline Przemkovs
Nowy użytkownik

23-03-2022, 17:35
Witajcie.
Od dłuższego czasu szukam filmu, który oglądałem chyba w gimnazjum (czyli z 15 lat temu).
Generalnie pamiętam, że był to film krótki. Chodziło w nim o to, że gość dzwoni do kumpla i rozmawia z nim o tym, że nie dogaduje się z żoną. Tamten żartem poleca mu, że ma ją zabić. I ten zabija swoją żonę. Pamiętam, że chowa ciało chyba w łazience na piętrze. Następnie nie pamiętam skąd dzwoni do jego drzwi policjantka i chyba szuka tej żony. Zakończenie jest o ile dobrze pamiętam takie, że pomieszczenie ze zwłokami żony było na końcu ciemnego korytarza i ta policjantka już prawie tam doszła, ale zawróciła i nie widziała zwłok. W chwili jak się obróciła już stał przed nią ten koleś morderca i ją zabił.
Kojarzy ktoś z Was co to za film?

Odpowiedz
Strony (27): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 27 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku