Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Apple TV 4K

Strony (16): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 Dalej »

Opcje tematu
Apple TV 4K
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

20-11-2020, 12:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2020, 12:26 przez prodarek.)
No właśnie o tym pomyślałem że nawet gdyby to i tak będzie różnica. Dobra ale wracając do sedna to co lepiej wygląda DV na iTunes z rambo czy płytka UHD?

Orientujesz się wygląda sytuacja z bondami w 4K są to jakieś upscalowane nowoczesną technologią materiały? bo podobno wygląda to dużo lepiej.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

20-11-2020, 15:46
Wiekszosc Bondow miala remastery w natywnym 4K.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

15-12-2020, 17:05
Fajna statystyka bitrate dla materiałów z itunes.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ik7yvBozHf4UmoRdwbiyDmo5W6qk07eSOr_sNNTXKlw/edit#gid=0

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline kocurek7
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 0

14-01-2021, 11:31
Witam,

Jak ktoś byłby zainteresowany kupnem przystawki Apple TV 4k razem z kontem na iTunes (71 filmów) to zapraszam do kontaktu.

Szczegółowa lista filmów na priv.

Atrakcyjna cena dla forumowiczów (w sumie wyjdzie niewiele więcej niż cena nowego urządzenia bez filmów).

Pozdrawiam

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

12-11-2021, 08:51
Testował ktoś kalibrację kolorów za pomocą telefonu? co to za pic na wodę Big Grin ?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

26-11-2021, 20:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2021, 21:02 przez prodarek.)
Napisze kilka słów no nowym Apple TV 4K 2 generacji ten pilot nad którym taki zachwyt.. dla mnie? gniot ani to wygodne zmieniony kształt na mega kanciasty "ostry", guziki głośno pracują no i to połączenie płytki dotykowej ze strzałkami no nie bardzo na dodatek jest z nim problem po wybudzeniu dostaje laga guziki wolnej reagują najbardziej widać to podczas klikania "cofnij". Przypadek nie jest jednostkowy bo w necie znalazłem wpisy z podobnym problemem. Pomaga restart lub przeparowanie pilota. Dziwny temat bo gdyby problem był globalny to chyba by to naprawili szybko?...
Stary pilocik dla mnie bajka cichy, opływowe kształty i duża płytka dotykowa. Kompletnie nie rozumiem narzekania w sieci na niego, ten sam pilot podłączony do nowego ATV działa bez żadnych problemów.

Nowego procesora szybkości nie sposób zauważyć w porównaniu do starego.
Tryb ycbcr wyświetla poprawnie kolory nie ma już zabarwienia kolorów w ciepłą tonację, w starym ATV jest z tym problem przynajmniej u mnie było to widać.
Youtube w końcu pełne 50/60 klatek z 4K.

I to tyle.. ogólnie znajduje non stop bugi tvosa i apek np
youtube jeśli uśpiliśmy atv na apce youtube to po wybudzeniu apka jest zbugowana i nie ma ikon.
youtube po włączeniu video i chęci wyświetlenia proponowanych filmów trzeba długo czekać na pojawienie się propozycji.
Systemowa obsługa napisów dla filmów w imovies/tv+/netlfix/prime itd wyświetla większą czcionkę napisów dla formatu 16:9 a mniejszą dla filmów w np 21:9.

Ot wielki apple takie niby dopracowane sprzęty/system.

Odpowiedz
Offline Marcin_gps
Nowy użytkownik
Liczba postów: 7
Reputacja: 0

16-02-2022, 12:32
Cześć,

To mój pierwszy post na forum. Testowałem ostatnio Netflixa / Amazon Prime przez mojego nowo nabytego Panasonica DP-UB820EGK i delikatnie mówiąc zaszokowała mnie różnica w jakości streamu w porównaniu z używanym wcześniej Chromecastem. Czy opinia z pierwszego posta, że apple tv bije na głowę jakość streamingu względem odtwarzaczy BD, jest nadal aktualna?

pozdrawiam,
Marcin

Odpowiedz
Offline afflux
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 6

07-07-2022, 20:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2022, 20:55 przez afflux.)
Witam, przeczytałem cały wątek i mam pytanie. Apple TV mam zainstalowane na swoim LG B9.Kupiłem kilka filmów w jakości 4K, były fajne promocje. Wczoraj kupiłem Blade Runner na dysku fizycznym z Aazon.pl. Oto link do wersji jaka kupiłem
https://www.amazon.pl/Blade-Runner-Final-Harrison-Ford/dp/B074SGJHCN/ref=sr_1_4?crid=3GG7JRT9JND3Y&keywords=blade+runner+4k&qid=1657223234&s=movies-and-tv&sprefix=blade+%2Cmovies-tv%2C103&sr=1-4
Posiadam też wersję na Apple TV która w odróżnieniu od nośnika jest w Dolby Vision. Niestety na moje mało doświadczone oko wersja z Apple wygląda lepiej, obraz w HDR ma spore ziarno i nie wiem jak to określić - słabsze przejścia tonalne kolorów? Obraz z nośnika jest za to ostrzejszy.
Może mi to ktoś z Was wytłumaczyć? Ciężko mi wrzucić fotki porównania.
Posiadam LG B9 i Blu Ray Panasonic 450.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

08-07-2022, 08:31
(07-07-2022, 20:55)afflux napisał(a):  Niestety na moje mało doświadczone oko wersja z Apple wygląda lepiej, obraz w HDR ma spore ziarno i nie wiem jak to określić - słabsze przejścia tonalne kolorów? Obraz z nośnika jest za to ostrzejszy.
Może mi to ktoś z Was wytłumaczyć? Ciężko mi wrzucić fotki porównania.

Co do ziarna - nie widziałem wersji z iTunes, ale zakładam, że ma ona gorszą kompresję obrazu niż UHD BD, co przy tak ziarnistym filmie jak Blade Runner nie mogło się inaczej skończyć jak tym, że owa kompresja "zjadła" większą lub mniejszą część tego ziarna i przy okazji, wg. twojego opisu, również niekorzystnie wpłynęła na postrzeganą ostrość obrazu. Jeśli moje przypuszczenia są słuszne to zdecydowanie nie zaliczyłbym tego jako zaletę wersji iTunes - wręcz przeciwnie Big Grin

Co do tego drugiego ("słabsze przejścia tonalne kolorów") - rzuć jakimś konkretnym ujęciem, najlepiej z podanym czasem występowania na UHD BD. W wersji dyskowej w HDR10 nie raz występują problemy z chromą, które co bardziej spostrzegawczy mogą uświadczyć w postaci czerwonawych przebarwień części obrazu - może o to ci chodzi.

Odpowiedz
Offline afflux
Użytkownik
Liczba postów: 113
Reputacja: 6

08-07-2022, 08:58
Dziękuję za odpowiedź, tak myślałem że ziarno to naturalna część filmu i jak to opisujesz kompresja "zjadła" część ziarna

(08-07-2022, 08:31)misfit napisał(a):  Co do tego drugiego ("słabsze przejścia tonalne kolorów") - rzuć jakimś konkretnym ujęciem, najlepiej z podanym czasem występowania na UHD BD. W wersji dyskowej w HDR10 nie raz występują problemy z chromą, które co bardziej spostrzegawczy mogą uświadczyć w postaci czerwonawych przebarwień części obrazu - może o to ci chodzi.

Chodzi dokładnie o początek filmu gdzie Deckard siedzi i zaczyna posiłek z "zupki chińskiej" , a para okala jego twarz , czyli 9:20 do 9:30 minuta filmu. Wygląda to tak jakby było widać składowe koloru na jego twarzy - kiedyś pracowałem na sitodruku i tworzyłem wydruki z CMYK to gdy nie trafiłem z kolorem lub zasychało mi sito to właśnie wydruk wyglądał podobnie - składowe koloru nie mieszały się i nie tworzyły właściwa barwę lecz było widać cyan , magente i yellow jako osobne kolory. Tak to mniej więcej wygląda, na Apple TV kolor lepiej sie zlewa ale pewnie tez z powodu kompresji.

Odpowiedz
Strony (16): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku