07-11-2022, 22:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2022, 22:35 przez Mierzwiak.)
Za Oceanem jakieś trzecioligowe szroty o których czasem nigdy nie słyszałem dostają piękne wydania UHD a w Polsce jak zwykle paździerz i nawet największe klasyki naszego kina traktowane są jak gówno. Hasło "rekonstrukcja cyfrowa" można sobie między bajki włożyć skoro nie da się tego obejrzeć / kupić w należytej jakości.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Nie bardzo czaję powodów tego porównania... czemu TVP HD ? Co jest w tym interesującego ?
Chyba, że chodziło o ukazanie, że ten kanał ma żenującą jakość, ale myślałem, że wszyscy już o tym od dawna wiedzą
07-11-2022, 23:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2022, 23:29 przez misfit.)
Z czym przesadzam ? Ziarno zjedzone przez megaśną kompresję obrazu, w ciemnych partiach taka pikseloza, że głowa mała...
BD jest słabe, ale nie aż tak słabe
Nie dodawałeś przypadkiem do tego TVP HD jakiegoś GrainFactory or sth ? "Czarne" pasy na to wskazują.
07-11-2022, 23:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2022, 23:44 przez prodarek.)
Nie bardzo wiem o co ci chodzi, nagranie jest moim tunerem vu ultimo 4k, plik odtwarzany w mpv config profile=gpu-hq, deinterlace bwdif i z niego pochodzą screeny.
Wiesz co z tego co wiem żaden z "takich" tunerów nie ma możliwości konfiguracji, w teorii i praktyce po prostu nagrywa z bitrate takim jak nadaje kanał.