16-04-2023, 13:23
Widziałem, ja też coś dodałem
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
|
Reacher - kolekcja
|
|
16-04-2023, 15:59
Chodzi o UHD czy ogólnie o film, bo byłem na tym w kinie, a w domu jeszcze nie oglądałem
Pytałem ogólnie o film. Opinie o nim są czasem diametralnie różne. Przymierzam się do kupna. Skoro byłeś w kinie i kupiłeś to rozumiem, że warto
16-04-2023, 20:06
(16-04-2023, 16:42)Reacher napisał(a): Pytałem ogólnie o film. Opinie o nim są czasem diametralnie różne. Nie dziwię się Ten film to generalnie prawdziwa uczta kinomana, masz blisko 3 godziny delektowania się, z tym że na koniec reżyser serwuje nam epilog czysty cringe. Gdyby zakończenie nakręcił student filmówki "na zaliczenie", jestem pewny że by oblał Doszedłem do wniosku, że przy kolejnych seansach szok będzie mniejszy, a jeżeli tak się nie stanie, to sam mogę zrobić wersję ostateczną czyli skróconą, bo są przynajmniej 2 takie miejsca gdzie można film skończyć oglądać i będzie OK, więc śmiało bierz
17-04-2023, 08:22
(16-04-2023, 20:06)HAL 9000 napisał(a): sam mogę zrobić wersję ostateczną czyli skróconą, bo są przynajmniej 2 takie miejsca gdzie można film skończyć oglądać i będzie OKNie łatwiej po prostu wyłączyć w tym miejscu?
(17-04-2023, 08:22)fire_caves napisał(a): Nie łatwiej po prostu wyłączyć w tym miejscu? Dokładnie, robię to zawsze kiedy Mafju w Interstellar wali pięściami w książki, odwraca się szlochając widząc przy tym panoramę czarnej dziury i STOP. Idealne zakończenie w moim przypadku, zawsze traktuje teraz ten film jakby tam zdechł.
Unboxing >> YouTube
17-04-2023, 08:30
Oglądasz film tylko po to, by wyłączyć go w dosłownie losowym momencie i cieszyć się, że wątki są poucinane i brakuje zakończenia? Dawno nic głupszego nie czytałem.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
17-04-2023, 10:12
(17-04-2023, 08:26)pred895 napisał(a):(17-04-2023, 08:22)fire_caves napisał(a): Nie łatwiej po prostu wyłączyć w tym miejscu?Dokładnie, robię to zawsze kiedy Mafju w Interstellar wali pięściami w książki, odwraca się szlochając widząc przy tym panoramę czarnej dziury i STOP. Idealne zakończenie w moim przypadku, zawsze traktuje teraz ten film jakby tam zdechł. Akurat przedwczoraj powtarzałem i nie mógłbym się bardziej nie zgodzić. Spotkałem się już z podobnymi opiniami w sieci (że byłoby to idealne zakończenie), ale przecież wtedy i niedopowiedziane byłoby, że to Cooper był "duchem" od początku, i że to on nawiązał kontakt z Brand przy drodze do innej galaktyki, a także że misja Brand (plan B) koniec końców się powiodła, a Cooper ostatecznie spotkał i pojednał się z córką. Urwany w tym momencie Interstellar byłby niesamowicie pesymistycznym, ponurym kinem bez iskry nadziei, a i tak jest już dość dołujący przez to, co przydarzyło się Coopowi (śmierć żony, strata tylu lat, które mógł i chciał spędzić z dziećmi), Murph (strata ojca na 90 lat) i jej bratu (śmierć dziecka). Nie będę bronił dialogów (teksty o miłości akurat bardzo lubię, ale ekspozycji ciężko się słucha) i uważam że film jest trochę za długi, ale cała reszta jest wspaniała, ma vfx i soundtrack dekady, a fragment od śmieci dr. Branda po scenę dokowania to 10/10 i być może peak tego, co Nolan wyreżyserował w swojej karierze. Babylon też uważam za bdb film, choć czasami jedzie po bandzie aż za bardzo (sceny z kupami, sikami i wymiocinami), no i jest to długie kino z gatunku, który nie należy do moich ulubionych, więc jeśli miałby się znaleźć na mojej półce to chyba tylko w sytuacji, gdybym dostał go w prezencie, bo sam nie planuję kupić. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |