18-07-2023, 20:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 18:40 przez ILSA FAUST.)
(18-07-2023, 20:25)HAL 9000 napisał(a): Unikanie zwiastunów i różnych materiałów promocyjnych bywa trudne, nie raz i nie dwa musiałem odwracać głowę, albo zamykać oczy w kinie
mam podobnie ze zwiastunami - w tym przypadku obejrzałem pół....aby się przekonać....do tego uszkodzenia...więc dobrze że było uszkodzenie - będzie lepiej...
Zwiastun Diuny part two oglądałem z odległości 10 metrów z przymrużonymi oczami....nie mogłem się powstrzymać...
tak było dobrze...znam książki Herberta wiedziałem co mnie czeka - polecam jeśli nie czytałeś - całkiem inny odbiór filmu...
ale wracając do CREATORA:
(18-07-2023, 20:25)HAL 9000 napisał(a): Box office mnie nie interesuje, nie mam udziałów w tym przedsięwzięciu
Jak to ma być KLASYK, to musi być najpierw klapa finansowa, która zbuduje legendę, jak to współcześni nie doceniali itd.
życia nam zabraknie jak będziemy ciągle czekać na drugiego Blade Runnera...po 35 lat....(a jest kilka sek. w zwiastunie Creatora jak w Blade Runner Scotta)...więc idę na pewno....
niestety dzisiaj box office to być albo nie być niektórych filmów...Tomek mało co nóg Barbie nie powyrywał...a Oppenheimera chciał wysadzić w powietrze...walka jest ostra...
tydzień przed Creatorem bedą Niezniszczalni 4 (nie moje kino) a tydzień po Creatorze (Scorcese i Di Caprio...tym razem scenariusz mnie nie interesuje zupełnie - nie wytrzymam Zjawy 2 na jedynce z kina chciałem uciekać...
więc jeśli (AI) ma w bazie danych podobny profil typowego widza Creatora ja mój to premiera może się udać....
a więc jest nas dwóch z HAL_em....kto jeszcze pójdzie na Creatora...?
może nawet wybiorę się na IMAX-a....
drugim problemem mogą być pseudo-recenzenci na rotten tomatoes....oraz nagłówki na filmożercach...trzeba to przetrwać i tyle