31-07-2023, 14:04
(31-07-2023, 13:47)pred895 napisał(a): czasy się zmieniły, ludzi teraz stać na sprzęt lepszy niż te 19cali temu.Jasne że tak, i sprzęt w domu może mieć o wiele lepszą jakość niż w najlepszym kinie! Z tym, że nie każdego stać na takie zakupy i nie każdy ma dość przestrzeni, aby ją sobie zagospodarować, a bilet to kwestia 15-35 złotych. Ponadto, wciąż jest to spędzanie czasu w domu, a ja lubię wyjść z mieszkania, zrobić sobie spacer, lub przejechać się autem do kina, obejrzeć zwiastuny, których pewnie sam z siebie bym nie obejrzał, a mogą zapowiadać coś fajnego, obejrzeć film z innymi widzami, którzy śmieją się razem ze mną na komediach, ekscytują na widowiskach, itp. Tego seanse w domu nigdy nie zastąpią (no chyba że zawsze ogląda się w większym towarzystwie), dlatego nawet nie myślę o robieniu własnego kina, ani nawet sprawieniu sobie lepszego sprzętu audio - wolę kino. Choćby te 5 razy w roku chcę się do jakiegoś przejść na nowości, a telewizor mam dla tych tytułów, których w kinie obejrzeć zwyczajnie nie mogę, bo nie ma i nie będzie ich w repertuarze.