12-08-2023, 16:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2023, 16:40 przez ILSA FAUST.)
(12-08-2023, 13:41)HAL 9000 napisał(a): liczę też na takie świeże pomysły jak niedawny TENET Nolana i tym wypadku również nie potrzebuję kontynuacji mimo że film ma u mnie ocenę 10/10
W końcu ktoś kto traktuje NOLANA na poważnie...bardziej poważnie niż Nolan sam siebie...
(01) TENET (09/10) (1x OSKAR w kategorii technicznej)
(02) INTERSTELLAR (08/10) (1x OSKAR w kategorii technicznej)
(03) INCEPCJA (08/10) (4x OSKAR w kategorii technicznej)
(04) DUNKIERKA (07/10) (3x OSKAR w kategorii technicznej)
(05) PRESTIŻ (07/10)
Reszta Nolanów mnie nie obchodzi, z tego co Nolan się wypowiadał na temat swoich batmanów to jego też nie obchodzi...

HAL, polecam naszą dyskusję nt. Nolanów, w tym moją nt. TENET 2
https://filmozercy.com/wpis/ktory-film-christophera-nolana-jest-najlepszy-bylo-az-trzech-faworytow
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TENET - oglądałem 2 razy dość dawno, tj. po premierze a potem na nośnikach, nie przesądzam czy po trzeciej projekcji film nie dostanie oczko wyżej...ale chcę zrobić sobie w 4KUHD w jeden weekend maraton INTERSTELLAR, INCEPCJA, TENET, dokładnie w tej kolejności, z dodatkami i odsłuchami soundtrackackami z vinyla, ponoć Tenet to sequel Inccepcji...wtedy poddam ponownej ocenie...
Nolan, Scott i Blomkamp powinni kręcić sci-fi a nie jakieś tam swoje reżyserskie marzenia...nawet jeśli ktoś inny nazwie je arcydziełami...
(12-08-2023, 13:41)HAL 9000 napisał(a): Też to mam, głupie, ale lubię, dżungla robi swoje, no i Robert Downey Jr.
głupie jak dwa lewe buty ale nie mogę się powstrzymać przed równoległymi seansami Spopielara z Napalmem....
(12-08-2023, 13:41)HAL 9000 napisał(a): kampania reklamowa marna raczej
tak marna, że mam wrażenie, że HAL 9000 robi większą...
i jest na liście płac Disney'a (to rewanż, wiesz za co)